Ez már anorexia lenne?
Szóval most vagyok 13 és fél éves 166cm magas és egy hete 73 kg voltam most vagyok 71kg
Egy éves koromig majdnem belehaltam az éhségbe de aztán visszajött az egész. Mindig husisabb voltam mint a többi de ez nem zavart egészen addig amíg a családom el nem kezdett kritizálni a súlyom miatt. Apa kiskorom óta hurkásnak nevez anya is mindig mondja hogy ne edd ezt meg azt mert dagattabb leszel. Már régóta gondolkoztam hogyan foggyjak le gyorsan hisz itt a nyár és találkozok az uszodában egy barátommal nem akarom hogy így meglásson. Először futni jártam hónapokig de nem segített majd yogaztam és 2 óra táncra megyek minden héten de ez sem segít semmit.Ahányszor elmegyek egy tükör elött nem bírom ki hogy ne nézzem meg magam és mindig megmérem magam. Na az utóbbi időben elkezdtem kevesebbet enni először keveset ettem vacsorára aztán már egyáltalán nem ettem vacsorára,nem reggeliztem soha nem tudok reggel enni néha beveszek egy hashajtót és 2 napig csak egy szalámis szendvicset ettem meg naponta tegnap meg csak yoghurtot akartam enni de anya rántott húst csinált és megettem egy szeletet magában majd egy sütit amit anya a cukiból hozott. Hányingerem volt nagyon és bűntudatom. Ha éhes vagyok csak iszok egy pohár vizet és mindig keserű ízű a szám. Anyáék elváltak és minden hétvégén apához megyek ott mindig rengeteget eszek pl. Reggelit kakaóval meg rengeteg édességet és most félek a hétvégétől nem tudom mit csináljak én ezt nem direkt csinálom. Félek hogy azt a 2 kilót visszahízom.
szólni kell apunak és anyunak, ha már cse.szegetnek azért, hogy ducibb vagy az átlagnál, akkor lécci nem tömjenek hízlaló kajákkal.
anyu ne hozzon sütit, rántott hús helyett csináljon grillezettet, vegyen gyümölcsöt, zöldséget.
apu dettó.
egy szülőnek ezt nemhogy megértenie kéne, hanem segítenie is.
marhára nem egészséges ám, hogy vagy habzsolsz vagy nem eszel. nem mellesleg mértékkel bármiből ehetsz, csak mozogj. egészségesebb, fitebb leszel és pár kilótól megszabadulsz.

Hagyd abba amit csinálsz! De most.
Gondolom, régen azért nem fogytál a mozgástól, mert össze-vissza zabáltál. Most is mozogj, fuss, jógáz, táncolj. Ezek mind nagyon jó sportok, jobban fogod magad érezni tőlük. Viszont ezekhez energia kell. Ahhoz meg enni. Nem is értem miért gondolod, hogy elfogadható, hogy koplalsz. Elsősorban nem azért eszünk, mert finom, hanem mert KELL. A testednek a működéshez, az izmok növekedéséhez táplálékra van szüksége. A hirtelen koplalással, majdnem olyan rosszat teszel a testednek, mint a habzsolással. Muszáj megtalálnod az arany középutat különben anorexiás leszel, vagy csak még jobban elhízol a jojótól.
Szerintem beszélj a szüleiddel. Mond meg nekik, hogy fogyni szeretnél. Ne egyél sütit, kakaót, se fehér kenyeret. Felejtsd el a búzalisztet, tésztákat, édességeket, fehér cukrot. Egyél teljes kiőrlésű kenyeret, zabot reggelire. Vacsorára és ebédre pedig egyél natúr húst és sok zöldséget, túrót, tojást. A vacsorát sose hagyd ki, ahogy a reggelit sem. Koplalás esetén valószínű, hogy több izmot veszítesz, mint zsírt. Azt meg ugye nem szeretnéd.
A hashajtózást meg felejtsd el. Nem azért, mert én azt mondom, hanem mert nem segít. A bélsár távozásától még nem megy le a zsír. A mérleg kevesebbet mutathat egy hashajtózás után, de attól még egy kicsivel se lettél vékonyabb, az elfogyasztott táplálék pedig addigra már rég felszívódott.

Mert az edzés önmagában nem elég. Együtt kell járnia egy jól összerakott étrenddel. De mondom beszéld meg a szüleiddel, nézd meg miket kéne enned és mikor, mennyit, ha kell segítség, akár írhatsz egy privátot is.
A "zabálás" igazából szinte, együtt jár a koplalással, szóval az a legjobb ha megpróbálod mindkettőt elfelejteni. Egy kis bűnözés azonban néha még belefér, sőt, nálam néha ez akadályozza meg a zabálást. Heti egyszer akár kétszer simán belefér egy kis csalás, csak fontos, hogy ez ne nagy dolog legyen. Két-három kocka csoki, egy kis süti hasonló. De minél ritkábban, csak ha már nagyon kivagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!