Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexia utan anyagcsere...

Anorexia utan anyagcsere helyreallitasa?

Figyelt kérdés

Nagyon regota nagyon keveset eszem (2-3 ev)..altalaban csak par falat zoldseget.

Szeretnek meggyogyulni, viszont igy kb. 500 kaloriaval nem vicc, hogy rohamosan hizom, tobb kg egy het alatt (4-6). Igen, kell is, mert nagyon veszelyesen alultaplalt vagyok, de ez a brutalisan gyors hizas sajnos mindig visszaesest jelent es ujabb koplalast. Ki akarok kerulni ebbol,kepes leszek elfogadni a hizast, ha az lassan fokozatosan kovetkezik be,ebben mar biztos vagyok. Orvos nem segit, csak kirohogott..

Valaki tud tanacsot adni, hogyan tudok ujra elkezdeni enni, ugy hogy egeszseges tempoban hizzak? (Heti 0,5-1 kg).

Negativ kommenteket a hulyesegemmel kapcsolatban nem kerek, tokeletesen tisztaban vagyok vele, hogy en rontottam el, epp ezert probalom rendbehozni, amit lehet. :)

Privat uzenetben is fogadnek segitseget.

21L

2016. márc. 23. 11:10
 1/2 anonim ***** válasza:

A legfontosabb és ezzel kezdődik minden. Szeresd a tested. Mit jelent ez.?

Megfelelő mennyiségű és minőségű étellel táplálod.

Iszol bőven folyadékot.

Pihensz eleget.

Legalább heti 3x edzel.

A fentiek ellenkezője az amikor nem szereted a tested és saját magad sem. Szeresd magad adj meg magadnak minden jót és nem csak a testednek hanem a lelkednek is. Gondolatokat érzelmeket ami jó érzéssel tölt el ami megmosolyogtat amitől vidám van :)

Kaja: Van pár variáció mindenki más. Azt mondom hogy napi 5x egyél amennyi jólesik és minden étkezésnél törekedj arra hogy teljesértékü legyen. Vagyis legyen benne fehérje, CH, zsír és rost. Pl csirkemell, rizs, pici olíva és brokkoli légy kreatív :) Víz testsúlykilogramm : a 20 ha 50 kiló vagy minimum 2.5 liter víz. Pihenés 8 óra. Edzés: pl guggolás, kitörés, fekvőtámasz heti 3x találj ki magadnak egy erőnléti edzést saját testsúlyost. Fokozatosan állj rá az edzésre és az egészséges kajálásra is, szép nyugodtan de kitartóan csináld. tedd meg minden nap amit meg kell tenned.

Hali :)

2016. márc. 23. 12:14
 2/2 anonim válasza:
Nekem is hasonló problémáim voltak, egy évig alig ettem így súlyosan alultáplált lettem. Nekem a vegán életmód segített, lelkileg is sokkal jobban érzem magam és végre bűntudat nélkül ehetek. Természetesen egészséges ételeket: sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest, rizst, gabonát, kevés olajos magvakat. A teljes kiőrlésű kenyeret, durum tésztát és krumplit sem vetem meg. Napi 2,5 liter vizet iszok, itthon néha tornázok is és ha jobb az idő biciklizem. Tavaly májusban 40 kg voltam, mostmár 48-49kg körül mozgok és a testképzavarom is szinte teljes mértékben eltűnt.
2016. márc. 23. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!