Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le?

Hogyan fogyjak le?

Figyelt kérdés

Futok, edzek, kevesebbet eszem, utana olvastam a fogyasnak de meg koverebbnek erzem magam. Mit tudnek csinalni? Etkezes, edzes stb

15/L 66kg

2016. ápr. 13. 17:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Napi 4x étkeztem, vacsorát nem hagytam túl későre, naponta 3l vizet megittam, annak a fele mindig citromos víz volt, azt délelőtt ittam. Tízóraira fél kiló epret meg szoktam enni, reggelire zabkását ettem ha otthon voltam, kollégiumban azt ami a tízórai volt. Iskola után járok heti kétszer konditerembe, ahol mell-törzs napom vagy láb-kar napokat tartok sok sok kardióval. Edzés után igyál sok vizet mert kiizzadsz sok vizet. Naponta ha tudsz kétszer menj el nagy wc-re, hogy fokozatosan ürüljön a bélsárad és felgyorsuljon az anyagcseréd, így a fogyást is elősegíted. Gyümölcsnek szuper az alma, málna, ananász, banán csak ne este, magvak. Anno 20 kilót adtam le így enyhe túlsúlyból. Különböző okok miatt visszaszedtem mert elhanyagoltam magam, de most újra ezt csinálom. Sok sikert neked!
2016. ápr. 13. 23:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindenek előtt; tűzz ki magad elé egy konkrét célt, és, hogy hetente mennyir szeretnél fogyni (úgy 0,8-1 kiló az ideális a te esetedben).

Szerintem az első lépés, hogy rájöjj miért híztál meg -nem foglalkoztak veled otthon? szakított a barátod? magányos vagy?

A második, hogy összeírj egy listát azokról az ételekről amit eszel, és mikor (ha kb. ugyanakkor eszel, elkerülhető a nassolás veszélye), majd afféle "menüt", amiből válogathatsz kedved szerint. A test ösztönösen megérzi, mire van szüksége a szervezetnek -hagyd, hogy kicsit vezessen. Tehát, pld.;

"Reggeli (7 körül);

-1 tojás (rántotta/omlett/tükörtojás) + 1 szelet tk. kenyér + zöldségek + sajt, sonka

-3/4 csésze zabpehely, 3x annyi vízben + (akár aszalt) gyümölcsök (almával, barackkal, kivivel vagy bannánal a legfinomabb) +1 kiskanál méz, fahéj + kevés joghurt

-1 vastagabb barna kenyér, tejfölös-túróval + zöldségek

-1 szelet kenyér/ fél zsemle, rajta olvasztott sajttal-sonkával, tükörtojással, paradicsommal, metélő/poré hagymával (afféle melegszendvics, de akár ezt "pizza" ként, mint pürésített paradicsom, kukorica, sajt-sonka variációt is belehet vállalni)

-joghurtos-túros puding;

90 g joghurt

10 dkg sovány túró

1 teáskanál xilit

2 ek zabkorpa

2 db szilva -ezeket összekell keverni, és gyümölccsel tálalni

-1 csésze joghurt, mézzel, dióval, gyümivel, vagy lekvárral

-müzli(tej helyett lehet kefírt vag joghurtot is használni)

-tojáslepény, zöldségekkel

-chia puding

...és a határ a csillagos ég :) a Nosalty-n csomó jó recept van, néhányat onnét vettem, nagyon ajánlom!"

Ezek közül bátran választhatsz, hidd el megéri 10 perccel előbb felkelni. Előtte mondjuk én megszoktam inni egy csésze teát, ami nagyon jól eső és anyagcsere pörgető.

Ha van olyan étkezés ami különösen fontos, akkor az a reggeli -itt lehet bőségesebben rakni a tányérra a szénhidrátot (mindig legyen szénhidrát reggelire valamilyen formában!), mert ahhoz, hogy nap közben ne akarjunk állandóan nassolni, vagy az órán az éhség miatt nem koncentrálni olyan jól, szükséges a reggeli.

Tízórai (ha csoki rajongó vagy, 2dkg csoki itt belefér, 1 almával vagy naranccsal), ebéd, uzsonna, vacsora ötletekért pedig (ugyanilyen listát lehet belőlük csinálni) a neten keresgélj, nagyon sok féle dolog van a "csirkemell+saláta" variáción túl.

Amire viszont mindig kell figyelni (különösen reggeli után); az a mérték. Nem kell kalóriákat számogatni, vagy mérnöki pontosságú mennyiségeket kikészíteni, inkább néhány trükköt érdemes bevetni;

-lassú evés

-kisebb tányér

-több féle íz/étel, de kisebb mennyiségben

-lassú zene a háttérben

-ülve egyél, megterítve, és teljes egészében az evésre koncentrálj! Ha megadod a módját, jobban tudatosul, hogy megvolt az étkezés

-"első sóhaj után" rakd le az evőeszközt, és kis szünet után folytasd az evést (ha egyáltalán folytatni akarod), vagy; felezd el a tányérodon lévő étel mennyiséget, és ha úgy érzed elég volt, hagyd a felét. Ha még kívánod, akkor még egyszer felezd el a mennyiséget, vagy egyél meg egy csésze joghurtot

-étkezés előtt igyál megy egy pohár vizet (akár citromos vizet is), úgy 10-15 perccel, vagy az ebéd előtti órád előtt

-leves! ha menzás vagy, mindig egyél levest, mert elmulasztja az éhséget, több féle ízt kapsz, és mert nagyon hasznos a benne lévő víz mennyiség miatt. Egyébként vacsorára ajánlom a főzelékeket, én legalább heti 3x mindig azt eszem.

Ha több vizet iszol, kevesebbet fogsz enni -nem kell rosszullétig inni, de legyen nálad mindig víz (a cukros üdítőket felejtsd el! nagyon sok felesleges kalória van bennük! esetleg reggel vagy uzsonnára házi (akár bodza) szörp oké, de kóla, sprite és társait száműzni kell).

Ha van elég pénzetek rá, heti 2-3 alkalom sportra megfelelő, ha nem otthon tornáz/fuss. Nem kell minden nap -elég hetente 2x, de akkor azt rendszeresen. Én naponta 1 órát szoktam sétálni, mivel van egy kutyám ami rákényszerít, de ha nem lenne akkor is megtenném. Nagyon jót tesz a testnek és a léleknek, kitisztít és stresszoldó.

Hasznos tipp a lépcsőzés a lift helyett; nem nagy mennyiség, de ha minden nap lépcsőzől, a hét végére sok kalória lesz a "sok kicsiből".

Nem az ételek körül forog az élet -születésnap, karácsony, találkozókkor együnk rendesen, csupán ügyeljünk a mértékre. Muszáj néha rugalmasnak lenni, nem is beszélve a "jutalomról" ami ugyanolyan fontos szerepe van mint a szigorúság. Én általában egy gombóc fagyival, egy kis szelet túrós süteménnyel vagy muffinnal szoktam magam megjutalmazni úgy hetente néhány alkalommal. És minden mínusz 2 kilónál pedig valami aprósággal; fülbevaló, cipő, könyv...

Tehát, összegezve;

-legyen tervünk, célunk amihez ragaszkodunk, mégis olykor "jutalmazzuk meg" magunka

-reggelizzünk bátran

-együnk rendszeresen (napi 4-5x ahogy jól esik) nagyjából ugyanakkor, de ételt tekintve változatosan

-igyunk sok vizet, teát, citromos vizet (citromos vizet csak szívószállal, más különben a fogaknak ártalmas lehet)

-együnk mértékkel

-sok zöldség, gyümölcs!

-sétáljunk naponta (akár ha leszállsz és sétálsz néhány megállót, akár este tanulás után, akár a barátaiddal...), és edzünk hetente 2-3x.

Sok sikert!

2016. ápr. 17. 11:22
 3/3 anonim válasza:
Például ha reggel akármit is eszel akkor délben és este is azt egyél. Így nem szedsz fel kgt csak fogysz
2016. ápr. 30. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!