Bő négy hónap alatt -15 kg van tervben, egy fiatal nőnek. Túlzás? Nagy a striák megjelenésének kockázata?
Sporttal, és egészséges táplálkozással vágok neki a célnak. Ez az én esetemben napi 1200 kcal-t jelent, ami az én méreteimhez és kalóriaszükségletemhez mérten optimális. (utánanéztem)
A hirtelen hízásomnak köszönhetően már korábban megjelentek csúnya striák a combomon, és nem szeretném ezeknek a számát növelni. Az a kérdésem, hogy mekkora annak az esélye, hogy a testem petyhüdté válik, és újabb striák alakulnak ki. Hogyan lehet ez ellen védekezni? Tippek? Nem akarom, hogy a bőröm veszítsen a feszességéből.
Stria a növekedéstől szokott megjelenni (hájasodás, kamaszkori nyúlás, gyors izmosodás), nem a fogyáskor szakad el a bőr...
Ha valóban megfelelő az étrended s a mennyiség is (ez azért sport mellett nagyon kevés, de lehet, hogy nagyon alacsony vagy, az anyagcseréd sebességét nem tudom, ismered-e, bár úgyis változhat), s megfelelően edzel, akkor nem reális, hogy petyhüdt legyél...
A bőröd rugalmasságáról nem tudunk semmit, a fiatal kor mindenesetre pozitívum, ennyi. A fogyás nem lesz igazán nagy, de nem tudom, hogyan oszlik el, a fogyás gyors, de azért egészséges mértékű lehet... Reméljük a legjobbakat, jósolni úgysem lehet, de úgy tűnik, jól csinálod, ha az edzésed, étrended is jó s tényleg OK lesz ennyi evés.
"A hirtelen hízásomnak köszönhetően"
"Bő négy hónap alatt -15 kg van tervben"
A lehető legrosszabb, amit tehetsz a szervezeteddel, hogy gyors hízás után gyors fogyást akarsz elérni. NE TEDD! Nem fogja bírni sem a szervezeted, sem a bőröd - még ha fiatal vagy, sem.
Lassan, de biztosan fogyj, sok víz, cukormentes tea, sok mozgás, kevés szénhidrát, cukor - ennyi a titka.
Én tavaly nyáron 6 hónap alatt fogytam 10 kg-ot - ez igazán ideális - de sajnos a téli tespedtség és a zöldség, gyümölcs hiánya miatt vissza is jött szinte az egész :-(
Nagyon vigyázz a jojó effektussal! - inkább lassan, de biztosan :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!