Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Másfél hónap alatt 6 kilot...

Másfél hónap alatt 6 kilot szeretnék fogyni.16 éves vagyok. Tippek?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, 178 cm, és 75 kilo... ebből szeretnék leadni.
2010. ápr. 4. 09:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elég reális, heti 1 kilóval számolva simán mehet.

A jól bevált receptet tudom csak ajánlani: szénhidrátszegény étrend (de nem kell teljesen kiiktatni), sok folyadék, és mozgás, heti 4x minimum. Aerob fajta.

Ha valami extrára is kíváncsi vagy, én azt tudom mondani, hogy az almaecet baromijó. Nekem legalábbis nagyon beválik. Egy pohár vízbe egy-két evőkanál almaecet, ezt ízlés szerint beédesítheted mézzel, édesítővel. Ihatod étkezés előtt is, de én utána szoktam. Könnyíti az emésztést, méregtelenít.

Én is most fogtam egy hasonló tempójúra tervezett fogyókúrába.

Sok sikert!

2010. ápr. 4. 11:02
 2/5 anonim válasza:
100%

1. Lefekvés előtt két órával már ne egyen semmit vagy csak nagyon keveset. Este ugyanis a szervezet már nem nagyon végez emésztést és energia égetést.

2. Fogyasszon sok zöldséget nyersen, főzve vagy kissé átsütve. Ne főzze túl a zöldségeket, mert akkor valamennyi vitamin elvész belőlük.

3. Egyen teljes kiőrlésű termékeket, mivel a rostok elősegítik az emésztést. Minél több rostot tartalmaz a kenyér, annál jobb. A teljes (búza)szemek nem csupán a kenyér rosttartalmát növelik, hanem a szem körüli szívós hártya csökkenti a glükóz lebomlását is.

4. Fogyasszon halat. A hal rendkívül egészséges és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a (vörös) hús. Általában hetente két alkalommal ajánlott hal fogyasztása. A zsírosabb halfajták, pl. a makréla, lazac, hering vagy a laposhal segítségével gondoskodhatunk a többszörösen telítetlen zsírsavak ellátásáról, amelyek csökkentik a telített zsírsavak mennyiségét. Heti két adag zsíros hal fogyasztásával akár húsz-harminc százalékkal csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét!

5. Ha csokoládét szeretne enni, akkor válassza a keserű csokoládét. Ebben található a legkevesebb cukor.

6. Fogyasszon naponta legalább egy liter vizet, természetesen ennél több is lehet. Ne vigye azonban túlzásba. A víz ártatlannak tűnik, azonban ha naponta több litert fogyaszt, akkor a szervezete nem tud mit kezdeni vele, és ezért sokszor, szükségtelenül kell WC-re mennie.

7. Ügyeljen az elfogyasztott élelmiszer GI-értékére (glikémiás index). A magas GI-értékkel rendelkező élelmiszerek, pl. sütemények, pattogatott kukorica, sült burgonya, fehér kenyér és gofri gyorsan, míg az alacsony GI-értékkel rendelkező élelmiszerek, pl. dió, magvak, csokoládé, tésztafélék és teljes kiőrlésű kenyér, lassan emészthetők. Ha magas GI-értékű terméket fogyaszt, akkor azt szervezete gyorsan megemészti, így előbb lesz ismét éhes, ami gyakran nassoláshoz vezet. Próbáljon ezért inkább alacsony GI-értékű élelmiszereket fogyasztani.

8. Fogyasszon minél kevesebb üdítőitalt, és ha végleg nem bírja nélküle, akkor álljon át a light-változatokra (habár azok sem igazán megfelelőek). Nem tudhatja ugyanis, hogy milyen az édesítetlen kóla íze, és hogy mennyi cukrot kell beletenni ahhoz, hogy megfelelő íze legyen.

9. Soha ne hagyja ki a reggelit! A kutatások azt mutatják, hogy a bőséges reggelit fogyasztók több tápanyagot vesznek magukhoz, és kevésbé túlsúlyosak, mint azok, akik elhagyják a reggeli étkezést. Reggeli közben emelkedik a vércukorszint, és így napközben kevésbé kap kedvet a nassolni valókhoz, valamint már korán reggel elindul az emésztés, ami szintén segíti a fogyást.

10. Fogyasszon napi két gyümölcsöt. Természetesen a (frissen) préselt, cukrozatlan gyümölcslé is megteszi, mivel az eredmény ugyanaz.

2010. ápr. 4. 11:06
 3/5 anonim ***** válasza:
14%
istenem, még itt is magázódnak az emberek?! szánalmas
2010. ápr. 4. 11:09
 4/5 anonim ***** válasza:

lehet, talán azért magázódik, mert szakember. vagy talán azért, mert a szöveget bemásolta valamilyen hivatalos oldalról

"szánalmas":DD

2010. ápr. 4. 14:07
 5/5 anonim válasza:
igen bemásoltam! gondoltam segíthet épp akkor találkoztam a cikkel! gondolom az nem probléma!
2010. máj. 31. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!