Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ennyi kalória elég egy nap?...

Ennyi kalória elég egy nap? Napi étrend, mozgás 18/l

Figyelt kérdés

Sziasztok! 18 éves vagyok, lány. Másfél év alatt híztam fel 65 kilóról 75-re ami nyomaszt egy ideje. Nem vettem észre sokáig hogy ilyen súlyos a helyzet. 167 cm vagyok. Tudom, hogy van ezer meg ezer diéta, de egyiket sem szeretném csinálni, mindenkinek más a jó szerintem, pl én már próbáltam a paleót, nekem az egyáltalán nem segített, édesapám meg azzal fogyott, és remekül érzi magát. Szóval nem szeretnék ilyen irányzatokba el menni. Most pl el kezdtem kalóriát számolgatni, több kevesebb sikerrel. És arra lennék kíváncsi hogy egy nap 1400 kalória körül az normálisnak számít-e, ebben a korban/állapotban, vagy esetleg kevés/sok?

Ebből áll egy nap:

Reggeli:

3 tojásból rántotta + dexi kukoricakenyér (4db) +1paradicsom+uborka

Tízórai

3dl fehérje shake

2 db párizsis szendvics

Vacsora

fehérje shake

Alapból le írva is kevésnek tűnik, legalábbis nekem, és tudom, hogy a fogyás az nem megy gyorsan, amilyen lassan szedtük fel, legalább olyan lassan kellene megszabadulni tőle. Nem szeretnék közbe csomókban hulló hajat, le gyengült immunrendszert stb stb. És azt sem szeretném hogy át essek a ló túloldalára és pont emiatt ne fogyjak mert túl keveset eszem.

Ha valaki végig olvassa, és segít nekem annak köszönöm szépen.

A mozgásról annyit, hogy szégyenembe elbújnék, nagyon mozgásszegény életmódot folytatok, és ha kicsit tornázok, futok, már meg vagyok halva. Nem tudom ezzel is, mit lehetne kezdeni.

2016. márc. 1. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Sosem értettem ezt, mégis honnan tudjuk mennyi kalória pl. 2 db párizsis szendvics, valaki 15 dkg-os szendvicset ken, valaki 30 dkg-sat :D
2016. márc. 1. 15:47
 2/6 A kérdező kommentje:

hát most ennyire pontosan, én sem tudom megmondani, mert veszem, nem én csinálom és nem szedegetem szét stb. de kalóriabázison be írtam és ott tessék, ezt választottam ki: 1 darab (100 g) tápértéke:

kcal: 181

fehérje: 7.26

szénhidrát: 31.15

zsír: 3

de nem ez volt a lényeg.

2016. márc. 1. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"A mozgásról annyit, hogy szégyenembe elbújnék, nagyon mozgásszegény életmódot folytatok, és ha kicsit tornázok, futok, már meg vagyok halva. Nem tudom ezzel is, mit lehetne kezdeni."

El kell kezdeni, edzőterem leginkább, mivel így minimum 50%-izom(vesztett súly 50%-a izom) is lemegy

Amúgy sem a szendvicsnek sem a shake-nek nem tudjuk az energiatartalmát.

Vitamint/ásványi anyagokat mindenképpen szedni kellene, mivel sokat nem tudok "kiolvasni" az étrendből, ami utalna a bevitelükre.

Szerintem ez, így különösen hogy az ebéd hiányzik elég kevés.

2016. márc. 1. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:

"amilyen lassan szedtük fel, legalább olyan lassan kellene megszabadulni tőle"

Jaj dehogy! Évi egy kilót híztam évtizedekig, nem akarok 70 éves koromra lefogyni, mikor fogok akkor tömegelni? :D Heti fél kiló fogyással semmi baj, eggyel sem, ha valakinek megy, extrém esetben még több is mehet zsírból, de alapból az egy az a hozzávetőleges határ. Akár évi 1, akár heti 2 kilóval hízott az ember.

1400 kcal durván kevésnek tűnik nekem a súlyodhoz, DE sokfélék vagyunk. Vannak izmos testépítők, akik ennyivel szálkásítanak, mert egyszerűen az energiaigényük viszonylag kicsi. Ha jól érzed magad így s megfelelő a fogyási tempó (max. heti 1 kg), akkor csináld. Én nem bírnám ennyivel, viszont beérem lassú fogyással is. Mások vagyunk.

Az ételeiden azért változtatnék. A szendvics sokat elvihet, mivel ha én állítok össze egy 1400 kcal-os napot, az sokkal vonzóbban néz ki (pl. leves, sok tojás, sok zöldség, pici olajos mag, kis gyümölcs, kókuszzsír...).

Nem is normális fehérjeturmixokra alapozni. Néha mehet, de a fehérjebeviteledben túlságosan fontos szerepet töltenek be. Zöldség szinte semmi, normális étel csak a reggeliben van...

2016. márc. 1. 17:32
 5/6 Szabi.L ***** válasza:

Túl kevés az étkezés és a tápanyag is, a parizer nagyon nem diétás, szóval összességében lenne mit javítani.

Ezt nézd át:

[link]

Mozgásról annyit, hogy nem kell túlbonyolítani. Elég az is ,ha csak sétálsz 1 órát picit tempósan, sőt ennél jobb zsírégető módszer nem is létezik.

Ha van kérdésed, nyugodtan írj!

2016. márc. 1. 18:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, lehet írok majd! :)
2016. márc. 1. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!