Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 23 kg fogyás hogyan?

23 kg fogyás hogyan?

Figyelt kérdés
156 cm, 23 éves nő vagyok. 83 kg. Hogyan fogyhatok le?
2016. febr. 25. 14:44
 1/4 Szabi.L ***** válasza:
Helyes diéta és mozgás.
2016. febr. 25. 15:05
 2/4 anonim válasza:

Először is ne feltétlen gondolj arra, hogy huu nekem most le kell adnom 23 kilót, mert ez elég nagy szám az ember számára, és csak hamar elveszíted a lendületed meg a kedved.

Én közel 20 kilót adtam le egy év alatt (jó, ezt lehet hamarabb is teljesíteni, nem siettem el, na meg most figyelek oda rá igazán).

Úgy csináltam és úgy csinálom, hogy napi ötször, legfeljebb hatszor kajálok, és egészségesen kicsi adagot, amivel jól lakok. Mivel eléggé édesszájú vagyok, ezért nálam egy apró csoki vagy nasi eléggé alap naponta, viszont egy étkezésnek számítom. A sok megmondó szakember majd lehurrog hogy ez hülyeség, meg hogy salátán kell élni a fogyáshoz, én ezt nem így gondolom. 1800-2000 kalóriát fogyasztok naponta, ez a testalkatomnak (92-93 kg, 186cm) az egészséges fogyás szintje.

Nagyon fontos, hogy felejtsd el a cukros üditőket, kávét ihatsz, de napi 2-3 liter vizet igyál meg, ezáltal a szervezeted hamar ki fog tisztulni a méregtől. Műanyag kaját is érdemes elfelejtened, tehát semmi mekizés.

Már ennyivel is beindul a fogyás, de érdemes edzened mellette. Én futok naponta 4km-t, bár szerintem neked lehet inkább aerob mozgást kéne végezni (Rubint Réka és társai).

Hirtelen ennyi jutott eszembe:) Én kifejezetten elégedett vagyok már magammal, de még túlsúlyosnak és még mindig kissé kövérnek látom magam, de az intenzív mindennapi futás és has/melledzés mellett szerintem fel tudok készülni a strandszezonra:D

Ne siesd el, ne a mostani nyár motiváljon, inkább a jövő nyár, vagy az év vége, addigra már nagyon nagyon látványos eredményt érhetsz el. Aztán majd amikor időközben elkezdenek dicsérni hogy milyen jól nézel ki, nagy löketet fogsz kapni, higyj nekem:)

Sok kitartást!

19F

2016. febr. 25. 15:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha már úgyis változtatnod kell, válts egészségesebb életmódra, jó étrend, több mozgás. Van, aki már ettől fogy, ha te nem, akkor a kalóriákra is figyelni kell (nem feltétlenül számolással, de kevesebbet kell bevinni úgy, hogy a tápanyagbevitellel azért ne legyen gond).

Konkrétan nem mondhatom meg, milyen életmódra válts, hiszen ez egyéni. Ahogy az étkezések időzítése és mérete is. Én pl. éhes maradok, ha nem eszem minimum 1200 kcal-t, ha egy kicsit éhes vagyok (s ehhez is a legtáplálóbb ételeim kellenek). A párom ugyanilyen. Mi nyilván nem sok kis evéssel fogyunk. Az a jó, hogy e téren nincs szabály, mindenki oszthatja 1-be vagy 8-ba vagy ehet folyamatosan 2 órán át, s ehet egyszerre szinte akármennyit, ha a testének-lelkének így jó, s az összbevitel, összetétel is megfelelő, akkor rendben van.

Azt sem tudom, neked drasztikus vagy szolidabb és lépésenkénti életmódváltás való, ebben is különbözünk. Én a hirtelen drasztikus váltásokat kedvelem, de azért vannak határok. Sokan vannak, akik zabálós kotrszakból (átlagember stílusú táplálkozás mellett) hirtelen csirkemell+saláta stílusra akarnak váltani. Nem tudom, mi történik velük, de bizonyára nem érzik magukat jól így, ez nagyon durva sok szempontból (pl. töredékére esik vissza a szénhidrátbevitel) és túl koplalós is.

Megnézheted a jelen étrendedet, hogy mi az, ami egyértelműen nem egészséges és rengeteg tápanyagban szegény kalóriát tartalmaz. Rosszabb fajta nasik, cukros lötyik, miegymás. Ha vannak ilyenek, azt érdemes elhagyni, máris jobb.

Nekem csupa jó ételem van, de ha túlzásba viszem az édességet vagy az olajos magvakat, vagy akár a hozzáadott zsírt, az betesz a fogyásnak... Úgyhogy ezekre ügyelek, főleg, hogy közel sem laktatnak olyan jól, mint a rendes ételeim.

2016. febr. 25. 16:02
 4/4 anonim ***** válasza:

1 évre tervezz, havi átlag 2 kg fogyással hogy a bőröd követni tudja a változást.

Napi 5-6 étkezés kalória mínusz. Mindegyik étkezés teljes értékű legyen szerepeljen benne fehérje, szénhidrát (CH), zsír, rost. A feldolgozott élelmiszereket és gyorsan felszívódó szénvidrátokat lehetőség szerint kerüld. Igyekezz tisztán étkezni.

Fehérje: szárnyasok, halak, tojás, tejsavófehérje edzés után 20g

Szénhidrátok: rizs, durum tészta, krumpli, teljeskiőrlésű kenyér

Zsírok: lenmagolaj, olíva

Rostok: zöldségek, brokkoli, spenót, répa, hagyma stb

Fűszerek és napi 3.5-4 liter víz.

Pihenés 8 óra

Kb így álljon össze egy étkezés a mértéket nézve: [link]

Számokban a napi bevitel: 100g fehérje, 150g CH, 45g zsír és sok zöldség. Ez nem etalon csak egy kiinduló pont. Mások vagyunk más genetikával, anyagcserével magadhoz kell igazítani az étkezést. Ki kell tapasztalnod. Mindenesetre ha már tisztán étkezel és kalória mínuszban tudsz maradni NEM DRASZTIKUSBAN, akkor már megtetted az első lépést a cél felé.

Eszközök: gramm pontos mérleg a kajához, tükör, centi és sima mérleg. Elsősorban a tükröt és a centit figyeld a mérleget elég heti egyszer. A testkompozíció a legfontosabb. Mennyi zsír és mennyi izom van rajtad.

Kalória mínusz: kevesebb kalóriát viszel be mint amennyire a szervezetednek szüksége van. Fogyni fogsz.

Kalória plusz: Több kalóriát viszel be mint amire a szervezetednek szüksége van. Hízni fogsz.

Jó fogyás: Sok zsírt vesztesz és kevés izmot. Feszes test. (szálkásító testépítő)

Rossz fogyás: sok izmot vesztesz és kevés zsírt: Löttyedt test. ( koplaló manöken)

Edzés: Heti három teljes testes súlyzós edzés pl. hétfő, szerda, péntek. Heti három aerob edzés, kedd, csütörtök, szombat. 40-60 perc gyaloglás vagy szobabicaj vagy helyben járás, lazán könnyedén. Semmi izommegterhelés vagy lihegés. Azért fontos az edzés hogy JÓ FOGYÁS legyen a vége.

A végére hagytam a legfontosabbat a lelki hozzáállást ez nélkül a kudarc szinte borítékolható. Felfogod adni az edzést is meg a diétát is ha ezt nem tudod. A kulcs: "miért csinálod ezt az egészet.?" ha csak annyi a válasz hogy jobban nézzek ki és egészségesebb legyek az édes kevés mert nem ez a lényeg.

Azért csináld ezt az egész felhajtást, diéta, edzés, pihenés mert szereted magad. És ha szereted magad és a tested akkor folyamatosan figyelsz rá. Egészséges kaját adsz neki, edzésben tartod folyamatosan, pihensz bőven mert megérdemli. Akit vagy amit szeretünk azt ellátjuk minden jóval hogy jól érezze magát hogy boldog legyen. Ennek egészség lesz a következménye. Ezt egy életen át kell játszani. Olvass a témában, tanulj, változz, csináld.A siker garantált.

Amikor valaki nem szereti a testét akkor nem figyel rá hogy az a test jól érezze magát. Teletömi szeméttel és megvonja tőle a mozgást is. Ennek lustaság és betegség lesz a következménye. Tehát szeresd magad ez mindennek az alapja. Mindenből a lehetőség szerinti legjobbat add magadnak :)

A legjobbakat.! :) üdv.

2016. febr. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!