Gyorséttermekben, ami cola light /pepsi light az tényleg light?
Nagyon ritkán eszem ilyen étteremben, egyrészt mert drága, másrészt tudom egészségtelen.
Kb. kéthavonta 1X, és a saláta (öntet nélkül) vagy csirkemelles saláta a jó opció ilyenkor. Ma nem ettem semmit, csak üdítőt ittam. !!
A kérdésem arra irányulna, hogy a pepsi light az tényleg pepsi light?
Mármint tudom, hogy van koffein a cólában, de én reggel egy négyszemélyes kávéfőzőnyi adagot iszok meg kb., így a kólában lévő koffeint alig érzem.
Amiért gyanút fogtam, hogy szokatlanul feléledtem ma a KFC-s cóla (pepsi light) után és elkezdtem azon gondolkozni: mi van ha a pepsi light nem is pepsi light hanem rendes pepsi?
Ezt megcsinálhatja egy ilyen multi cég? (Mármint gondolom cukorbetegek is van hogy ilyen üdítőt választanak vagy akármi... ) ugye ilyen újratöltős izé van a KFC-nél, és pepsi light-ot engedtem.
Eléggé élénk lettem utána, és biztos nem a koffein miatt mert sztem 1 pohár (de még 5 pohár) cóla után se nagyon érzékelem a kólában lévő koffeint, annyira minimális (mint ahogy 1 espresso is kb. a nullával egyenlő nekem)
A cukorra gyanakodom hogy az élénkített fel.
De a vércukrom meg nem kezdett el ingadozni. Vagyis csak feléledtem, de nem lettem éhes. (Csak üdítőt ittam, én nem is kajáltam)
Szerintetek az lehetséges hogy a csapok úgy meg vannak "buherálva" hogy a pepsi light helyett is sima pepsi folyik vagy nagyon túlgondolom az egészet? Csinálhat ilyet egy multi cég?
Nem, nem tesznek ilyet, nem is állna érdekükben. A cukor pedig nem élénkít, az csak egy népszerű tévhit.
Salátákhoz pedig kell az öntet, hogy a zsírban oldódó vitaminok is fel tudjanak szívódni.
"Salátákhoz pedig kell az öntet, hogy a zsírban oldódó vitaminok is fel tudjanak szívódni."
A Meki salátájához járó öntet az egyik legcukrosabb, ha nme al egcukrosabb dolog, amita Mekiben kapni. Az az öntet NEM kell senkinek, mivel egy hatalams túlzás. Ja, oldódjon a vitamin a valag cukorban, meg atöbbi anyagban... Eső után köpönyeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!