168cm,12 éves lány vagyok 68 kilóval. Le szeretnék fogyni. Az a kérdés, hogy elkezzek e fogyózni vagy inkább ne? És ha elkezdek akkor mennyire?
Szia!
Nem bántásból írom,de ne itt várj "csodákra".
Pl: nem hiszem el,hogy a gyermekorvos nem szólt már neked,hogy kicsit fogyni kellene,ha nem szólt keresd meg és kérj tőle tanácsot.
Minden jót!
Szerintem 12 évesen ne fogyókúrázz.
Inkább zárd ki az étrendedből az édességeket, csipszeket, gyorskajákat, meg a cukrozott italokat. Járj úszni, vagy az iskoládban biztosan van lehetőség valami csapatsportra.
17:49 vagyok
Kedves bunkózó,szerintem én nem írtam neked ilyeneket,amúgy se azt írtam a kedves kérdezőnek,hogy fogyózzon,hanem azt,hogy kérjen a gyermekorvostól tanácsot,hogy mit csináljon.
Úgyhogy ne bunkózzál légyszíves,mert énse tettem veled,semmi jogod hozzá,hogy így beszélj.
12 éves vagy, még fejlődik a szervezeted, semmiképpen ne koplalj, mert nagyon káros lenne az egészségedre nézve.
Ismertem egy lányt, aki 12 évesen kezdett fogyókúrázni, drasztikusan koplalt és végül megállt a testmagassága 158 cm-nél és nem fejlődött ki a méhe...szóval ne éheztesd Magad.
Maximum annyit tehetsz, hogy csokiból, hamburgerből, kólából és egyéb nasikból kevesebbet eszel, viszont ezeket lecseréled zöldségre, gyümölcsre, vízre és ha teheted, mozogj hetente 2-3 alkalommal. Egyébként biztos, hogy a magasságod is változik még, nem is kicsit, akkor amúgy is karcsúbbnak fogsz tűnni, ha megnősz.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!