Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha izzadékony vagyok, az jó a...

Ha izzadékony vagyok, az jó a fogyás szempontjából?

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az izzadasnak semmi koze a fogyashoz.
2010. márc. 29. 22:18
 2/10 A kérdező kommentje:
"zsírégetés"
2010. márc. 29. 22:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az izzadás lényegtelen, attól nem fogysz jobban vagy kevésbé
2010. márc. 29. 22:30
 4/10 anonim válasza:
100%
Én is nagyon izzadékony vagyok, és semmit sem "használ", most 105 kg vagyok (és csak nőtt eddig is ez a tömeg)...
2010. márc. 29. 22:34
 5/10 anonim ***** válasza:
30%
Olyan hülye vagy mint a se.gg. Attól hogy izzadsz zsírégető edzések közben, semmi köze nincs az izzadásnak a fogyáshoz/zsírégetéshez.
2010. márc. 29. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak a vizet izzadod ki,szóval nem jó fogyás szempontjából...vagyis akkor semmilyen szempontból sem jó.
2010. márc. 29. 23:17
 7/10 anonim válasza:
68%

Ti vagytok a hülyék.

Az izzadás igenis jó,mert a salakanyagok egy része úgy távozik.

Ezért is szokták az emberek magukat pl szobabiciklizés közbe folpackba vagy alufoliába becsomagolni mert ugy mégjobban izzadnak és hatásosabb.

Persze az elvesztett vizmennyiséget potolni kel.

2010. márc. 29. 23:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha betekered magad folpakba akkor az adott rész túlmelegszik, kifejezetten káros, de sebja, te biztos jobban tudod.
2010. márc. 29. 23:58
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

"Ti vagytok a hülyék.

Az izzadás igenis jó,mert a salakanyagok egy része úgy távozik.

Ezért is szokták az emberek magukat pl szobabiciklizés közbe folpackba vagy alufoliába becsomagolni mert ugy mégjobban izzadnak és hatásosabb. "

Mi az hogy hatásosabb?? Hát szerintem nincs az a marha aki csak azért szobabiciklizik, hogy méreganyagot távolítson el. Szerintem nem ér annyit, hogy most csomagolja az ember magát. Menjen ki nyáron a napra, vagy szaunázzon, ugyanott van. Alufóliába?? Azt megnézném :P

De itt akkor is fogyásról volt szó! Fogyás szempontjából meg k*rvára nem hatásosabb úgyhogy ne magyarázz itt baromságokat!

2010. márc. 30. 00:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az izzadás nem segít a fogyásban. Az izzadás feladata a hőleadás. Magyarul: a szervezetben töblet hő keletkezik a fizikai munka miatt amit végzel (cipelés, futás, biciklizés stb.) ami miatt megemelkedik a testhőmérsékleted, ami miatt fogyhatsz (bár főleg attól fogysz, hogy terheled a szervezeted ami közben energiát fogyaszt amit nem csak a ma bevitt ételekből de a lerakódott zsírszövetekből is el tudd vonni).

A megemelkedett testhőmérséklet káros a szervezetre ezért a szervezet megpróbálja helyreállítani. Ezt azálltal teszi, hogy párologtat, tehát elkezdesz izzadni, hogy visszanyerd a normális testhőt vagy, hogy tovább ne nőjjön (pl edzés közben csökkenti a testhő növekedést így nem leszel 41C-s). Ugyanezért izzadunk ha magas a lázunk. Megjegyzem, ha magas a lázad akkor fogyhatsz egy keveset, ahogy szaunázással is lehet de ez maximum 1-2kg, és nagyon lassan megy le.

A szaunázás szintén nem tesz jót, bár az izzadással a salakanyagok egy része elhagyja a szervezetet ez ugyanakkor megterheli a szervezeted (főleg a szívet) ami viszont akár ájuláshoz is vezethet és szívritmuszavarhoz (rosszabb esetben szívinfarktushoz).

Testsúlytól függően a testedzés is lehet káros, például asszem 90kg fölött (mármint ha ez zsírból lett 90kg és nem izom) nem ajánlott a kardiózás mert túlterheled a tested és elájulsz.

2010. márc. 30. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!