Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egyes szülők, hogy tudják...

Egyes szülők, hogy tudják nézni hogy a még kiskorú gyereke elhízik?

Figyelt kérdés
Nekem nincs gyerekem, de nem tudom felfogni főleg a 90-100kg-os kiskorúakat. Azonnal leülnék vele beszélni, más 5-10kg felesleg után. Megbeszélném vele, hogy milyen sport érdekli és úgy főznék rá.
2016. febr. 6. 12:42
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Jah és van itt olyan, akinek elhízott a gyereke? Miért nem beszél vele? Párkapcsolatban, munkában is hátrány a testsúly. Illetve sztem a gyenge emberek a túlsúlyosak.
2016. febr. 6. 12:46
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem a betegekre gondolok... Az gyengeség, akinek nincs akaratereje. Nagyon primitív vagy!
2016. febr. 6. 12:49
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Ne foglalkozz a 2essel, valszeg dagadt ő is. Többnyire az elhízott szülőknek vannak elhízott gyerekeik, így elsősorban a szülővel kéne leülni, nem a gyerekkel.
2016. febr. 6. 12:57
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen egyetértek!! A gyerek sosem hibás. De ha én pl. dohányoznék (sose tettem), akkor nem szeretném ha a gyerekem is ezt tenné. Ha én kövér lennék, akkor nem szeretném h a gyerekem az lenne? Mert szembesültem a hátrányokkal, sportolni jó és fun, illetve nem salátán élnek a sportos, vékony emberek. Nagyon finomakat lehet enni egészségesen. Én nem szeretném ha a gyerekem hamar kifáradjon, ne legyen párkapcsolata illetve a munkáltatók sem szeretik a túlsúlyos embereket. Mert az erős és kiegyensúlyozott ember nem lusta és mozog, meg tudja állni, hogy nem eszik 2. adagot. Az elhízottak nagy része akaratgyenge. Ezek tények.
2016. febr. 6. 13:02
 5/16 anonim válasza:

Azért, mert a mai lányok 80%-a erősen önbizalom hiányos és a fiúk között is elég sok van.

A szülők örülnek neki, ha a gyerekük nem az.

Abba bele sem gondolnak, hogy 10-20 évvel kevesebbet fog élni a gyerek, a környezete kiutasítja, nehezebb lesz munkát találnia és még nehezebb lesz megfelelő párt találnia maga mellé.

A szülő nem örül neki, de úgy gondolja, hogy "jobb, mintha anorexiás lenne"...

2016. febr. 6. 14:03
 6/16 A kérdező kommentje:

De komolyan aki gyereket csinál, annyi esze nincs, hogy nem tudja, hogy nem 2 opció van:

1. kövér

2. anorexiás

Ennyire nagyon buták az emberek? Teljesen normális, sportos alkat is van. Plusz ha a szülő túlsúlyos (bármikor, 60 évesen is lehet változtatni) akkor a saját hibájából nem tanult? A gyerekének is ezt a sorsot szánja? Egyszerűen nem értem ezeket a szőlőket. Írhatna egy olyan akineek kövér a gyereke, meghallgatnám,

2016. febr. 6. 14:14
 7/16 anonim ***** válasza:

A mi sulinkban/ovinkban is elég sok kövér gyerek van és szinte mindenhol kövérek a szülők is. Fornettiznek reggel-délután, chipset és cukros löttyöket nyomnak egyfolytában, hétvégén meki és egyéb gyorskajáldák, a mozgás pedig kimerül a kocsiból az épületbe tartó sétában és vissza...

Persze, jár a szájuk az új közétkeztetési előírások miatt, hogy minek kell "fogyókúráztatni" a gyerekeket a korpás kenyérrel, miért nem kaphatnak fehér kenyeret, meg hogy a grízes tészta lekvárral az egy teljes értékű kaja...

Félreértés ne essék, nem vagyok/vagyunk tökéletesek, csak odafigyelek pár dologra.

2016. febr. 6. 14:35
 8/16 A kérdező kommentje:
Jó hallani, hogy te normálisan gondolkodsz. Én sem vagyok teljesen egészség centrikus, de alap dolgokra odafigyelek és ha lenen gyereke akkor arra tanítanám, hogy egészségesen és finoman étkezzen. Nagyon finomakat lehet enni egészségesen is. :)
2016. febr. 6. 14:38
 9/16 anonim ***** válasza:
Az a legnagyobb gond, hogy nincs eléggé népszerűsítve az egészségtudatos életmód. Illetve sajnos többségnél az járja, hogy ha kövér a család, kövér a gyerek, akkor az biztos hogy genetika, meg hogy a levegőtől is hízik, na persze. A kövérek jó 10%-a valóban egy betegség miatt nem tud lefogyni. A maradék 90% meg szimplán lusta, és nem akar változtatni. Magam a egészséges életmód elkötelezett híve vagyok, voltam kövér, sőt, brutálisan dagadt, 164 cm-hez 99 kg.
2016. febr. 6. 14:43
 10/16 anonim ***** válasza:

Van a fiam osztályában egy kisfiú, aki rákos volt, de már felgyógyult teljesen, viszont nagyon kövér, kb. 20-30 kg-al több, mint kéne.

A szülők állítása szerint a kemótól hízott el, amit nem is kétlek, viszont egyrészről már évek óta egészséges, másrészről pedig non-stop chipset, kekszet, cukrot, csokit eszik és csakis cukros üdítőt iszik, na meg a "rendes" kajából is rengeteget fogyaszt. A mozgás az persze nem megy úgy neki, pár perc focitól is kikészül.

Nála a szülők kifogásként használják a betegségét és arra hivatkozva, pusztán szeretetből tömik minden sz.rral...

2016. febr. 6. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!