Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mindjárt 40 vagyok, csak 5...

Mindjárt 40 vagyok, csak 5 kilót szeretnék fogyni, de a mozgás sajnos nem fér bele, hogyan fogyózzak?

Figyelt kérdés

vagy napi 10 órát ücsörgök, túlhajszolt, kisgyerekes anyuka vagyok, házimunkával magamra hagyatva, szinte semmi segítséggel.

túlhajszolt vagyok, erőm sincs fél6-ra érek haza.

(itthon egy időbe próbáltam tornázni napi 30 percet, olyan migrénem lett, na mind1... - nem tudom, mit csináljak, hogy tudnék tornázni) :(

van valami tipp, hogy fogyjak?

(liszt, cukor már elhagyva, kb. 1000kcal/nap, de 1,5 kiló fogyás 1 hó alatt, és azóta meg semmi...)

2016. febr. 4. 00:12
 1/10 A kérdező kommentje:
mármint 40 éves vagyok hamarosan :)
2016. febr. 4. 00:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát, titok nincs, Ha nem akarsz sportolni, (pedig ez kéne), akkor ne egyél. Nem, csoda nincs, vagy nem eszel, vagy sportolsz, vagy szerencsés alkatod van, mint nekem, de nem ez a jellemző. Bocsi, de te semmit nem akarsz, csak fogyni :)

(itthon egy időbe próbáltam tornázni napi 30 percet, olyan migrénem lett,

Miért?

2016. febr. 4. 00:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Elozo: ha ennyire nem ertesz az egeszhez, akkor nem kene ebbe a temakorbe irogatni bazinagy faszs4gokat.

Az ha nem tudsz sportolni (bár én általában 4-re, ötre érek haza, és lenyomok fél-egy és negyed ora orszaguti edzest) nem jelenti azt, hogy nem tudaz fogyni. Teljesen érthető, hogyha valaki nagyon fáradt, hazi munkat vegez es gyerekei vannak, akkor nincs ideje. Persze szerintem probalj megragadni minden alkalmat, ha van ra idod. Az a lenyeg, hogy kaloriadeficitben legyel, mert ha abban vagy, akkor fogyni fogsz. Sok feherjet, keves zsirt, es keves szenhidratot fogyassz (ha valakit laktatnak a zsirok, esetleg a gyumolcsok, akkor maskepp kell a makrok aranyat elosztani, de a sok feherje akkor is maradjon. Ha kiszamoltad kb. a napi kaloriaszuksegleted, (pl . 1800) akkor abbol vond ki 1800 nak a 15%-at (1800-270=1530, ez legyen az egyszeruseg kedveert 1500. Ez az arany, amivel lassu de biztos fogyast lehet elerni, es az anyagcsere se lassul.

2016. febr. 4. 05:27
 4/10 anonim ***** válasza:

-pedig jól írták :

" Ha nem akarsz sportolni, (pedig ez kéne), akkor ne egyél. "

-így van ,ha keveset eszel,akkor tuti,hogy lefogysz....

2016. febr. 4. 05:35
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

Szálkásító diéta, kalóriaszámolás, és mozgás. Ennyi a titok.

Időd pedig arra van, amire szánsz. Minden más csak kifogás. Én erre 42 évesen, 107 kilósan döbbentem rá. Azóta egészségesebben eszek, sportolok, már 23 kiló lement, és élvezem.

2016. febr. 4. 06:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, de a nem evés abszolút nem egyenlő a fogyókúrával. Az ha valaki keveset eszik az nem "nem evés".
2016. febr. 4. 06:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Akkor tornázz 15 percet. Ha nem mozogsz, a testednek már nagyon hiányozhat... A házimunka és a kisgyerekezés nem olyan :( Fogyitársam volt egy nő, aki kiment külföldre, mindenfélét dolgozott, közben szült egy gyereket a másik kicsi mellé, s megoldotta a tornát. No, nekem nem ment volna s nagyon megértelek, de tapasztalom, hogy a mozgással több energiám lesz, pont hogy jól járok vele, ha fáradt vagyok, akkor épphogy szükségem van rá... Tényleg nem kell félóra, ha nem megy. De valamennyi...

Az riasztó, hogy 1000 kcallal sem fogysz, pedig az már szinte mindenkinek koplalás. Egyesek ilyenkor mondják a tartalékolást, hát persze, a test a semmiből, sőt a hiányból tartalékol, közben fényből él. Ez azért nem tipikus dolog.

De ha ennyi bajod van, én 5 kilón nem pörögnék, nem sok az. Egyáltalán kell fogynod? Bocs, de nem látlak s egy csomó testképzavaros vagy a vékonysághoz túlzottan ragaszkodó ember van, s az életkor sem jelenti, hogy az ember jól ítéli meg a dolgokat.

2016. febr. 4. 14:13
 8/10 A kérdező kommentje:

aranyosak vagytok, hogy írtatok :)

hát igen, lehet, hogy másképp kellene összeállítanom a diétámat - azaz az étrendemet, mert nasi kivételével széles skálán eszek mindent, és nem az a drasztikus fogyó, csak inkább alapszükségletek kielégítése.

az az igazság, hogy mozgás úgy férne bele, ha lemondanék más szabadidőről - mondjuk egy lazításról, hogy leülhetek megnézni egy filmet, vagy elolvashatok egy cikket, újságot, vagy felhívhatok telón valakit...

kicsi a gyerekem, lusta, kényelmes a párom, stresszes a munkahelyem (ez utóbbiban felmondtam, és váltok, remélem erőt ad ahhoz, hogy mást is csináljak, mint "HÁZTARTÁSI RUTINT") :)

NAGYON HIÁNYZIK A MOZGÁS. bízom benne, hogy enélkül is lehet fogyni, mert szeretnék, de lehet türelmet kellene tanulnom, és megvárni az életem azon szakaszát, amikor erre is fordíthatok időt. (mert most nincs, nem tudom elvenni az életem más területéről,csak ráfizetéssel = kimerültség, kidőlés...)

most 160 centi és 61 kiló vagyok, és 55-56 kilós súlyra vágyom, - ez nem testképzavar, ez egy elfogadható arány, egészséges és kellemes megjelenés! - ez a komfort és elégedettségi szintemen lenne.

-----------

lehet, azt reméltem, valaki egy titkos, eddig elhallgatott dolgot súg meg... pl. van valami edzőterem, ahol lefoglalják profi személyek a gyereket, amíg te edzel, akár heti 3x...

vagy van valami olyan étrend, hogy a lelassult anyagcserédet is felpörgeti úgy, hogy különben az étkezéseddel már csak az alapanyagcserédet szolgálod ki :)

de azért köszi mindenkinek, aranyosak vagytok :)

2016. febr. 6. 01:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Life1 corvin welness :)
2016. febr. 6. 07:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak 5 kiló nem sok. Nyugi, rettentő túlhajszolt vagy, pedig nem kéne. A baba sz apukáé is, nem csak a tied. Beszélj vele.
2016. febr. 6. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!