Menstruáció előtt hány nappal nő meg a súly 1-2 kg-mal?
Elnézést de nem tudtam máshogy megfogalmazni a kérdést.
Egyik este amikor mértem magam 50,3 kg voltam, másnap reggel pedig 51,1!
Ez kB 3-4 napja lehetett. Ma reggel 50.6 voltam.
Ez hogy lehet? Még nincs meg,hónap elején szokott megjönni.
És hogyan érjem el a 48 kg-ot? Kalóriákat számolok!
160 centi 13/L
Ezt nem tudom, mert nekem sosem nő ilyen okból semmit, de a testsúly simán ingadozhat bármikor 1-2 kilót. A hosszabb távú és nagyobb változások számítanak.
Ha kalóriát számolsz, mi a gond? Kalóriadeficittel fogy az ember. Konkrétabb problémamegfogalmazásnál jobban tudnék segíteni.
Ilyen nincs. Ha meg is nő a súlyod, azt után pár nappal le is dobod. 1 nap alatt nem lehet 1 kilót tartósan hízni. Egyszerűen nem bír ennyi zsír elraktározni a szervezet.
Szóval én azt tanácsolom, hogy azt a hetet ne számold bele. Majd a következő héten megméred a súlyod.
És ne csak a kalóriát számold!
#3: Nem baromság. Nekem a menzesz első napján mindig 2 kg vizet megköt a szervezetem. Amikor először tapasztaltam, kisebb sokkot kaptam!
Menzesz 3. napjára meg mindig lemegy.
De ennyi ingadozás bármikor lehet. Nekem pl. elég, ha csak kicsivel több ch-t viszek be, máris több vizet megkötök. Ha egy buliban kicsit sok az alkohol, másnap szintén.
Ha nincs is mensi, akkor is változhat egy napon belül a súlyod 1 kilót. Ez nem hízás, fogyás. De eszünk, iszunk, pisilunk, kakilunk.
Mensi előtt meg simán lehet a szokásos súlynál több 1-2 kilóval.
Rendben, köszönöm a válaszokat :)
Azt természetesen nem gondoltam hogy zsírt szedtem fel egy éjszaka alatt csak reggelente kevesebb szoktam lenni most meg több voltam.
"2" Mit értesz az alatt hogy ne csak kalóriákat számoljak? Emellett sportolok is persze, de ha jól tudom főként a kaján múlik.
"3" Hogy érted hogy kalóriát nem így számolunk?
1. Nem tudom milyen mérleget használsz, de egy sima ráállós mérlegnek simán van 0.5-1kg véletlen hibája. Ergo értelmetlen tizedesjegyeket mondani a mérésnél.
2. Megiszol egy nagy pohár vizet, az 3 deci = 0.3 kg. 1 pohár víztől, ami semmi. Elmész pisilni, -3 deci.
3. A súly természetes módon is változhat 1-2%-ot. Tehát ilyen fél kilókkal nem érdemes foglalkozni.
Szerintem törődj kevesebbet a témával. Fogyókúrázni meg végképp ne fogyókúrázz, mert nagy kárt csinálsz vele a szervezetedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!