Ez elég a fogyáshoz? (lenn)
- naponta 1000-1100 kalóriát eszem (igyekszem egészséges dolgokat,de néha nem jön össze, de ezt a kcal számot legalább tartani tudom)
- heti 1 úszás (többnyire mellúszás, 2 órán át, megállás nélkül, nem túl gyors tempóban, 25 m-es medencében)
- heti 1 zenés kondícionálás kb 60 perc (olyan mint az aerobik, csak nincs táncos koreográfia, ja, és számomra nem könnyű, csak vánszorgok utána, bár nagyon szeretem)
- heti 1 lovaglás (1 óra, haladó vagyok)
- heti 1 otthoni torna (fél óra, de hozzám képest keményen)
De!
Hétvégente a nagyimhoz megyek látogatóba, és nem tudom elkerülni a pörkölteket, meg tésztákat, rántott húsokat stb.
Szóval ennek ellenére még fogok tudni fogyni?
Mozgás mellett több kalóriára van szükséged. S inkább a kalória boruljon, minthogy pl. fehérjehiányosan egyél.
A pörkölt OK, a rántott hús nekem határeset, a tészta nem célszerű, de a fogyás a kalóriadeficittől függ.
Nem világos, hogy mit jelent az, hogy nem tudod elkerülni ama ételeket. Ha abból viszed be a kalóriát, s a tápanyagbeviteled nem lesz nagyon rossz (fehérje lesz, azt látom, a zsír is megvan, egyél hozzá zöldséget, ne nokedlit), az nem vészes, ha nem is ideális, de el tudom képzelni, hogy a nagyi étele jobb, mint a sajátod (ne vedd a szívedre, semmit nem tudok rólad, de a gyk-n előforduló tiniknek nem sok fogalmuk van a helyes táplálkozásról. nekem sem volt annyi idősen).
Az jó, hogy mozogsz, de ha régen kevesebbet tetted, akkor ez eleve megterhelés a testnek, amivel nincs gond, de különösen fontosnak tartom a megfelelő kalóriabevitelt, 1000 kcal pedig kissé karcsú, még ha alacsony vagy is. Ha nem és a felesleged sem minimális, akkor pedig főleg.
Nembaj, a huszonévesek sem tájékozottak :) Általában tinik írnak ide, meg nagyi étele, szóval tippeltem egyet, mindegy.
Egész értelmesen gondolkodsz, kár, hogy engedsz a noszogatásnak. Senki nem kényszeríthet evésre, ha nem akarod (normális körülmények között). Bár azt megértem, hogy a nagyinak nem akarsz simán nemet mondani (én megtenném, NAGYON fontos számomra az étrendem és konkrétan lenyom és éhessé tesz a szénhidrát, egy rokon ne akarjon szinte megbetegíteni... majdnem olyan szinten van ez nálam, mint az allergia), de a barátnővel közölheted, hogy márpedig te ásványvizet fogsz inni, ő nyugodtan pizzázhat. Abszolút semmi köze a táplálkozásodhoz, nem avatkozhat bele. Nem jó hozzáállás, hogy jó, akkor eszem pizzát, eszem csokit, iszom 1-2-12 felest, mert a haverok tukmálják... Érted, valahol határt kell szabni s szerintem a legjobb ott, ahol nem kívánod az adott dolgot, vagy igen, de tudod, hogy meg fogod bánni vagy nem jó a testednek.
De ha jólesik, alkalmilag pizzázhatsz vagy akármi. Ezzel még nem szabotálod a fogyást, ha egyébként megfelelően eszel s mozogsz. Csak ne legyenek folyton ilyen "kifogásaid".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!