Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hol rontom el a dolgot? Miért...

Hol rontom el a dolgot? Miért nem megy le a hasamról a felesleg?

Figyelt kérdés

1 éve rendszeresen elkezdtem mozogni.

Szépen formásodott a lábam, kezd izmosodni, a felső hasizmom is szépen fejlődött.

Viszont az alsó hasamról a zsírréteg nem akar eltűnni.

Próbálkoztam, hogy egészséges életmódot folytatok (szóval semmi cukor, csak barna szénhidrát, sok fehérje stb.) Fél évig csináltam. (Tényleg szigorúan betartottam)

Semmi nem változott (mellette pedig mozogtam).

Napi kb. fél órát szoktam kettlebellezni 7,5 kg súllyal . Ha nem torna, akkor futni szoktam 5-5,5 km-t

De ennek ellenére nem megy le a hasamról a felesleg.

Hol rontom el?

170 cm és 63 kg.

2016. jan. 24. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:
A zsírvesztéshez kalóriadeficit kell, a mozgás és a jó étrend nem elég, miért nyúlna a test a raktárakhoz, ha nincs rá szüksége?
2016. jan. 24. 17:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor koplaljak?

Amúgy sem szoktam sokat enni.

2016. jan. 24. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyes anatómiai helyeken születésünktől fogva zsírraktárak vannak meghatározott zsírszövet formájában, amelynek alakja és kiterjedtsége egyénileg változó lehet. A köldök alatt van az egyik ilyen raktár, ami a legtovább tárolja a zsírt.
2016. jan. 24. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
A tested szeret oda raktározni, nem érdekli, hogy ez neked tetszik-e vagy sem.
2016. jan. 24. 18:27
 5/6 Krisz85 ***** válasza:

félreérted a kalóriadeficit az alapanyagcsere + edzéshez szükséges ,vagy másképp edzésen elhasznált kalóriaértékhez képest moderált kalóriabevitel csökkentést jelent, nem éhezést.

mondom a saját példámat,

szezonban, nyáron amikor intenzívebb edzéseket végzek, van hogy 2400 kcal-t is elhasználok egy három órás edzésen, ami még nem is sok egyébként

az alapanyagcserém 1800 kcal

1800 kcal-t be kell vinni

ahhoz hogy regenerálódjak és tartsam a súlyom, be kéne vinnem az edzésen elhasznált kalóriát is

tehát napont 1800 + 2400 tehát 4200 kcal-t kellene ennem, kizárólag tiszta kajából 60% ch 20 % fehérje, 20 % telítetlen zsírbevitellel, /most a testépítő magas fehérje, alacsony ch diétától tekintsünk el, működik a dolog, annak akinek csak a kinézet a fontos, nekem a teljesítmény/

ha ebből vesszük a 15% os deficitet

3570 kcal-t kell bevinnem naponta, hogy fogyjak de ne túl drasztikusan, és az edzést is bírjam, esetleg még fejlődjek is. Ez nem kevés kaja, sőt, azt kell mondjam, nagyon is sok, persze edzés alatt megiszom egy két sportitalt, hogy pótoljam a kalóriát, de három óránként evést jelent.

Magyarán ha a héten minden nap ezt meg tudnám csinálni és nem edzeném túl magam vele, akkor heti 4400 kcal-t égetnék el, és ebbe még nincs benne az edzés utáni úgynevezett utánégetés egyébként.

Szóval mindig a napi aktivitáshoz kell mérni a kaját vagy ha másképp nem megy, akkor a heti aktivitáshoz átlagolva, úgy is működik.

Tudod, hogy egy héten 12 órát fogsz edzeni, ez 6000 kcal energiádba kerül és ezzel számolsz, hiába pihenőnap vagy sem.

remélem így érthető mit jelent a kalóriadeficit, koplalni tilos!!!

2016. jan. 24. 20:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy koplalj, csak azt, hogy kalóriadeficit kell, ami eléggé nagy igazság. Máshogyan nem megy a zsírvesztés, kizárólag kalóriadeficitben. Nem tudhatom, hogy mennyit eszel, de ha nincs fogyás, az a deficit hiányát szokta jelenteni.

Ha kicsi ételmennyiségnél sincs deficit, akkor a mozgásmennyiséget kell növelni és akkor lesz. De ha nincs baj az anyagcseréddel, akkor a jelen aktivitásoddal is kell, hogy szolid, de nem nagyon kevés evés mellett is fogyj.

Az, hogy keveset eszel, nem mond semmit, kinek mi a kevés, s vannak trükkös ételek.

2016. jan. 24. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!