Megnövekedett fehérjefogyasztás káros is lehet?
Kezdő életmódváltó vagyok. Próbálok több helyről informálódni és minap olyan cikkekre bukkantam, amik szerint a sok fehérje súlygyarapodáshoz vezethet + káros.
Az étrendemet eddig úgy próbáltam alakítani, hogy több fehérjét és minél kevesebb szénhidrátot egyek (eddig szinte csak azt fogyasztottam). Érdekelne, hogy lehet-e így eredménye a fogyókúrámnak? (Kevesebb kalóriát viszek be, mint eddig és azt is próbálom zöldségekből, húsokból változatosan összeállítani) Vagy milyen étrendet ajánlanátok?
Előre is köszi!
jol csinalod. Ha kevesebb az osszkaloria akkor valoszinuleg fogyni fogsz.
Az extrem mennyisegu feherje megterhelo a veseket, de szerintem te ott messze nem tartasz.
Lehet káros, de ahhoz nagyon sok fehérje kell. Viszont macerás és feleslegesen drága simán lehet. S persze, bármelyik makrotápanygtól hízhatsz, ha kalóriatöbbletben vagy, amúgy nem.
Mégis miből mennyit eszel? Szénhidrát, fehérje, zsír?
Kb 1200 kalóriát eszek most, aztán majd egy kicsit növelem, ha már belejöttem a mozgásba meg ha úgy veszem észre, hogy a szervezetemnek szüksége van rá.
Kb 50 g fehérjét viszek be (de életmódváltás előtt ez sokkal kevesebb volt), szénhidrátból próbálok minél kevesebbet (és amit meg megeszek, az származzon növényekből, húsokból és ne cukorból meg fehér lisztből, mert eddig gyakorlatilag azon éltem)
Zsírt különösebben nem számolom, mert nem szeretem a zsíros húsokat/kajákat, így abból nem szokott sok lenni.
A túl sok fehérjétől valóban meg lehet halni, de ahhoz elég elszántnak kell lenni. Vesetáji fájdalom egyébként is jóval korábban figyelmeztetni fog, hogy már sok.
Ha jó adatot adtál meg, akkor nem lesz túladagolásod, kiv. ha genetikai problémáid lennének, de arról meg már tudnál.
50 gramm fehérje kicsit kevésnek tűnik számomra (bár megoszlanak a vélemények, mennyi kell. beteg már nem leszel tőle, de az izombontás minimalizálásáról már nem vagyok meggyőződve így. nem mintha sok izmod lehetne, ha eddig alig ettél fehérjét), bár az 1200 kcal se sok, de nem tudok rólad szinte semmit, lehet, hogy neked az már megfelelő.
De hogy 50 gramm fehérje nem sok és eszedbe se jusson arra gondolni, hogy káros, az biztos. 100-tól sem félnék, de annyi valószínűleg nem kifejezetten _kell_ neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!