A röntgen kimutatja a porckorongsérvet, folytathatom a gerincnek elvileg nem ártó hasprés/hasizom és gyógytorna gyakorlataimat akkor is, ha a tünetek nem javulnak?
Figyelt kérdés
Pár éve fáj a hátam, sokat ülök a munka miatt,de mindig tornázom,egészségesen eszem,és van rendesen izomzatom. Viszont egy ideje nagyon elkezdett a derekam nyilalni,le a csípômig,ülés közbenfôleg.A lapockám zsibbad egyik oldalon és fáj a gerincem mellett.Az orvos megvizsgált,és a röntgenen sem talált eltérêst,de elküldött MR-re és felírt derékfûzôt. Gyógytornára jártam egy darabig, a gyógytornász szerint csinálhatom AZ eddigi tornámat,meet nem veszélyes,közben nem,vagy kevésbé fáj/nyilal a derekam,hátam,de utána ugyanúgy.A sportot,mozgást semmiképp nem akarom abbahagyni,mert meg akarom tartani az alakom. Jaés 24 éves lány vagyok2016. jan. 15. 07:30
1/3 anonim válasza:
Ha a fájdalmak nem csökkennek, akkor nem célszerü ugyanígy tovább eröltetni a sportot.
A hasizomgyakorlatokkal nagyon tönkre lehet tenni a gerincet, ha picit is rosszul csinálod. Célszerü lenne egy hozzáértö ember (pl a gyógytornász) segítsegét kérni, hogy megtanítsa ezeket HELYESEN végezni.
De ha föként üles közben vannak problémáid, akkor elöfordulhat, hogy nem megfelelö a széked (túl magas/alacsony, stb) illetve a túl szoros nadrágderék is okozhat ilyen gondokat.
Meg esetleg állhat mögötte nögyógyászati probléma is, pl hólyagsérv, méhsüllyedés, stb. nem ártana direkt erre is megnézetni magad.
2/3 anonim válasza:
A porckorong sérvet nem tudja a röntgen kimutatni, mert a lágy részek nem adnak röntgenárnyékot.A gerincet nyújtó, azaz a porckorongok terhelését megszüntető vagy mérséklő megoldás javasolható: hossza ülő munka megszüntetése vagy legalább is a folyamatos ülés feldarabolása rövidebb időszakaszokra feldarabolása és naponta több alkalommal pár perces gerincnyújtó pad használata, úszás.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálok többet nyújtani, és esetleg más kivizsgálásokra is elmenni akkor. Szoktam nyújtani ülőmunka közben is, és sétálgatok, máshogy nem is bírom ki. úszni sajnos nincs lehetőség a környéken+ későn érek ahhoz haza. Tornázni tudok, akkor folytatom azt,és várom az MR-t, talán majd elmúlik. Lehet, hogy ha olyan nagy baj lenne, akkor nem tudnék így mozogni.
2016. jan. 15. 14:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!