Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyózzak hatékonyan?

Hogy fogyózzak hatékonyan?

Figyelt kérdés

Eljutottam arra a pontra, hogy elhatároztam, hogy le szeretnék fogyni. 16 éves vagyok, 170cm magas és 90kg, elsőkörben a 70et céloztam meg, aztán a többi gondolom már úgyis jön magától, olyan értelemben, hogy gyakorlatilag most vagyok 'holtponton...' Sporttal és étrenddel szeretnék változtatni a jelenlegi helyzeten, nem célom 2 hét alatt hiperszuper módon 10 kilót leadni, nem versenyfutásként élem meg, akkor lesz meg, amikor meglesz, a lényeg, hogy lehetőleg minden napra be tudjam tartani amit be kell. Az állóképességem jelenleg borzalmas, ehhez mérten kéne valami mozgást találnom, aztán vélhetőleg ahogy csinálom rendszeresen, ez javulni fog, ami által többet is be tudok vállalni. Tudtok ilyen mozgáslehetőségeket javasolni? Anyagilag nem tehetem meg az edzőtermet, valami kölcséghatékonyabb megoldást kéne találnom. Nektek melyik diéta vált be jobban, melyiket könnyebb betartani és melyik hatásosabb? A kalóriaszámlálás vagy a glikémiás index? Esetleg van valami kipróbált, bevált étrendetek ami fent van a neten vagy el tudjátok küldeni? Jelenleg egy fix étkezésem van naponta, amit nem tudok módosítani, az iskolamenzás ebéd, de sejtem, hogy azzal van a legkisebb probléma jelenleg.. :D

Előre is köszönöm a választ minden segíteni szándékozónak.

2016. jan. 13. 18:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Értelmesen gondolkodsz :) Nekem a szénhidrátcsdökkentés vált be az elején, de aztán megnehezedett a dolog s most már inkább a mozgásra kell koncentrálni, az étrend már kialakult (csak kis odafigyelés kell, tudom, mely ételre célszerű fókuszálnom s mivel óvatosan bánnom. ez egyéni dolog, ki kell tapasztalni).

Én speciel túrázni szeretek, sosem tapasztaltam, hogy a súlyfelesleg gátolna benne, a biciklizés is hasonló. S persze tele van mindenféle videókkal a Net, én szeretem megmozgatni a többi izmomat is, ami a fentiekben annyira nem vesz részt.

Hogy kinek mit könnyű betartani, az nagyon változó. Ami nekem jó, attól más kikészülne és viszont. A szénhidrátcsökkentés azért jó sokaknak, mert a szénhidrát hat a legjobban az inzulinra (főleg a gyors) és az laktat legkevésbé. Persze van, aki csak sok szénhidráttal fogy s érzi jól magát... De általában jó megközelítés, ha csökkenti az ember, olyan szintre, ami neki jó és sok zöldséget fogyaszt.

2016. jan. 13. 18:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Naponta többször kell keveset enni.Reggelihez egyél zöldséget.Hanyagold a cukrot,fehér lisztet.Sok gyümölcsöt egyél.Igyál sokat(vizet és ne üdítőket).Vacsorára salátát egyél.Egyél sok húst.Ne koplalj.Mozogj napi rend-szerességgel.A neten találsz edzős videókat azokat csináld.
2016. jan. 13. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Az előttem írónak a legtöbb állításával simán szembe lehet menni egy egészséges és fogyásra alkalmas étrendben (én azt is teszem, pokoli lenne számomra úgy). Sokfélék vagyunk s nem mindenkinek ugyanaz a jó.
2016. jan. 13. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!