Kell még valamit fogyasztanom, vagy jó ez így minden nap?
Inkább tápanyagok szempontjából érdekelne, hogy az általam kikísérletezett "szuperkaja" elég-e, ugyanis nagyon rákaptam, reggel bekeverek egy nagy tállal és egész nap rájárok és szeretném, ha nem kellene folyton azzal kínlódni, hogy újdonságokat találjak ki.
Tehát az összetevők: salátalevelek(30 deka) 1 lilahagyma, 1 gumó édeskömény, fél kígyóuborka, 3-4 paradicsom, 2 darab Rio Mare insalatissime (ebben pár szem bab és kukorica is van, meg elég olajos), 1 maréknyi lenmag, 20 deka kuszkusz/édesburgonya sütőben sütve, mikor mi van itthon. Hozzá citrom/narancslébe só, bors, petrezselyem, ez az öntet.
A kuszkusz, vagy édesburgonya miatt elég laktató, konkrétan egész nap csipegetem, pedig nagy étvágyam van. Húst nem igazán szeretek enni, szerintem hónapokig meglennék csak ezzel, olyan gazdag íze van. Esetleg ha kevés a fehérje, akkor dobhatok bele ricottát, vagy mascarponét, vagy mozzarellát. Szóval, rendben van ez így? Ja igen, ezen kívül mindig van itthon alma/körte és narancs, azokból is szoktam fogyasztani, meg diót, esetleg fenyőmagot rágcsálni. Elég ennyi tápanyag, nem?

Nem, bármelyik makrotápanyag dominálhat, kivéve persze a fehérjét, mert nehéz elképzelni egy olyat étrendet, ahol a fehérje dominál, elég a kalória és nem túl sok a fehérje.
A kérdezőpnél persze vcészesen kevés a fehérje, jelenléeg szinte semmi, azon módosítani kell. Át kéne még nézni, hogy pl. vas, kálcium, magnézium mennyi akad benne, mert ezekkel könnyen lesz baj. A zsír már lehet, hogy összejön (nehéz mit kezdeni az olyanokkal, hogy marék, nem tudom, 1 vagy 5 dekát jelent az s a nassolás is mennyiség nélküli).
Én tojást tennék bele, mert az annyira tápanyagdús, hogy önállóan jó alapot képez (s főleg mert szeretem), csak a C-vitamin, kálcium (ha nem esszük meg a héját ősi módszerrel :)), magnézium az, amire még figyelnem kell tojás alapú táplálkozásnál (lehet, hogy más is van, de elég sok egyéb jó ételt eszem ahhoz, hogy nem tűnjön fel: sokféle zöldség és olajos mag).
S ott a kalória is... A fenti cucc önmagában még koplalás, nagyon sok gyümölcs és dió nassolásával persze már nem.
A tápanyagokhoz ilyen azt számoló alkalmazás kellene minimum, hacsak valakinek itt nem tápanyagtáblázat a feje (persze hogy miben miből mennyi van, az változó, de valami hozzávetőleges becslésre elég lenne)...
Amúgy a lenmag is sokat tud dobni a laktatósságon, tapasztalat :) Az olajos magok nassolása érdekes módon nem annyira jó e téren, legalábbis sokunknál nem, de beleszórva valamibe az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!