Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kell még valamit fogyasztanom,...

Kell még valamit fogyasztanom, vagy jó ez így minden nap?

Figyelt kérdés

Inkább tápanyagok szempontjából érdekelne, hogy az általam kikísérletezett "szuperkaja" elég-e, ugyanis nagyon rákaptam, reggel bekeverek egy nagy tállal és egész nap rájárok és szeretném, ha nem kellene folyton azzal kínlódni, hogy újdonságokat találjak ki.

Tehát az összetevők: salátalevelek(30 deka) 1 lilahagyma, 1 gumó édeskömény, fél kígyóuborka, 3-4 paradicsom, 2 darab Rio Mare insalatissime (ebben pár szem bab és kukorica is van, meg elég olajos), 1 maréknyi lenmag, 20 deka kuszkusz/édesburgonya sütőben sütve, mikor mi van itthon. Hozzá citrom/narancslébe só, bors, petrezselyem, ez az öntet.

A kuszkusz, vagy édesburgonya miatt elég laktató, konkrétan egész nap csipegetem, pedig nagy étvágyam van. Húst nem igazán szeretek enni, szerintem hónapokig meglennék csak ezzel, olyan gazdag íze van. Esetleg ha kevés a fehérje, akkor dobhatok bele ricottát, vagy mascarponét, vagy mozzarellát. Szóval, rendben van ez így? Ja igen, ezen kívül mindig van itthon alma/körte és narancs, azokból is szoktam fogyasztani, meg diót, esetleg fenyőmagot rágcsálni. Elég ennyi tápanyag, nem?

2016. jan. 12. 00:41
 1/3 TXCowboy ***** válasza:
Egy madárnak ez lehet jó diéta, de egy felnőtt nőnek valami olyesmit kéne, ahol nem a szénhidrát, hanem a fehérje dominál: [link]
2016. jan. 12. 11:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem, bármelyik makrotápanyag dominálhat, kivéve persze a fehérjét, mert nehéz elképzelni egy olyat étrendet, ahol a fehérje dominál, elég a kalória és nem túl sok a fehérje.

A kérdezőpnél persze vcészesen kevés a fehérje, jelenléeg szinte semmi, azon módosítani kell. Át kéne még nézni, hogy pl. vas, kálcium, magnézium mennyi akad benne, mert ezekkel könnyen lesz baj. A zsír már lehet, hogy összejön (nehéz mit kezdeni az olyanokkal, hogy marék, nem tudom, 1 vagy 5 dekát jelent az s a nassolás is mennyiség nélküli).

Én tojást tennék bele, mert az annyira tápanyagdús, hogy önállóan jó alapot képez (s főleg mert szeretem), csak a C-vitamin, kálcium (ha nem esszük meg a héját ősi módszerrel :)), magnézium az, amire még figyelnem kell tojás alapú táplálkozásnál (lehet, hogy más is van, de elég sok egyéb jó ételt eszem ahhoz, hogy nem tűnjön fel: sokféle zöldség és olajos mag).

S ott a kalória is... A fenti cucc önmagában még koplalás, nagyon sok gyümölcs és dió nassolásával persze már nem.

A tápanyagokhoz ilyen azt számoló alkalmazás kellene minimum, hacsak valakinek itt nem tápanyagtáblázat a feje (persze hogy miben miből mennyi van, az változó, de valami hozzávetőleges becslésre elég lenne)...

Amúgy a lenmag is sokat tud dobni a laktatósságon, tapasztalat :) Az olajos magok nassolása érdekes módon nem annyira jó e téren, legalábbis sokunknál nem, de beleszórva valamibe az jó.

2016. jan. 12. 12:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, akkor majd figyelek erre. Tojást mondjuk tényleg dobhatok hozzá, szeretem is. Biztosan nem éhezek, komolyan pukkadásig tele vagyok estére, már úgy értem, hogy nemhogy éhes nem vagyok, de még csak nem is kísért a gondolat, hogy úgy nasiznék valamit, ezért is szeretném ezt a cuccot rendszeresen, hetente sokszor fogyasztani. Köszönöm a válaszokat.
2016. jan. 12. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!