2 kg hízás ilyen hirtelen? Mitől?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Orvos segítségével tornázom, aki utasításba adta azt, hogy naponta írjam le, mennyit mutat a mérleg, melyet a következő kontrollkor el kell vinnem neki. A gond csak az lenne, hogy teljesen kétségbe vagyok esve, mert tegnap óta 2 kgot híztam a mérleg szerint :( -Pedig ugyanúgy étkezem, mint eddig, reggel többet, és ahogy halad a nap, kevesebbet, cukrot pedig egyáltalán nem fogyasztok, emellett mindennap tornázok, tehát nem estem bűnbe, egyébként is fizikai képtelenség ennyit hízni egy nap alatt. Én arra gyanakszom, hogy a menstruációm miatt ugorhatott ennyit a súlyom, pedig már a harmadik napban vagyok. Ebben elég tapasztalatlan vagyok, mégis mennyi ideig fog ennyivel többet mutatni a mérleg?2016. jan. 11. 07:48
1/14 anonim válasza:
Menstruáció, valamint víz, széklet... Rengeteg minden befolyásolja a súlyt. Ezért hülyeség naponta mérni.
2/14 anonim válasza:
Másrészt pedig: mennyi kalóriamínuszban vagy, 500 kcal? Ez azt jelentené, hogy 1kg zsír töményen 9000kcal, de mivel vizet is megkötött, inkább csak ~7200, szóval 7 nap múltán tudnál fél kiló változást mérni a mérlegen, feltéve, hogy ugyanannyi víz és salakanyag van benned, mint akkor, mikor először mérted magad. Ez a másik ok, amiért semmit nem különbséget fog mérni a mérleg, ha 1-3 naponta méred magad.
3/14 A kérdező kommentje:
Orvos utasítására teszem, ő jelezte felém, hogy ez fontos lenne, nyilván kell valamiért :) Azt mondta, a naplózást csak egy hónapig fogjuk csinálni, utána ráállunk arra, hogy kéthetente testsúly-ellenőrzés. A kalóriákat nem tudom, fogalmam sincs, naponta mennyit viszek be, nem kell figyelnem... A lényeg, hogy mértékkel. Cukrot egyáltalán nem fogyasztok, emellett kaptam egy kalóriatáblázatot, miben mennyi kalória van, de nem kell számolnom. A lényeg, hogy mértékkel, reggel ehetem a legtöbbet, este a legkevesebbet. Köszönöm a válaszokat :)
2016. jan. 11. 09:44
4/14 anonim válasza:
Ez nem hízás. Ha eszel, iszol, kakilsz, nem kakilsz simán változik a súlyod 1 kg-t egy napon belül, akár pluszba, akár mínuszba. Ha ráadásul meg is van, akkor az is okozhatja.
Oké, hogy orvos mondta, de szerintem is hülyeség naponta mérni magad. Hiszen naponta úgy sem lehet változást elérni, ahhoz hosszabb idő kell.
5/14 A kérdező kommentje:
Mindegy, egy hónapig kibírom :) A lényeg, hogy fogytam már, és nem adom fel ennek ellenére sem :) Én se vagyok oda érte, hogy naponta kell mérnem, de már csak egy pár napig kell így kibírnom, utána már csak kéthetente kell majd :)
2016. jan. 11. 10:48
6/14 anonim válasza:
Nekem nem volt olyan szörnyű naponta mérnem magam pedig önszántamból tettem. Muszáj volt felhizlalnom magam és látni akartam a hízás mértékét, úgyhogy tapasztalatból mondhatom, hogy 1-2 kg eltérés semmit nem jelent, a többi válaszadó leírta az okát. Ne foglalkozz vele. Szerintem naponta nem feltétlen kell mérni, de a kétheti mérés viszont nagyon kevés szerintem. Ha motivációt akarsz a fogyáshoz, akkor talán jobb ha centivel méred magad.
7/14 anonim válasza:
Én 5 éve naplózom a súlyomat, nekem a tudatos táplálkozáshoz kell, meg aztán szeretem is. Egy reggeli pisi is tud akár 1kg-ot is jelenteni...
8/14 anonim válasza:
De az is vicces, mikor nyáron a 40fokban este 78kg-al fekszem le, és 77.5 vagyok mikor felkelek...
9/14 A kérdező kommentje:
Hát igen, mindenki mást javasol :) Mindenesetre, mérem magam továbbra is az orvos javaslata szerint, és remélem, a menzesz ideje után már nem fog ennyire ingadozni. Mindig reggel mérem magam, felkelés és wc után, úgyhogy nem hiszem, hogy ezzel volt a gond :)
2016. jan. 11. 12:00
10/14 anonim válasza:
Merheted nyugodtan, de ne aggodj az ertekeken.
Esetleg rajzold le egy grafikonra, ugy jobban latszik hogy kozepes tavon hogyan valtozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!