Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2 hete 1000kcal alatt eszem,...

2 hete 1000kcal alatt eszem, és 2-3 órát tornázok naponta (futás, bicikli, aerobic, pilates), miért nem fogytam?

Figyelt kérdés

82 kg vagyok és 173 cm (18/L). 1000 kcal alatt 3/4 éve eszem, de mostanában 500kcal-t tűztem ki, ami csak leves tojással vagy zöldsaláta és joghurt. Mellette gyógyteákat iszom és alkalmanként tejet. Mit csinálok rosszul?

(Nyáron ezzel a módszerrel +lénapokkal 2 hónap alatt lement kb. 10kg. Volt egy időszakom télen,amikor két hétig nem ettem, csak folyadékot ittam és mikor ettem,akkor is kimerült hamletben és gyümölcsökben... vagy napi 8 szem franciadrazséban. Akkor nagyon rosszul voltam és utána átálltam 2-3 hónapig 1200kcal-ra dietetikus által összeállított étrend szerint,de híztam 2kg-ot,úgy hogy mellette napi fél órát bicikliztem.)

Évek óta olvasok szabadidőmben fogyókúrával foglalkozó anyagokat, orvosi szakkönyveket, voltam orvosnál, kivizsgálásokon, minden lelet negatív. Próbáltam ész nélkül egészségtelenül (hashajtó, obesmin, táplálékkiegészítők) és egészségesen is. Rengeteg torna dvd-m van és konditerembe is jártam. De egyszerűen áll a súlyom!!!!!!!!!!!

Ismerem a halas-csirkés, zöldséges diétát, próbáltam. Tojásdiétát, narancs diétát, 90napos alatt híztam, citromos kúrát kipróbáltam, mindent, légikísérős, zöldséghét, gyümölcsnapok........napi 5x étkezés sose vált be,csak híztam tőle.:(

2010. márc. 26. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem pont azért, mert kevés kalóriát eszel, lelassult az anyagcseréd. Úgy meg nem lehet fogyni. Fogyókúránál kell enni, minimum 1200-1300 kalóriát naponta. Ha most átállsz 500kcal-ra, akkor lehet eleinte fogysz pár kg-t, de vissza is szedsz többet.
2010. márc. 26. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz...ahogy a túl sok, úgy a túl kevés kalória sem jó. Próbálj meg átállni 1200-re, lehet eleinte hízol pár kilót, de aztán beindul a fogyás!
2010. márc. 26. 12:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miket olvastál, de az, hogy francia drazsén éltél, meg " zöldséghét, tojásdiéta, narancs diéta, citromos kúra" és egyéb kapitális ökörségeket csináltál, számomra érthetetlen.

Ha valaha is olvastál korrekt szakkönyvet táplálkozásról, akkor tudnád, hogy ezek idiótaságok. A dietetikus csinált neked egy jó étrendet, és életedben először a tested megkapta amire szüksége volt. Ennek köszönhetően valószínűleg felszedtél egy kis izmot, helyreállt a vízháztartásod stb. Ezért híztál 2kg-t. Nem a mérleget kell nézni, hanem a tükröt, és azt, hogy hogyan érzed magad. Ha folytattad volna, akkor szépen lement volna a zsír rólad. Nem, te okosabbnak gondoltad magad, tessék ez az eredménye...

Nem fogyókúrázni kell, hanem megtanulni mely táplálékok egészségesek, utána a súlyodhoz mérten ki kell számolni a napi fehérje, szénhidrát és zsír szükségletet, és összerakni egy korrekt étrendet. 82kg-val 1000 kcal alatt enni koplalás, aminek a vége mindig hízás lesz... Ahogy el kezdesz újra enni mindent, rögtön elraktározza majd a szervezet.

Napi 5-6 étkezés kell, és mindegyikben legyen megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje, szénhidrát és zsír. Kivéve az utolsó kaját, az fehérjedús legyen, és mellé csak zöldség. Pl. roston csirkemell párolt brokkolival.

Nálad egy korrekt diéta, melynek célja a testzsírszázalék csökkentése, 1300-1500kcal-ról indul, meg kell nézni, hogyan reagálsz, majd 1 hónap múlva kicsit igazítani rajta, valószínűleg a szénhidrátbevitel csökkentésével és a fehérjebevitel növelésével... 1100-1200kcal-ig le lehet menni végső esetben, de csak hónapok múlva. Legalább 20kg-t kéne fogynod, ezt egészségesen és úgy, hogy az eredmény maradandó legyen, kb. 5-8 hónap alatt lehet elérni. Utána pedig szépen folytatni kell az egészséges táplálkozást egy életen át...

Személyi edző

2010. márc. 26. 12:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Igyál 3 pohár zöld teát mindennap,helyes étkezés és edzések mellett.Segíti a zsírok égetését!
2010. márc. 26. 13:56
 5/5 anonim ***** válasza:

"segíti a zsírok égetését" Ez annyira bájos ez a mondat, de mindenféle tudást nélkülöz.... A különböző teák semmit nem csinálnak, mint izgatják a bélbolyhokat, ezzel fokozzák a bélműködést, ennek köszönhetően a tápanyag felszívódás elégtelen lesz. Magyarul hashajtó... hívhatjuk zsírégetőnek, salaktalanítónak, méregtelenítőnek, ezek mind csak légből kapott jól hangzó butaságok.

A szervezetünk nem úgy működik, hogy megiszunk egy teát, ami aztán bemászik a zsírraktárakba és ott felgyullad... vagy mittudomén :D

Sajna az emberek többségének gőze sincs róla hogyan működik az emberi szervezet, mi az a zsírraktár, hogyan lehet leadni belőle, hogyan kell táplálkozni, mik a fehérjék, szénhidrátok, zsírok... mire, mikor és miért van szükség.

Ezért is tudnak minden sz@rt eladni a gyártók, hangzatos név, kamu duma, és már veszik is a túlsúlyosak. Csak azt nem veszi észre senki, hogy egyre több a csodaszer, mégis érdekes módon a kövérek száma csak nő... Érdekes...

2010. márc. 26. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!