Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csinálta már valaki a "lassú...

Csinálta már valaki a "lassú evés" módszerű fogyókúrát? Milyen ereménnyel, és mennyi ideig bírta?

Figyelt kérdés
Kis falatot kell a szánkba tenni és minden falatot annyiszor kell megrágni, ammennyi ideig csak a szájunkban tudjuk tartani. Mindent lehet enni, és akár egész nap. Csak a nagyon alapos rágás jelenti a korlátozást, ez a "szűk keresztmetszet", amitől kevesebb kalória jut a szervezetünkbe.
2015. dec. 11. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez elvileg használ, feltéve, hogy közben nem eszel meg egy lakodalomra való adagot.

Normál ember esetében ugyanis ezzel a modszerrel sokkal elöbb jóllaksz.

2015. dec. 11. 11:52
 2/10 anonim ***** válasza:
A hosszú rágási idő mellett van egy másik, lényegesebb szempont is. A gyomorból aló felszívódás elég lassú, azaz lassan emelkedik a vércukor szint olyan értékre, amit az agy már jóllakottságnak tekint. Ezért gyors evéssel sokkal több mehet a gyomorba, mielőtt az agyi jóllakottság érzés megszületne. Lassú evés mellett hozzávetőlegesen arányos lesz a gyomorba kerülő étel mennyisége a vércukor-szint emelkedés sebességével.
2015. dec. 11. 11:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja, és kifelejtettem, ehhez társuló megoldás a szorosra fűzött derékszív vagy öv, ami csökkenti a gyomor méretét és ezért a teltségérzés hamarább következik be. Csak hát ugye ezek olyan "primitiv" módszerek........
2015. dec. 11. 12:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Én alakformáló fehérneműt szoktam felvenni, ha már úgy érzem, hogy nagyon előreesik a hasam, szinte tartani kell. Tényleg szokott segíteni, mindent kicsit összenyom belül, legalábbis egy ideig jó viselni, nem egész nap. Enni is kevesebbet szoktam ilyenkor.
2015. dec. 11. 12:08
 5/10 A kérdező kommentje:
És kiegészítem Chitosan tablettával, ami a zsírokat jól felszívja, csak azzal vigyázni kell, mert ha sokat eszünk belőle, akkor zsíros ételeket fogunk kívánni. Én legalábbis ezt tapasztaltam. A szervezet nagyon ravasz, megpróbálja visszavenni, amit megvontak tőle. A Chitosan élénkít is, azt vettem észre.
2015. dec. 11. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Miért ilyen hülyeségekkel próbálkoztok? Miért nem egyszerűbb életmódot váltani? Ehetnél normálisan, finomakat, mellette változatos mozgásformák, és láss csodát, nem lenne gond a súllyal.
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért ilyen hülyeségekkel próbálkoztok? Miért nem egyszerűbb életmódot váltani? Ehetnél normálisan, finomakat, mellette változatos mozgásformák, és lá
 8/10 A kérdező kommentje:
7-es mire gondolsz konkrétan? Milyen finom ételek?
2015. dec. 11. 12:19
 9/10 anonim ***** válasza:
A csodaszerekkel vigyázni kell, mert lehetnek benne olyan adalékanyagok (esetleg fel sem tüntetve az összetevők között), amelyek élénkítőek és fokozzák a rászokás valószínűségét.
2015. dec. 11. 12:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez egy viktoriánus korból származó módszer, úgy tudom. Iszonyúan irritálónak tűnik, inkább nem eszem, ha így kell :D Pedig én utálok nem enni.

Az a helyzet, hogy emlős lévén még fogyáskor is sok kalóriára van szükségem. Nem a kontrolltalan zabálás ám a gondom, vagy unalomevés vagy efféle... Keveset enni? Még meg is lehet oldani, ha az ember igazán igyekszik. De akkor éhes vagyok és elgyengülök, egyszerűen nem működik a testem (biztos rájönne egy ponton, hogy éhezés van, ne fárasszon, hanem működjön, hisz van tartaléka elég, de addig eléggé morccá válnék, amúgyis beteg dolognak tartom az éhezést, ha nem muszáj. hogy nekem miért éhezés a szolid deficit, az már érdekesebb téma).

Mindent enni egész nap? Rengeteget ennék. Hiába lassan, ha egyszer ott a nap s az agyamban folyton evésről lenne szó, folyton arra gondolnék, ami ördögi kör...

Ráadásul az italokat nem kell rágni. Én pedig rengeteg kalóriát be tudok vinni italokkal, főleg fehérjét és zsírt szoktam.

Nos, ez is egy módszer, s olyan sokfélék vagyunk, hogy biztos van, akinek jó :)

2015. dec. 11. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!