Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az alkoholok CH tartalma?

Az alkoholok CH tartalma?

Figyelt kérdés
Fogyókúrázok, a ch bevitelt próbálom 50-60 gramm körött tartani, a kalóriakeretem pedig kb 1300. De ma szeretnék inni egy pohár tokaji aszút, már be van hűtve:) Néztem a kalóriabázis.hu-n, de csak a kcal értéke szerepel, ch, zsír, fehérje érték 0. A kalóriagurun olvasom, hogy az alkoholoknak elenyésző a ch értékük, de mégis sok kcal van bennük. És ugyebár biztosan nem zsír és fehérje....Ennek megértésében tudnátok segíteni?:)
2015. dec. 4. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
1g alkohol 7 kalóriával bír.
2015. dec. 4. 22:00
 2/9 A kérdező kommentje:
A kcal értékét én is tudom...de a kérdés a CH-ra vonatkozott, ill. hogy ha nincs bennük túl sok CH, akkor mi adja a kcal értékét?
2015. dec. 4. 22:04
 3/9 anonim ***** válasza:
2015. dec. 4. 23:07
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezt láttam én is. De mi adja akkor a kalória értékét? A fehérbor kcal tartalma 82. CH: 2,6.

1g szénhidrát = 4,1 kcal

2,6*4,1=10,66

A különbözet kalóriát az honnan, miből?

2015. dec. 4. 23:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Pont tokaji aszú? :D

Én is szeretem s néha iszom, én úgy számolok, hogy decinként 20 g szénhidrát, egyébként mindenféle adatokat találtam. A kalóriabázisos se jó, mert 20g ch és 96 kcal nem jön ki, kb. 12%-os az alkoholtartalma s az alkohol 7kcal/g. A neten sokszor 225 kcal/100g szerepel.

A 20g az édes borokat elnézve hihető, amúgy van a neten 4, 8, 20, 40, 55 grammos érték is, ezek némelyike kicsit sem hihető számomra. De nekem nem annyira fontos a konkrét érték, elég az, hogy az aszú extrém cukros s inkább 3 cl-t igyak belőle, mint többet. Szerencsére nekem az megy (az én szénhidrátkeretem kb. 40g, de ez kvázi mind elmegy zöldségre és olajos magra).

A ketósok inkább vodkát s hasonlókat isznak, amiben nincs szénhidrát. Maximum száraz bort, a tokaji aszú pedig nemhogy édes, de szuperédes. Bár semmi nincs benne, ha kileng az ember néha. Az alkohol eleve bekavar kicsit.

A sörben is sok szénhidrát van s persze az édes italokban is, eléggé nagy a szórás. Szó sincs róla, hogy az alkoholban alig van ch, mindössze van olyan típus is.

Nem tudom, nálad megy-e a ketózis 50-60 grammal, ez már viszonylag magas szint, de az emberek eltérnek. Persze az alacsony ch jó ketózis nélkül is, de azért sok pluszt tud adni ez utóbbi.

2015. dec. 4. 23:45
 6/9 anonim ***** válasza:

"A különbözet kalóriát az honnan, miből?" - Nem csak a szénhidrát ad kalóriát!

[link]

2015. dec. 5. 00:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Nagyon ritkán iszok alkoholt, de ha nagy ritkán iszok, akkor az a tokaji, ráadásul 5 puttonyos. Tegnap megittam kemény 1 dl-t, minden kortyát kiélveztem, olyan jó édes volt:)))Csakhogy eddig nem néztem a ch-t, egy hete állandóan a ketózisról olvasgatok, az elv nagyon tetszik, és próbálgatom a napi ch-t nagyon lecsökkenteni. Le a kalappal mindenki előtt, aki a 30 grammot tartani tudja. Soha nem fogytam ilyen ütemben, mint ezen a héten, így hogy 30 és 60 között tartottam a ch-t.
2015. dec. 5. 07:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Napi 30 gramm ch nem nehéz annak, aki jól bírja a kevés szénhidrátot. Csak akkor, hanem eszik húst és egész életében zöldségételekre alapozott, s amúgyis alap számára a SOK és mindenféle zöldség. Na az kicsit necces. De ha nem extrém zöldségimádó az ember s beéri napi 1 kilóval (nyersen az egész sok!), akkor megoldható.

Sok vega ketós 20 gramm alatt van. (Biztos nem szeretik annyira a zöldségeket, mint én :))

Persze van, aki szénhidrátdúsabb ételekhez ragaszkodik, na annak elég nehéz lehet. Én is eszem néha szénhidrátbombákat, de icipici mennyiségben és ritkán, mivel a zöldségektől nem fér.

Viszont az étrend rengeteget tud változni probléma nélkül. Kérdés, hogy az alapételeink mik, amik kellenek, amiknek az elhagyása fel se merülne bennünk soha, vagy a testünk nem működne úgy rendesen. Ismerek olyat, aki nem tud szénhidrátszegényen enni, nem bírja a sok zsírt, ha nincs mellette sok szénhidrát, kalória pedig kell.

Úgy tűnik, neked megy a kevés szénhidrát :) Tényleg érdemes lehet legalább próbaképp lejjebb menni, mert az egészen más világ, sokaknak igencsak bejön, viszont kezdőként tényleg utána kell olvasni, hogy mi merre, mert eleinte máshogyan célszerű enni (sok ásványi anyagot vesztünk a vízzel, több fehérje kell, mert a sejtek még glükózzal működnek, amit leginkább fehérjéből gyárt a test, ha nincs bevitel) s az elején ezzel együtt sem működünk tökéletesen, bár ha vigyázunk, akkor nem leszünk rosszul.

2015. dec. 5. 15:35
 9/9 Phoney ***** válasza:

A különbözetet az adja, hogy maga az alkohol is belép az energiatermelésbe. A vodka, pálinka, whisky és egyéb cukrozatlan párlatok kalóriatartalma például kizárólag az alkoholból származik. Zsírrá ugyan nem alakul az alkohol, de mivel energia keletkezik belőle, ezért a vele párhuzamosan feldolgozott zsír és CH könnyen felesleggé válik, így a gyakorlatban bele kell számolni a kalóriabevitelbe.

Az alkoholos italok CH-tartalma nagyon változó, mivel egyes italfajtákat édesítenek. Egyes likőrökben akár 400 g/l cukor is van. Az átlagos magyar nagyüzemi sörben egyébként nincs olyan nagyon sok CH, mivel azoknál cél, hogy a malátacukor minél nagyobb részét kierjesszék alkoholnak. Az ilyen alacsony balling-fokú, száraz söröket komolyabb sörkultúrákban csak diétás sörként ismerik.

Egyébként gyakran vannak bajok ezekkel az italtáblázatokkal is... 1-1 rövidital-fajtánál sokszor nem a jellemző alkoholtartalmával számolnak, de amit Venyigeszú linkelt, az jónak tűnik. Leszámítva pl., hogy bort-pezsgőt szárazra-édesre kellett volna lebontani, mert így nem sok értelme van, hogy "asztali bor", "vörösbor", "pezsgő". Vagy mondjuk a "barna sör", "sör", "világos sör" hármast se könnyű felfogni...

2015. dec. 7. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!