Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit ehetnék reggelire?

Mit ehetnék reggelire?

Figyelt kérdés
Kalóriát számolok. És a szénhidrátot szeretném amennyire csak lehet elhagyni. Még ebédre találok is ételeket, de reggelire csak rántotta, tükörtojás, virsli. Ennyit ismerek. Ebédelni 14:00nél előbb nem tudok sosem, szóval tízórainak gyümölcsöt eszegetek. Szóval valami tápláló kellene, amivel simán kihúzom kettő utánig is akár.

2015. dec. 2. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
zabkása :)
2015. dec. 2. 18:41
 2/6 anonim válasza:
Zabkorpából tejbegríz,köleskása,palacsinta,készíts teljes kiőrlésű lisztből,tönkölylisztből,zablisztből,vagy ezek keverékéből péksüteményt.Vagy kèszíts muffint:)
2015. dec. 2. 18:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Tojást millióféleképpen készíthetsz, bár szerintem a rántották is roppant változatosak, de még én sem akarok mindig azt enni :) Töltött tojás, tojáspörkölt, valamilyen palacsintaféle (az én legegyszerűbbemben egy tojás, egy dkg darált kókuszreszelék van, de zöldségporral is csináltam már. van, aki banánnal, almával készíti), de tényleg feldobja a rántottát is millió dolog, algával, erdei gombával vagy darált mandulával egészen más.

Ott vannak az olajos magvak is, de azzal az emberek sokszor nem laknak jól, hiába a jó összetétel és a nagy kalóriasűrűség.

Vannak zsírosabb ötleteim is, de azokat talán hagyjuk, amúgy sem árt, ha fehérjés a cucc.

Mivel a gyümölcs alapján annyira nem vagy a szénhidrát ellen, no meg amúgyis belefér, a rántottába zabpehely is dobható, meglepően jó lesz tőle, pedig én nem is szeretem a zabízt. De tojással sokszor átlényegül.

Persze ehetsz akár túrót is, ha az szerepel az étrendedben, húst, sajtot...

2015. dec. 2. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Zabkása, ami ugyan szénhidrát, viszont lassan felszívódó. Én szinte minden reggel azt eszek, lehet variálni az ízesítést, ehetsz hozzá különböző gyümölcsöket.
2015. dec. 2. 20:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt, hogy mi laktat, magadnak kell kitapasztalnod, kérdező, mert ebben óriási különbségek vannak az emberek között.

Van, akinek tökmindegy, csak SOK legyen. Van, akit a zabkása már-már mágikus mértékben laktat, tartósan.

Elvileg a szénhidrát rosszabbul laktat, mint a fehérje és a zsír (azért a rost, hozzá evett dolgok s a felszívódás sebessége is számít), de az emberi szervezet túl tud lépni ilyesmiken... Van, akit egy csupa gyorsan felszívódó szénhidrátból álló étel is laktat 8 órára, ha a mennyisége megfelelő.

2015. dec. 2. 22:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Szenhidratot kene enni egy hosszutavon tarthato eletmodhoz, nehany embernek pl. Ketogenesek megy sokaig az, hogy 40-50g korul vagy alatta tartjak a ch bevitelt. En is csinaltam ezt, de en azt ajanlom, hogy legalabb reggelire fogyassz vmi jo minosegu szenhidratot.

Par otlet:

Puffasztott rizs, valami zoldsegkremmel / tonhalkremmel, csirkemellsonkaval, sajttal (sokan ajanljak a zsirszegeny sajtokat fogyokuranal, ilyenkor idealis es finom a mozzarella, de en speciel ennyire nem figyeltem ra, siman eszek kemeny sajtokat)

Zabkasa novenyi tejjel/vizzel fozve, idenygyumolcsokkel, olajos magvakkal mertekkel

Cukormentes muzli pl. Kukoricapehely, rizspehely rizstejben valami gyumolccsel vagy anelkul

Fott tojas teljes kiorlesu kenyerrel, zoldsegekkel (ha nincs gondod a glutennal)

Tojasetelek szamos variacioja... Minden tojasetel kivalo barmelyik etkezesre szerintem.

Esetleg jo az is, ha magadnak sutsz reform lisztekbol pl. Mandulaliszt, kokuszliszt valamilyen sutit, kekszet termeszetes edesitoszerrel, mert ezeknek igy eleg alacsony lesz a ch tartalmuk

2015. dec. 4. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!