Atkins, ketogén, egyik sem?
Fontos dolgok kerültek elő, amíg nem voltam... Igen, feltétlenül a nettó szénhidrátot kell számolni, főleg, ha valaki nagyon alapoz zöldségre és/vagy olajos magvakra. A lenmag szinte teljes szénhidráttartalma élelmi rost, de vannak igen rostos zöldségek is. Nagyon nem mindegy...
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy százalékokban gondolkodnak, de annak nincs értelme. Van a grammokban mérhető fehérjeigény (alsó és felső határ is van rá, ketóban egész közeliek), a választott szénhidrátkeretünk - a többi zsír. Nyilván totál más számok jönnek ki 1200 és 5000 kcal bevitelnél, még akkor is, ha az utóbbi egy izmopsabb és aktívabb emberhez tartozik, akinek kicsit több fehérje kell (s akár valamivel több szénhidrátot is használhat). De ezek kis nüanszok a durva energiakülönbséghez, amit zsírral kell fedezni... Úgyhogy a zsír lehet 60% és 95% is, nem ez számít. Hanem a megfelelő fehérjebevitel, az alacsony szénhidrátbevitel s azért az, hogy ne koplaljunk és vigyük be a szükséges tápanyagokat. De a konkrét százalékok nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!