Ha beleszámolok 1 sört a napi szénhidrátomba, akkor megihatom? Ketogén diétán vagyok, de most, hogy itt a nyár, sokszor jól esik egy pofa sör.
Max ugye napi 30gr CH... Én sör nélkül, rejtettekkel, 14-16 körül vagyok.
Egyébként én úgy tudom, hogy egy 5dl-s sör 10-13 gr CH-t tartalmaz.
Milyen rendezetlen ketogénező vagy... Amúgy ez ismerős :D Eleinte nem, de amúgy ettem én már ketogén napon banánt, mazsolát, mézet s természetesen alkoholt is... Ahhoz nekem extrém nap kell, mert alapvetően nagy mennyiségben tolom a zöldséget (az én étrendem és ízésem mellett ez muszáj), az kapja meg a szénhidrát zömét (az olajos magoknak és a kihagyhatatlan gyümölcsömnek is kell, ez utóbbinak mondjuk 1-2 g elég).
Most rákeresve 20g ch-t találtam 5dl sörhöz... Bizonyára nem mind ilyen.
Én, mint hedonista és szabályokat elég korlátozottan tisztelő ember, azt mondanám, ha bele tudod szuszakolni, s kedved van hozzá, igyad. Én is utálnám, ha elvennék a sörömet, ha én azt akarom inni. Bár nekem van egy nagyon csinos poharam sörivásra, ha teleöntöm, pont féldeci :D Nyáron azért valószínűleg erősebben fogom tolni... S ebben a nagyjából paleo étrendem sem fog megakadályozni. De ezt megkérdezni... Alkohol, ráadásul ketogén napon... Itt a sima fogyni vágyót le szeretik tiltani a gyümölcsökről, ilyen rebellis kérdést... :D
Bocs, elragadott a frazeológiám. Szóval a ketogén nekem annyira szigorú (nem olyan nehéz betartani, de azért még az), hogy ilyen lazaságok sem tudnak zavarni.
:D
Jó válasz :)
10 hétig tartottam mindent nem ittam sört, heti másfél nap töltésem van (ciklikuson vagyok...)
Mióta itt a nyár, hallom hogy a sör kiabál, hogy igyam meg, ez van :)
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!