-26kg eddig de most lelassult, miert?
Fura. Hacsak nem eszed az ételeidet kilószámra, fogynod kéne rendesen, egészen szolid ételeket eszel s valamit még mozogsz is...
Én nem mondom, hogy számolj, mert az szerintem nem embernek való s nem is attól fogy az ember (ja, mert én eszem, ha éhes vagyok, számok ide vagy oda... de ez a normális), de 1-2 napot azért megnézhetsz, kalória, makrotápanyagok mégis hogyan jönnek ki... Változtatni az étrenden, hátha bekavar valami, hallottam már sok olyan esetet, hogy valakit akadályozott a fogyásban valami étel vagy más dolog.
Ahogy már írtam, nem kell kalóriaszámolnod, de egy rövid ideig hasznos tud lenni.
Van, aki igenis eszik kilószámra gyümölcsöt, azért is fogalmaztam óvatosan...
Egy kiló csirkemell (jól értettem, napi szinten eszel ennyit?) durván sok, a testépítők is ezt mondanák a megfelelő témakörben... Fél kiló általában elég egy embernek, HA nem eszik sok más fehérjét. Természetesen az egyéni igények kicsit változnak, de ennyi nem kell, ha nem vagy százvalahány kilós szálkás izomember.
Azt határozottan észreveszi az ember, hogy izomtól vagy hájtól vastag... Plusz lehet testzsírszázalékot mérni, persze nem ráállós mérleggel.
" es nem szeretnem a tovabbi eletembe mindig kiszamolgatni a kaloriakat,"
fogyni akkor fogysz, ha kalória deficit van, ha te nem akarod kitapasztalni, hogy mekkora mennyiségű tápanyagtól vagy kcal deficitben, akkor az egész egy hatalmas nagy zsákbamacska... vagy abban leszel és fogysz, vagy nem... egyébként aki "számolja" a kaját az sem számolja a végtelenségig... az eleén még számoltam, mostanra nem kell számolnom, mivel azokból a kajákból amiket rendszeresen eszem, ránézésre meg tudom állapítani, mennyi szénhidrát, fehérje és zsír van bennük... de ehhez az kell, hogy 3-4-5-6 hónapon át számold... viszont, ha lusta vagy az egészhez, akkor felkészülhetsz rá, hogy "-26kg eddig de most lelassult, miert?" havonta újra meg újra kiírhatod ezt a kérdést, mert attól, hogy te lusta vagy a szervezetednek meghatározott mennyiségű kaja kell..
De akkor is túl sok a fehérje... Alkalmilag szerintem nem gond, de napi szinten feleslegesen drága és kicsit megterhelő a testnek, felesleges inzulinválasz meg ilyenek (nem tudom a csirke inzulinválaszát, de fehérje és zsírt sem eszel hozzá, nyilván határozottan van neki, főleg soknak. aztán ez lehet, hogy téged nem érdekel, nekem fontos, mert éhes leszek az inzulincibálástól).
Viszont az pozitív, hogy megint jobban megindult a fogyásod :) A lassabb fogyás is jó, a totális stagnálás a zavaró, vagy a kevés evés melletti hízás... A vége felé sokunk belassul, de kitartás és menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!