Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi idő után kellene...

Mennyi idő után kellene látszódnia/elkezdődnie a fogyásnak?

Figyelt kérdés

Heti 3-4x edzek, 45 perc kardio (biciklizés), + "erősítő gyakorlatok: fekvőtámasz (női) - 4x10 (sajnos csak ennyi megy még), 4x15 súlyzó emelés oldalra (vállra), combra és fenékre 150-200 guggolás, tricepszre is ilyen "saját testsúlyos" gyakorlat, 4x20. Egyelőre, kezdésnek ezeket csinálom. Már egy hónapja csinálom, és SEMMI változás. A mérleg nem mutat semmit. De (még) látni sem látok változást. Ez nem baj?

Úgy tudom, hogy fogyás akkor van, ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit beviszünk. Alapból kis étkű vagyok, mindig is az voltam, sose ettem sokat. Kb 1100-1400 kalóriát fogyasztok egy nap. Ez sok lenne? 170 centi 62 kg. Oké, az adataim alapján nem vészes a súlyom, de látszik rajtam, hogy idáig sosem sportoltam, és inkább van rajtam felesleg mint izom, nem olyan tónusos a testem (főleg a combom erős sajna).

Nagyon kevés kenyeret eszek, se üdítőket, se édességeket nem fogyasztok, csak ritkán (havi 1-2 alkalom), ugyanez igaz a gyorskajákra is. Oké, nem eszek túl sok zöldséget, mert egyszerűen nem ízlenek sajnos. De gyümölcsöket viszont eszek - de azokból sem sokat, pl napi egy-két alma, esetleg egy banán, vagy narancs, egy-két kivi, szóval arra se lehet mondani, hogy túl sokat eszek belőlük (tudom, gyümölcscukor). Nem eszek sok cukros ételt sem szerintem.

Oké, krumplit azt relatíve sokat eszem (rakott krumpli, paprikás krumpli, sült krumpli), egyéb ételek, amiket anya főz: rakott káposzta, rántott hús, húsleves, gulyás leves, ritkán pörkölt, párolt hús egy kis tejfölös sajtos szósszal, tésztafélék, csirkemell párolva/sütve, ritkán tejbegríz/rizs, tojás.

Szóval, én vagyok türelmetlen, vagy látszódnia kellene már valaminek?

Az étrenden nem sokat tudok változtatni, mert nagycsaládosok vagyunk, a szüleimnek alacsony a fizetése, + hiteleink is vannak, nem tudunk külön rám főzni, az egész család meg CSAK MIATTAM nem fog mást enni, mint amit megszoktak/szeretnek.

2015. nov. 21. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Az a nem eszek sokat az lehet mégis sok, ha a kalóriát nézed.

Pl 100 gramm sült krumpli (ami elhiheted nekem nagyon pici adag) majdnem 200 kalória.

Rakott krumpli is nagyjából ennyi kalória. Tésztafélékben, rántott húsokban is sok kalória van. Csupa olyan ételt eszel ami nem a legegészségesebb ha fogyni akarsz.

Én is heti 4x edzek, és 15 kilót fogytam..

Számolj kalóriát becsületesen és hamar rájössz, hogy több kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz,

2015. nov. 21. 21:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Mint írtam, 1100-1400 maximum a bevitelem, és normálisan számolom!
2015. nov. 21. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Márpedig ennyi kalória és mozgás mellett eléggé fogynod kellene a papírforma szerint, még nem valami gyors anyagcserével is, akármit is eszel...

Centit néztél? Mert kezdőként azért megtörténhet egy kis izmosodás kalóriadeficitben is, igaz, ezzel együtt is fogynod kéne. De olyat hallottam már, hogy valaki egy ideig nem fogyott az elején... Passz, szerintem tarts még ki!

Az otthoni étkezésen egy picit valószínűleg tudsz alakítani, úgy, hogy eszel az otthoniból, de kevesebbet, viszont sütsz egy rántottát. De krumplival is fogynod kéne, mozgás és kevés evés mellett. Bár van, akinek bekavar egy csomó minden, de alapvetően az energiahiánnyal nincs mit tenni, muszáj a testből fedezni a hiányt...

2015. nov. 21. 22:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Csinálom kitartóan, egyszer csak elkezdődik! :D

A sport amúgy is jót teszt, egészségesebb leszek tőle, szóval úgy is van előnye, ha nem fogyok, hiába az a cél..

2015. nov. 21. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van. Ezt mondtam én is a legutóbbi drasztikus életmódváltásomkor, amikor nem fogytam. Jobban éreztem magam, reggel fel tudtam kelni (abban rossz vagyok, iszonyú)... Megérte így is. A mozgás is jólesik, nélküle nem tudom, más hogyan érzi magát, én enerváltabb s rosszabb közérzetű leszek. Nyilván fontos :)

Nálunk rizs van mindennap, az a krumplinál is olcsóbb és ugyanúgy nem tartom rossznak, bár én szénhidrátszegényen táplálkozom, inkább a párom eszi. Nagyon sokoldalú étel és szinte semmi munka megfőzni. Zöldséggel is jó, különféle fűszerezéssel (szójaszósszal a kedvencem). Semelyik zöldséget sem szereted sehogyan sem? Némelyik esetben nem is érződik a többi hozzávalótól, de azért benne van... Én odavagyok a zöldségekért, fura nekem az ilyen.

2015. nov. 21. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!