Tudok olyan fogyókúrát amiben nincs gyümölcs nap, lehet 30. ,60, .90 napos is csak nekem a gyümölcs/zöldség nap savat csinál és estére nagyon fájt a gyomrom és hánytam is ezért kellene olyan amiben nincs gyümölcs nap?
Ha csak korlátozott időben gondolkodsz, akkor bele se kezdj, mivel az jobban hizlal, mintha nem tettél volna semmit.
Tartós fogyáshoz teljes életmódváltás kell.
Így van, ahogy az 1. mondja. Nincs 30, 60, 90 napos csodadiéta. A 90 napos amúgy is hülyeség. Nincs gyümölcsnap, fehérjenap, stb. Kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás és életmód, az van, és minden esetben eredményt hoz.
Alapvető logika: Ha a mostani életmódodtól elhíztál, akkor újra el fogsz, amint visszatérsz rá. Azért hízol, mert sokat eszel, és/vagy keveset mozogsz. A sokat evés alatt nem azt kell érteni, hogy hány tányérral, hanem hány kalóriát.
Étrendre és sportra van szükséged ahhoz, hogy szép és egészséges legyél.
Normális ember élből nem csinál kizárólagos szénhidrátnapot... A testnek lehetőleg mindennap szüksége van elegendő fehérjére s elegendő zsírra, sokféle tápanyagra. Szénhidrátra konkrétan nem, persze szinte senki nem minimalizálja, a legtöbbünknek az brutálisan kemény lenne s nincs is rá szükség.
Életmódváltást ajánlok én is.
Nézd, a párom kövérből karcsúvá vált 7 hetes koplalással, majd visszatért a régi étrendjére, évtizedek óta remekül néz ki, de attól még a koplalás buta ötlet, nem egészséges (bár röviden egészséges szervezet kibírja) s a legtöbbek esetében nem is sikeres.
Van, aki a 90 napos egyik szénhidrátnapján tortát eszik, amiben azért derekasan lehet fehérje, azzal máris jobban áll, bár a cukor nem nyerő benne... Nem tudjuk, hogyan csinálta, DE pocsék, kiegyenslyozatlan étrenddel is lehet fogyni és azt odafigyeléssel megtartani. Azt sem tudjuk, mennyi izmot vesztett. Aki kicsit is ismeri a test működését, az láthatja, hogy 4 naponta fehérjét enni beteg ötlet. Tudom, hogy sok tudatlan ember van, de azzal együtt is sokkoló, hogy egy ilyen ostoba és káros diéta ennyire népszerű.
Ötszázszor leírtam már a legáltalánosabb dolgokat, feleslegesem általában nem akarom, főleg, hogy mindenki maga dönti el, mit hisz el és mit hajlandó megtenni s nem tudom, ki mennyit tud ezekről... De mivel kérdezed, írok róla kicsit :). Általánosan sokat úgyis nehéz.
Mindenféle cukros és adalékolt rágcsák kerülése, gyors szénhidrát minimalizálása (ha úgy gondolod, mindenesetre sokunknak hasznos, ha ebből nincs sok), a sok zöldség is hasznos... Aztán egyre inkább eltérnek a vélemények, sokak pl. a zsírszegény táplálkozást ajánlják, de van, aki úgy az életben ne fogyna le, mert ez sok szénhidráttal jár, ami neki nem passzol (s ez csak a fogyás, van azért más szempontja is az embernek). Ki kell tapasztalni, neked mi a jó s eldönteni, mekkora változtatásra vagy hajlandó. A mozgás természetesen nagyon hasznos tud lenni, igazából szükség van rá az egész élet során.
Hogy hányszor eszel és mekkora adagokat, az a Te dolgod, ez nagyon emberfüggő és nincs rossz megoldás, amennyiben jól érzed magad mellette s beviszed a szükséges tápanyagokat s persze rendszeresen eszel.
A fehérje- és zsírbevitel fontosságáról korábban már írtam.
Nézd, ezeket nem lehet két sorban leírni. Az alap tényleg ennyi: pékáru, cukor, nasik, édességek, üdítők kerülése. Ez minden esetben alapelv, aztán innen lehet több irányba indulni. A legegyszerűbb, és kisebb változást, precizitást igénylő, hogy csökkentjük a szénhidrát és zsírbevitelt, azaz sivány húsokat és tejtermékeket eszünk, és a fentieknek megfelelően kerüljük a szénhidrátdús, köztük is a gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételeket. Leegyszerűsítve ez egy testépítő étrend alapja is, innen a csirke-rizs-zöldség (sovány hús + jó minőségű szénhidrát + rost és vitamin). A zsírokat pedig minőségi zsírokkal egészítik ki (pl. halolaj, lenmagolaj).
Ha többet akarsz tudni, kicsit többet kell olvasnod. Vannak rövid összefoglaló könyvek, mint pl. a powerbuilder vagy a sárga kapszula, ezek már az edzés részével is foglalkoznak, ami szintén hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!