Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Benneteket ez nem háborít...

Benneteket ez nem háborít fel? Engem nagyon. (fitt&well péksütik)

Figyelt kérdés

Ma voltam vásárolni a lidlben. Megkívántam a péksütit, gondoltam szét nézek a Fit&well elnevezésű termékek között. Néhánynak a termék összetevője is fel van tüntetve. Ami a legrosszabb, hogy mindegyik úgy kezdődik, hogy búzaliszt. Vastag, fekete betűkkel. A többit már el sem olvastam. Úgyhogy nem tudom, hogy miért nevezik ezek után fittnek és wellnek. Nem a teljeskiőrlésű liszt (legyen az búza, vagy rozs, vagy bármi) kellene, hogy legyen a fő összetevő, az alacsony cukor tartalom mellett? Ezek után csalódottan hagytam el a pékáru standot. Abba már bele sem merek gondolni, hogy azokban a kiflikben, ahol fel van tüntetve, hogy teljes kiőrlésű és semmi más mi lehet. Vajon hányadik helyen szerepel a teljes kiőrlésű liszt?

Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy panaszt teszek a lidlnél.

2015. nov. 19. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Felőlem teljes kiőrlésű is lehet, az is ugyanolyan liszt, csak egy kis bónusz korpával.

Az élelmiszeripart amúgy a profit érdekli, az egészség akkor sem, ha a termék marketingja arra épül.

2015. nov. 19. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Tegyel panaszt, igenis, ugy is van az, nehogy mar BUZALISZTET hasznaljanak amikor te azt hiszed hogy 'fitt' termeket veszel! A mocskok!

Ha fogyni akarsz, semmilyen lisztet nem eszel, se teljes kiorlesut, se feheret. A buzaliszttol irtozni hulyeseg, a teljes kiorlesuben igy ugyanugy benne van a szenhidrat-tartalom.

2015. nov. 19. 19:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A szénhidráttartalom nem gond, valamivel jól akar lakni az ember s ez a legtöbbeknek a szénhidrát. De minden más is benne van, ami a fehérben, nyilván. Én a glutént nem szeretem benne, bár a szénhidrátot se, de az mennyiség kérdése, hogy belefér-e.
2015. nov. 19. 19:08
 4/10 Krisz85 ***** válasza:

na végre egy okos kérdező!

ezért kell kizárólag FELDOLGOZATLAN élelmiszereket fogyasztani, rizst, gabonákat, hüvelyeseket, tojást, sajtot, gyümölcsöt és nyers zöldséget

kerüld a cukrot a feldogozott gabonát, értsd liszt és társaik, ennyi a trükk, jah és mozogni is kéne

ne tegyél panaszt mert felesleges, az élelmiszeripar a gyógyszeriparral együtt manipulálja lassan a fitness társadalmat is, a sok hülye meg el is hiszi hogy azért mert rá van írva hogy telj kiörl, akkor az az is

10 ből 9 embernek szerintem halvány fogalma sincs róla mi az a teljes kiörlés

attól hogy valami barna még nem teljes kiörlés

2015. nov. 19. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem inkább ne egyél péksütit nálunk a családban is mindenki kilószámra eszi a "fittness" meg "update" péksütiket meg minden hétvégén zablisztbol meg ilyen szarokbol sütnek sütiket és azt hiszik hogy ettől egészségesek lesznek meg le fognak fogyni .
2015. nov. 19. 21:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Fehér és tk liszt között az egyetlen különbség a rosttartalom, de eleve hülyeség erre alapozni a rostbevitelt, ha megvan a megfelelő mennyiségű zöldségfogysztásod, akkor tök mind1, hogy fehér vagy tk lisztet eszel amikor lisztet eszel...
2015. nov. 20. 00:47
 7/10 anonim ***** válasza:

A gabonafélék magjának a külső rétege ugyanolyan védelmező szerepet tölt be a külső ártalmakkal szemben, mint az ember bőre. Ebből következik, hogy a teljes kiőrlésű péksütemények _ÁRTALMASAK AZ EGÉSZSÉGRE_.

Pontosan _MIÉRT_?

Azért, mert az összes gombabetegség toxinjai, spórái abban a külső rétegben vannak, amely a hagyományos kiőrlés esetén a korpába kerül, teljes kiőrlés esetén pedig megetetik veled. Ugyanez vonatkozik az ólomra, cinkre, kadmiumra, higanyra, talliumra, és az összes többi halálosan mérgező nehézfémre, amelyeknek a pora a gabonaszemekre tapad.

2015. nov. 20. 15:44
 8/10 Krisz85 ***** válasza:
persze még vezesd le hogy a fehér sza***á őrült fehér kenyér egészségesebb............
2015. nov. 21. 07:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Miért tennél panaszt? A termékek bevizsgáltak, és megfelelnek az állításoknak. Innentől kezdve cseszheted. Nem állították, hogy nincs benne búzaliszt, csak annyit, hogy édesítőszerrel készült, magas fehérje és rosttartalommal rendelkezik, aminek az előírások szerint megfelel. A hagyományosnál még mindig jobb, de attól ez még nem egy csoda egészséges, fogyókúrás cucc.
2015. nov. 21. 14:05
 10/10 Szaniszlo Ferenc válasza:
Nem értem a kérdést. A Lidl azt soha nem állította, hogy a fitt & well péksütemények mind egészségesek, ez csak egy fantázianév, amit nyilván egy intelligens vásárló azonnal észrevesz. Amiben búzaliszt található, az szerinted meg már feltétlenül egészségtelen? Az összetevők a magyar Lidl-ökben mindig fel vannak tüntetve, bárki ellenőrizheti, mielőtt vásárol. Amúgy a fit szó hogy volt kiírva? Mert ahogy te írtad két t-vel, úgy semmit nem jelent angolul.
2015. nov. 21. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!