Diétázó anyukák! Mit vacsoráztok, ami nem hízlal, de azért jól lehet lakni vele?
A zsírszegény túró tényleg jolly joker, lehet belőle körözöttet készíteni, de egy kis eritrittel és reszelt citrommal is nagyon finom.
Jók még a zöldségkrémlevesek (pürésítve sűrítve, nem pedig liszttel).
Javaslom a shop.builder youtubeos csatornáját, ott jó kis diétás, méhgis laktató ételeket csinálnak, kerülve a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, előtérbe helyezve a lassan felszívódót. Kondis étrend, nekik fontos az alacsony zsír- és cukortartalom, van sok jó ötlet.
A zabpehely natúrjogurttal és egy kis édesítővel is jó.
Diéta szó = étrend...
Nincs olyan, hogy valami nem hízlaló... Hízni attól hízol, ha több kalóriát fogyasztasz, mint amit felhasználsz.. Fogyni pedig ha kevesebbet.
Tehát bármilyen kaja lehet hízlaló, ha azzal túl léped a kalória igényedet.
Anyuka nem vagyok, de ez nem hiszem, hogy számít. Én a tojásételekre szavazom, sok zöldséggel, az laktat, tápanyagdús, kicsi inzulinválasszal. Persze valami jóféle hús vagy más fehérje is rendben van, s aki nem tud szénhidrát nélkül enni, az nyilván fogyasszon hozzá azt is.
Sokat számít, milyen diéta s mit, mennyit ettél már aznap. Nálam a vacsorán ritkán van felelősség, addigra már nem állok rosszul fehérjével, tápanyagokkal, kalóriával... S nálam fontos, hogy ne legyen benne sok szénhidrát.
Ha nem vagyok igazán éhes, mert nagy volt az ebédem, akkor kis sajtot eszem jégsalátával s grillkrémes paradicsompürével (kedvenc szószom), esetleg pár deka pörkölt mandulát, mogyorót, kesut, bár az engem nem laktat, de minimális éhségnél valamit csak ér.
De a tojás messze a legjobb nekem.
Én vacsorára a szénhidrátot kerülöm, tehát semmi kenyér-tészta, inkább hús, zöldség, sajt, gyümölcs, tojás nálam is nyerő.
Van hogy este 8-9 körül meghalok az éhségtől hiába ettem előtte, ilyenkor almát eszem sajttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!