8 nap alatt mennyit fogyhatnék így?
Ha normális szervezeted van, akkor előbb éhségjeleket adna, aztán nem futna és addig hisztizne, amíg nem eszel... Najó, lehet böjtölni (az alma sokat nehezít, bár a test szempontjából a semminél jobb, hogy kap valamit, de sokkal könnyebb nullkalóriásan koplalni, amikor békén van hagyva az inzulin és gyorsabban beindul a ketózis), sokan megteszik, de az értelmesebbek nem fogyási célból.
Nagyon keveset lehet így fogyni zsírból, izmot bont a test, lassul az anyagcsere s nyilván nem tartható. Annyira minimális az eredménye, hogy semmi értelme ekkora sokknak kitenni magunkat. Annyi jobb módszer van.
Már a rohamfogyókúra, majd a régi étrendre visszaállás is ritkán sikeres, de a rövidke koplalás ennek kihegyezett, még előnytelenebb esete.
Azért leírom piciny tapasztalatomat. A 4,5 napos böjtömre nem emlékszem, de egyszer 11 napig alig ettem s 8 fokban éltem (nem volt pénzem), 4 kiló ment le mindennel együtt, nem is értem, miért csak ennyi, 3 kilót vízből és salakanyagból el lehet érni napok alatt... Márpedig tuti volt zsírbontás is, idióta test lenne, aki az eleve kevés izomhoz komolyabban hozzányúl, így is bontotta a fehérjeigény s valószínűleg a glükózigény miatt is.
Hamar végetért eme sanyarú időszak, örültem, ettem s hamar annyi lettem, mint előtte, ami nyilván nem lepett meg. Bár túlsúlyos voltam, nem annyira bántam, szerintem csodás, ha nem kell koplalnia az embernek... Ha van bármi lehetőségem ételt venni, nem csinálnám, max. pár napos böjtöt kíváncsiságból :).
A lehető legbutább dolgot csinálnád ezzel, mert amint elkezdenél újra normálisan enni, nagyon hamar visszaszednéd és pluszban még fel is vizesednél.
Futás helyett inkább próbáld a HIIT edzéseket, azoknak jobb az utóégető hatásuk és jobban beindítják az anyagcserét. (Neten találsz csomót, magyarok közül pl Péntek Enikő, külföldiek közül Zuzka Light nagyon jó vagy a BodyRock-os csapatból bárki), egyél rendesen, számold ki az anyagcseréhez szükséges minimum kalóriát (mondjuk itt: [link] ) és az alá a kalóriamennyiség alá NE menj be, egyrészt mert egy zombi leszel a koplalástól agyilag és edzeni sem fogsz bírni, másrészt pedig 100% jojó effektust idézel vele elő.
Mérsékeld a szénhidrátot és fogyassz sok fehérjét illetve JÓ zsírokat! (magvak, avokádó, szűz olajok pl olíva vagy kókusz)
A fogyás pedig matek, 1 kiló zsír leadásához 7000 kalóriát kell elégetni, illetve az elején távozik elég sok víz is, ami jelentős testsúlycsökkenést eredményez, persze ez függ attól is hány kiló felesleg van rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!