20 kg, gyorsan, hogyan?
Szeretnék megszabadulni -20kg-tól.
Segítsetek kérlek, adjatok tippeket, hogy hogyan, diétákat is megköszönöm.
26L
Mitől híztál meg? Azon javíts.
Pl. nassolsz, azt hagyd el
zabálsz, óriási adagokat eszel, helyette egyél normális adagokat
stb.
Mozogj rendszeresen, minden másnap, kb. 1 órát, valami olyat, amit élvezni is tudsz.
Akkor ne tedd! Egyszerűen állj a sarkadra és győzd le magadat!
Ne akarj gyorsan fogyni - nyilván nem gyorsan híztál - a szervezetnek idő kell az átálláshoz. Ráadásul van itt néhány kérdező, akinek sikerült gyorsan lefogynia, s utána jött ide kérdezni, hogy mit tudna csinálni a lötyögő, megnyúlt bőrével? FIATALOK IS! Úgyhogy csak lassan, apránként.
Kevés szénhidrát,sok folyadék (tea cukor nélkül, citromos víz) és mozgás. Nassolni pl. répát is lehet, az még egészséges is :-)
A neten találsz egy csomó egészséges nassolnivaló receptet.
Mennyi idő alatt szaladt fel rád a 20 kiló felesleg?
(Pajzsmirigyed, tiroxin szinted rendben van?)
Nos, ha 69kg vagy akkor nagyon nehéz lesz azt a 20kg-ot gyorsan leadni. Ha 100 akkor sima :)
Első ás legfontosabb a táplálkozás! Túlsúllyal úgysem könnyű mozogni. Szóval életviteltől függően este 6-ig, max. 8-ig a vacsora történjen meg. Nasi pedig legyen ahogy előttem is írták pl. répa,de az alma, vagy valami saláta is zseniális. Még párizsit is ehetsz pl. sajttal. ezek vízből, zsírból állnak és míg előbbi a semmivel egyenlő, utóbbi remélhetőleg tartalmaz néhány hasznos összetevőt is. (Bár ma már...)
Ami a legfontosabb az az ételmennyiségek korlátozása. Mivel sok ember nem tud kevés ételt rakni maga elé, játszd azt, hogy mindennek csak a felét eszed meg. Baromi rossz abbahagyni, de 10perc után fogod érezni, hogy ettél és el is felejted a másik felét ;) Pocséklás? Annak tűnhet, de pszichésen könnyebb és egyél bármit, de amit eredetileg ennél, csak a felét! Ha megesne, hogy mégis kimennél megnézni azt a tányért hátha 1-2 falat belefér, akkor ne legyél finomkodó, felénél dobd ki kukába. Az első 10kg ezzel is lepergethető, ha meg futnál, kerékpároznál, úsznál, stb mellé legalább néha, akkor sokat segít a súlyfelesleg leküzdésében. Nem kell annyit mozognod, hogy hulla legyél, ha csak az anyagcserédet serkented is sokat számít. Eltunyult test ritkán ürít és felszívódik minden tápanyag. A cél csökkenteni a bevitelt, és serkenteni a folyamatokat. Édesítő szeres üdítőket messze elkerülni, cukrosokat is (bár néha megjutalmazhatod vele magad). Kenyereket, péksüteményeket elkerülni, gyümölcsöket-zöldségeket beiktatni. Ne nézd mit ki gyárt, a legjobb olyat venni aminek nincs céges logója :D Egyél sok olyat amiről el tudod képzelni, hogy a természetben fellelhető. pl. gumicukor nem igazán... De banán az elképzelhető még akkor is ha itthon nem terem. (vigyázat az említett két példa nagyon cukros, csak óvatosan)
Sok sikert!
4# vagyok, a likem alatti étrend leírással ami nem csak halandzsa arról mit ne egyél, meg hülyeségek, hogy hány órakol egyél utoljára, hanem leírja, jogyan kell összerakni egy valódi étrendet, 30kg-ot fogytqm eddig, ha hazaérek akár előtte utána képpel is tudom majd bizonyítani.
Marhára nem mindegy, hogy mit eszel, ha a mennyiség nem klappol... Az meg, hogy mikor eszel utoljára nem befolyásol semmit, a napi össz bevitt kalória mennyiség határozza meg, hogy togysz vagy hízol, ha többet eszel mint amit felhasználsz, akkor hiába nassolsz répát és hiába nem eszel 6-8 után, hízni fogsz... Olvasd el a cikket, vond le a következtetéseidet az ilyen félbolond válaszokra meg ne hallgass, mert nem lesz semmi eredménye.
Sokféleképpen lehet csinálni, de a fő, hogy a saját utadat kövesd, ami neked jó. Pl. a shop-builderes 6 pontból 5-tel lazán szembemegyek, máshogy nem fogytam volna 20 kilót, sőt egyet sem. De ez én vagyok. Van, akinek pont az ott leírtak felelnek meg.
Valóban az összmennyiség számít, viszont ezt befolyásolja az időzítés és az egyszerre megevett mennyiség, ezeket pedig az ember egyéni dolgai. Viszont nincs szabály, mikor kell enned és mennyit, ezt mindenki döntse el s tapasztalja ki maga.
Életmódváltás, szénhidrátcsökkentés, mozgás, kitartás, türelem. Ennyit tudok írni általánosan.
Nassolás ellen? Már írták, hogy ha megoldható, nasizz olyat, ami nem gond (bár a répáról úgy tudom, pont jobb főtten, nekem mindegy, én nem tudom nyersen megenni, viszont az uborka paradicsompürével felhígított pizzakrémbe mártogatva... vagy egy deka sajt sok jégsalátával... bár ezek nekem az igen ritka éjszakai evéseim, ha túl keveset vacsoráztam s megéhezem. nassnak iszom egy teát :D de azért a zöldségek ott is játszanak, nagyon szeretem őket. ez persze mit sem ér, ha édességre vágyom).
Áttérek az édességevésre, abban van legnagyobb tapasztalatom. A megszokás nagy úr, ha képes vagy nem édességezni egy ideig (ez nekem csak étrendváltoztatással ment, ami ténylegesen kikapcsolta a vágyat), valamivel tuti jobb lesz, ha nem is múlik el teljesen. Nálam nem tette, hónapokon belül visszatért az édességvágy. De az édességeim is egész jófélék, nem cukrosak, ami azért nem mindegy. Ahogy a mennyiség sem.
Az édesség- és nassolásvágyat nálam s gondolom még sokaknál általában elég jól kordában tartja a kevés szénhidrát és a jóllakottság. Lehet, hogy este kéne rendesen enned s délelőtt vagy képes ellenni kevés étellel, de ha megfordítod, éhes leszel és jobban nassolsz vacsora után. Ez csak egy példa, lehet egész máshogy is. Én pl. mindig esti evő voltam, de ha elég alapos a kicsit kései ebédem, akkor pompásan jóllakom egy könnyedebb korai vacsorával is, utána semmi nassolás, kalóriadeficitben vagyok egész napos jóllakottság mellett és minden szép. Persze nem mindegy, mit eszem. Ki kell tapasztalni, csak ezt tudom mondani. Nekem a fehérje+zöldség+zsír jött be, ami elég logikus, a zöldség térfogatos és finom, a 2 esszenciális makrotápanyag jobban laktat, mint a szénhidrát, s szénhidrátból is szerintem a legjobb fajta szerepel, a zöldség :)
Aki béna cikkeket linkelget és marhaságokat beszél, jobb ha inkább hallgat :)
Miért van az, hogy a péksüteményeket és minden szénhidrátot reggel fogyasztunk ideális esetben? Szerinted minden ugyanúgy hat a szervezetre? Egy gombát szerinted mennyi idő megemészteni? Nem szívesen hozom fel, de magának a Norbi Update rendszernek is a lényege, hogy mit mikor... Ott sem a termékekben van a csoda :)
Elmész egy "Fitnessz guru"-hoz azt mondja tolj be reggel egy müzli szeletet, de ebédre ne azt egyél. Ha megkérdeznéd viccesen, hogy azért-e mert túl kevés, biztosan kijavítana, hogy épp ellenkezőleg. Túl sok! Tehát igenis van értelme, hogy mikor mit eszünk iszunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!