Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aggódom egy barátnőmért!...

Aggódom egy barátnőmért! Lehet anorexiás?

Figyelt kérdés

Felnőtt nőről van szó. Sokat fogyott az utóbbi időben, pedig nem volt kövér szerintem. Tudom, hogy vannak napok mikor alig eszik. De van olyan hogy azt mondja iszonyatos mennyiségeket fogyaszt el. Sokszor órákat eddz, és mindig azt mondja hogy "vastag a combja, még nagy a hasa stb.." Minden nap 2-szer méri magát. Szerintem problémája van az étkezéssel. Egyébként nagyon maximalistának tartom és sokszor voltak olyan kijelentései, hogy ő legalább tesz az alakjáért, nem lusta, és teljesen rendben van amit csinál. De szerintem túlzásba viszi. Nem ismeri be hogy vékony, pedig mindenki mondja neki. Aggódom érte. Mit tehetnék? Vagy mivel felnőtt ezért semmit?

Köszönöm a segítségeteket!

2015. okt. 30. 20:42
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és azt még hozzá tenném, hogy évek óta stabil kapcsolatban él, és tényleg szép nő, rengetegszer bókolnak neki a férfiak, sőt nők is mondják rá hogy szép. Tehát nem gondolom hogy önbizalom gondjai lehetnének.
2015. okt. 30. 20:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerinten elégé tulzás amit csinál de mindenkinek vannak ilyen dolgai
2015. okt. 30. 20:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez anorexia gyanús. Nem tudom mi lenne a helyes cselekedet, talán szakember segítségére lenne szüksége. Főleg ha ilyen koplalós káposzta diétát csinál, meg 3 órákat rohan a futógépen és hánytatja magát. Ez koplalás utáni nagy mennyiségű étel elfogyasztása meg étkezési zavarra utal. A barátnőd pedig erősen testképzavaros.
2015. okt. 30. 21:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyébként is nagyon maximalista, erős a megfelelési kényszere, akkor alapból bajok voltak vele, a testképzavar egy újabb tünet.

Nagykorúként úgy sanyargatja magát, ahogyan akarja, ha nem tudod meggyőzni, hogy forduljon szakemberhez, akkor nem tudsz tenni semmit.

2015. okt. 30. 22:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a válasz : forduljatok szakemberhez !
2015. okt. 30. 22:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

szakértői tudás nélkül nem tudsz segíteni egy anorexiáson.

tudom mert van a környezetemben több is.

semmivel nem tudsz hatni rá,legfeljebb ők hatnak rád és úgy felidegesítenek ezzel a dologgal,hogy a végén düh rohamot kapsz és legszívesebben megvernéd amiért tudatosan és direkt öli magát.

amit tudni kell róla,hogy igen komoly depresszió a betegség alapja és enyhébb vagy kezdeti fázisban ennek a feloldása megelőzheti a komolyabb önpusztítást.

vagyis ha tudsz neki célt adni,érzi a fontosságát,akkor van remény.

ami szigorúan tilos az a pátyolgatás,mert abból egy anorexiás a megerősítést veszi csak le és annál inkább,immár direkt és tudatosan csinálja a hülyeséget.

ha teheted ignoráld az életedből az ilyen embereket.

de mivel a barátnőd rendszeresen edz,ezért én nem mondanám hogy olyan súlyos vagy menthetetlen a helyzet,mert egy rendes anorexnek a mindennapi dolgaihoz alig van ereje és legszívesebben csak feküdne egész nap,nemhogy még edzene.

2015. okt. 30. 23:20
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: Bár nekem nincsenek anorexiás ismerőseim, de az azért elég köztudott vagy legalábbis el szokták mondani s mutatják is, hogy az anorexiások edzeni szoktak, még majdnem csontváz állapotban is (persze nem komoly edzés, azt azért nem bírnák, de azért tornáznak). A minimális ételt ötvözik a mozgással, hogy minél többet fogyjanak. Ilyenkor csodálom a testet, hogy mennyire strapabíró. Az anorexia elején pedig azért még simán lehet ereje az embernek, idő kell, hogy igazán leromoljon.
2015. okt. 31. 01:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Az a kapcsolat lehet, hogy stabil, de nem boldogító. Valami lehet a háttérben, amiről te mint barátnő nem tudsz.
2015. okt. 31. 01:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Saccperkábé adatot sem írtál, hogy milyen magas, milyen vékony. Én 180 vagyok, 60 kiló, meg vagyok elégedve magammal, nem vagyok gebe (pedig az adatok alapján, akár lehetnék), sőt, izmos, kerek fenek van, van mellem, legalább heti 3 alkalommal sportolok, de figyelek a mozgásra és az étrendre. De nálam is vannak olyan napok, amikor figyelnem kell, hogy egyek, mert egyszerűen nem vagyok éhes, máskor napi 4-5ször eszem teljesen normálisan, édességet mindent. Ezzel azt akarom mondani, hogy ez alapján rám is mondhatnák a munkatársaim, hogy étkezési gondjaim vannak, pedig nincs. Napi kétszer én is megmérem magam, nem kényszeresen, hanem megszokásból, felkelés után és lefekvés előtt.

Nem megkérdőjelezni akarom, hogy a barátnődnek problémai vannak, csak ne vedd 100%-ra. Tudom, hogy te látod, mi van vele, nem én. Ha anorexiás, akkor szakszerű segítségre van szüksége, de az ilyen betegségben szenvedőknek nincs betegségtudata, ezért nehéz rávenni őket, hogy segítséget kérjenek.

2015. okt. 31. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!