Tényleg igaz ha nem eszek 1 hétig akkor meghallok? Csak mert diétázom és az éheztetés is normális nálam. De hallotam ezt az egyik b-nömtöl s gondoltam kideritem h igaz e
Dehogy. Rengetegen koplaltak már jóval hosszabban. Jól is néznénk ki, ha ilyen életképtelen kreatúra jött volna ki, mint az evolúció csúcsa (erről most ne vitázzunk, hogy az-e).
S tekintve, hogy egyszer nem ettem 4,5 napig és még csak rosszul se lettem, eléggé furcsállnám a dolgot :D De tényleg van, aki hónapokig húzza, persze ehhez már kellenek tartalékok s az sem árt, ha kifejezetten egészséges, stramm emberről van szó.
Állítólag vitaminozva, orvosi felügyelet mellett egy évig is elvolt egy eredetileg kövér ember, ez már elég hihetetlenül hangzik, bár az is hihetetlennek tűnik, hogy az anorexiások évekig éljenek napi párszáz kilokalórián vagy még kevesebben. Hihetetlen, amire a test képes néha.
Természetesen életben maradni és nem szenvedni súlyos, maradandó károsodást, az kettő. Lelkileg is nagyon durva lehet az ilyesmi már rövidtávon, anorexiába is sokan sodródnak egy kósza koplalásból kiindulva...
S mit nyer az ember? Legjobb esetben egy picit gyorsabb fogyást, amihez egy csomó kockázat jön az extrém kalóriadeficit és a hiányos vagy nem létező táplálkozás miatt. A testnek üzemanyag kell, nem tudom, valaki hogyan gondolja, hogy ettől megfosztja, az pedig majd fényből él s spontán termel aminosavat, vitamint, ásványi anyagokat...
Meghalhatsz extrém esetben igen, de egy egészséges ember valójában jóval tovább bírja egy hétnél.
Egyébként a koplalás a lehető legidiótább fogyási módszer, ugyanis a szervezet először nem a zsírt kezdi el felhasználni, hanem a ványadt izmaidat építi le, hogy kevesebb energiát használjon. Amúgy meg kötve hiszem, hogy lenne olyan akaraterőd, hogy ne egyél egy hétig, szóval tök mindegy.
Ha nem iszol, akkor halsz meg.
De az se mindegy mit iszol, ha magas tápanyagtartalmú turmixokat iszol (proteinturmix, gyümölcsök, meg azok csokis-gyümölcsös-zsíros csodák, amikkel több kalóriát lehet bevinni mint egy fél disznóval) akkor gyakorlatilag semmi bajod nem lesz.
Vízen is el lehet élni egy hétig, de akkor tényleg legyengülsz.
Diéta: ilyen-olyan elvek szerint megválasztott ételek fogyasztása. Ha nem is akármit, DE ESZEL!
Éhezés: tápanyag teljes megvonása.
Döntsd el, melyik az élettel nem összeegyeztethető...
.
Egy heti éhezés az emberek nagy többségénél nem okoz halált.(Ha netán te nem a "nagy többséghez" tartozol, időben kiderül.)
A szervezetnek viszont tápanyagra szüksége van. Ha nem veszel magadhoz, keres - és megtalálja izmaidban, amiket kezd lebontani, felélni.
Nem a zsír-, hanem az izomveszteség miatt leszel soványabb és betegségre hajlamosabb.
Fizikai betegségről beszélek, mert az önkéntes éhezés is betegség, csak mentális...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!