Nektek milyen ételek váltak be?
Leginkább a rántotta (ebédre és vacsorára, kvázi sosem reggelizem, az nem nekem való), bár a zöldségételek se rosszak, csak általában elszállok velük, ami a szénhidrátot illeti... :)
De én erősen szénhidrátszegény vonalon mozgok, másnak egészen más lehet a megfelelő. S persze nekem is vannak más ételeim, tojásból nem jön elég energia s változatosság is kell, habár a tojás eleve nagyon változatos.
Reggelire:
- barnakenyérből, kornspitzből szendics (pl. májkrémmel, sajtkrémmel, sonkával, főtt tojással) + zöldségek
- zabkása sovány túróval, egy kis gyümölccsel, kis édesítőszerrel
Itt figyelek arra, hogy a napot megfelelő mennyiségű szénhidráttal és fehérjével indítsam.
Ebédre:
- Húsok (hal, csirke, disznó, máj stb.) kb. 10 dkg-nyi rizzsel, bulgurral, krumplival + savanyúság vagy friss zöldségek
- Főzelékek (borsó, sóska, tök, spenót stb.) általában barnakenyérrel, virslivel, tojással, valamilyen sült hússal
- Alkalomadtán egy könnyű leves a főétel előtt
Vacsorára:
- Saláta hússal, esetleg tojással
- Tojásrántotta
- Szendvics (ha aznap nem ettem még annyi szénhidrátot)
- Sovány túró joghurttal
- Párolt zöldségek olvasztott sajttal
- Leves (húsleves, halászlé, zöldségleves)
- Főzelék (hússal, tojással, álatalában kenyér nélkül)
Zab
Csirke rizs brokkoli ( 4x eszek ilyet egy nap)
Túró
Hát én salátát szoktam konzerves babbal, (lemosom róla a levet) napraforgómaggal és egy kis öntettel enni (tudom nem kéne, de inkább eszem 70-80 kalóriával többet, mintsem hogy ne élvezzem az ételt.
Ezt szoktam enni gyakran, mert nincs kedvem időm főzőcskézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!