Éjszakás műszakban is dolgozók hogy oldják meg a "16 /18/ óra után semmit sem eszek" diétát?
#10: Ez még nem diéta, csak egyetlen szabály... Fogyást nem önmagában nyilván nem okoz.
Viszont az orvosok elég rosszat mondtak. Ha minimalizálom a szénhidrátot és kerülöm a zsíros ételeket, akkor koplalok, mert nem lehet fehérjére alapozni... Na, az tuti nem jó.
#11: A kérdező pont hogy nem eszik összevissza, vagy másra írtad?
Az elég köztudott, hogy jó, ha lehetőleg rendszeresen hasonló időpontban eszünk (azért írom, hogy lehetőleg, mert aki összevissza dolgozik, az azért ne éhezze végig a műszakot, elég baja van anélkül is) s én is ezt tapasztalom. Én akkor eszem, ha éhes vagyok, viszont az éhségem kb. ugyanakkor jelentkezik. Van kivétel, de azért nagyvonalakban és többnyire ugyanakkor. S nem esik jól összevissza enni. Viszont az nem érdekel, hogy mit propagálnak a bölcsődétől, az ember egyen olyan ritmusban, időzítésben, ami a testéhez passzol.
az időszakos böjtölést is lehet ésszel csinálni csak nem ebben a formában persze,mert az a felosztás amit te csinálsz nem túl ésszerű.
keress rá a 16/8 módszerre ha érdekel logikusan is az amivel próbálkozol és akkor talán megérted.
mind észből beszéltek.. (tisztelet a kivételnek)
én is hallottam ezt a szabályt, de inkább magamat figyeltem meg. volt olyan, hogy éjjel ettem és nem esett jól. pontosabban (mivel persze édes volt) energiát adott, hasonlóan (nem ugyanúgy!), mint a kávé. azaz inkább filmeztem "miatta", minthogy szépen nyugodtan elaludtam volna.. :(
ha tanácsot kellene adnom, akkor azt mondanám mindenkinek, hogy ne saját/mások véleménye, vagy elmélete után menjen, hanem a sajá tapasztalata után. minden test más (pl. párom teljesen máshogy reagál a hasonló éjjeli kajára!), ezért a legjobban akkor jársz, ha a saját testedet ismered meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!