Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Plus-size divatba hozása;...

Plus-size divatba hozása; őszinte vagy önbecsapás? (bővebben)

Figyelt kérdés

Van a fejünkben egy kövérség-vékonyság skála (egyéni ízlések szerint eltérhet egy kicsit, de nagyjából azért mindenki fejében hasonlót jelent, hogy kinek mi a vékony és mi a kövér). Úgy érzem, azzal, hogy divatba hozzák a plus-size modelleket ki akarják tolni ezt a skálánkat a kövérség felé! Azonban ha szembe jön velünk egy XL-es vagy XXL-es plus-size típusú nő, kövérnek látjuk, nem?*

Úgy érzem, minden győzködés a frissebb magazinok részéről, amelyek azzal akarják megnyugtatni a teltebb, ducibb, molett nőket, hogy kiment a divatból a vékonyság és a formás, gömbölyded idomoké a főszerep újra, hogy átvernek, hazudnak.

Hiszen (most tegye mindenki a szívére a kezét és mondja, hogy nincs igazam) az emberek véleményezők, ítélkezők. Megnézzük a másik arcát, alakját az utcán, suliban, munkahelyen, a tévében stb. és ha egy molett nőt látunk, valahogy az első hátsógondolatunk az, hogy kövér és csak azután jön át a többi részlet.

Ha jellemezni kéne egy teltebb hölgyet az első, ami eszünkbe jutna az, hogy telt és csak azután a hajszíne, szemszíne stb. Ellenben ha egy karcsú, átlagosan vékonyt látunk nem a testalkata az első ami eszünkbe jut róla.

Egy karcsú ember bármit felvehet, jól állhat rajta, divatosnak nézhet ki. Kevesebb sminkkel, egyszerűbb frizurával sem mondják igénytelennek. Ezzel szemben egy duci nőnek jobban oda kell figyelnie a külsejére, mert a ducikkal szemben van egy olyan hátsógondolatunk, hogy elhanyagolják a testüket, elhagyják magukat. Ezért csináltatnak esetleg frizurát, műkörmöt, sminket, hogy divatosak lehessenek a kövérségük ellenére.

Mi a véleményetek a fentiekről? **

*szándékosan használom néha a 'kövér' szót, mert ugyan minden fogyókúrás, diétás cikk elítéli ezt a jelzőt, mondván, hogy megalázza a fogyni vágyót, azért valljuk be, fejben gyakran használjuk más emberekre

**mielőtt nagyon személyeskedő véleményt fogalmaznátok meg velem szemben, elárulom, hogy 160 cm, 54 kg és 24/N vagyok, kamaszkoromban duci voltam, most nagyjából átlagos, de még fogyókúrában, tehát nem egy sértett, kövér nő gondolatait olvastátok

2015. szept. 8. 11:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem vagyok kövér, de nekem általában a teltebb emberek tetszenek nőben is, férfiban is. Lehet egyébként szép és nőies akkor is, ha vékonyabb, akkor is, ha ducibb. Persze vannak határok. A legtöbb vékony modell betegesen sovány. Ehhez képest a betegesen kövér sem szép.

Hogy szemléltessem, én hogy látom:

Ez az alak szerintem telt, de még csinos:

[link]

Ő itt már határozottan kövér:

[link]

Ő túl sovány:

[link]

Ő karcsú, de nőies:

[link]

2015. szept. 8. 13:37
 12/17 anonim ***** válasza:

Vékony vagyok, de vannak XL-es ruháim, a gyártók össze-vissza számoznak, ehhez még hozzájönnek az országonkénti eltérések is. Szóval reggel s-s pólót vettem, majd rá egy XL-es pulcsit, mindkettő feszesen hozzám simul.:)

Az viszont tényleg gáz, hogy a betegesen sovány modellek mellé nem a normálokat hozzák be, hanem többségében az erősen elhízottakat. Mindkét véglet egészségtelen.

2015. szept. 8. 13:53
 13/17 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy az emberek 90%-a se plus size, se semmilyen modelleket nem nézeget, maximum akkor, amikor elolvas egy nőklapja cikket. De egyébként a kutya nem foglalkozik velük a saját szakmájukon kívül.

A plus size modelleket meg azért kezdték foglalkoztatni, hogy ne mondja a köznép, hogy csak anorexiásokat alkalmaznak. Nem hiszem, hogy bárkit is nyugtatni akarnának ezzel.

Ha valaki kövér, és rosszul is érzi magát emiatt, az nem fog megnyugodni attól, hogy lát néhány képet egy szintén kövér nőről, akiről le van photoshopolva a narancsbőr meg a visszér, gyönyörűen ki van sminkelve és profi frizurája van. Ez nem a valóság, mint ahogy a vékony modellek által bemutatott világ sem az. Akit ezzel lehet befolyásolni, az buta. Akár jó irányba viszik, akár rosszba.

Divatot meg kb. úgy lehet csinálni a plus size-ból, mint a dohányzásból... csinálja bárki, mert a saját döntése, de reklámozni azért mégsem kéne, mert baromira egészségtelen.

S azért a teltség meg az elhízás közötti különbség is lényeges. Mert plus size-osok között is van 65 kilós, meg 105. Én határozottan támogatom, hogy a normális, 65-70 kilós (nyilván nem 150 centihez) testsúly elfogadottabb legyen. A kóros elhízás viszont már nem. 110 kilónak lenni semmiképp sem normális, semmiképp sem divatos, nem szép, nem egészséges, egyszerűen gusztustalan és kész. Ezt a legtöbb ember így gondolja és ez nem nagyon fog változni.

Az is igaz, hogy egy teltebb nőn mindig a plusz formáit veszik észre. Még akkor is, ha tényleg csak telt, tehát semmi lötyögő háj, csak vastagabb combok, nagyobb fenék, stb. Pont ezért érzi magát rosszul lassan minden nő, aki 50 kiló felett van.

Pedig tényleg egyre elfogadottabb a teltség (nem kövérség), nagyon sok pasinak tetszik, mint ahogy nőknek is, de mégis, a magazinok címlapjain sose lesznek "igazi", átlagos nők, a ruhaboltokban is az S-XS méretekből lesz mindig sokkal több, és mindig minden társaságban a vékony lány lesz a népszerűbb. Ez van, ilyenek az emberek.

2015. szept. 8. 14:10
 14/17 Andizsuzsi ***** válasza:

# 11!

<3

2015. szept. 8. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:

#11:

S ott van az én ízlésem, ami szerint ezekre mind ráférne egy csomó izom... Persze ha valaki nem akarja, nem muszáj, ezt a szabadságot nagyon támogatom, férfiak esetében is, de vagyunk páran, akiknek az ideálisan kis hájmennyiség sem tetszik, ha nem dudorodnak esztétikusan az izmok, amik ugye a test alakját nagyban meghatározzák, de egyébként is hasznosak, szükségesek.

Egy a másik dimenzió a hájmennyiség mellett s itt sem jók a végletek (bár a túl izmos testet nagyon nehéz elérni, habár vannak gyk-sok, akik mozogtak 5 évvel ezelőttig és sírnak, hogy túl izmosak azóta is, persze lányként).

2015. szept. 8. 18:27
 16/17 AnnaMio válasza:

Szerintem nincs olyan kategória, hogy "normális", maximum olyan van, hogy "átlagos". Minden testalkattal élnek olyan emberek, akik egészségesek. Én is a magam 175 centijével és 50 kilójával. Nem éheztetem magam és nincs testkép zavarom. A vérképem is teljesen normális, nincs szervi eredetű problémám.

Az lenne az ideális, ha ilyeneket látnánk a médiaban, vékonyakat és moletteket egyaránt. De nem olyanokat, akik nem tudnak mozogni a túlsúlytól, vagy akiket szervleállás fenyeget a soványságtól. De ilyen úgyse lesz.

Azzal én se értek egyet, hogy vidáman sz-rjuk le az egészségügyi és szociális problémáinkat, mert azt mondták, hogy így is lehetünk szépek és vonzók. Ez mind csak parasztvakítás, és több rossz származik belőle mint jó. Már csak azt szeretem jobban, amikor valakiről bűn kimondani, hogy kövér, hanem őneki szigorúan csak domborulatai vannak. Nem. Annak vannak domborulatai, akinek a derekához képest így meg úgy aránylik a mellkasa vagy feneke, legyen sovány vagy duci. Akinek az arányai nem ilyenek, az csak egyszerűen kővér. Semelyik oldalról se jó taktika, ha mosolyogva temetjük el a problémáinkat. Ez nem boldogság, csak tagadás.

2015. szept. 8. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:

"Úgy érzem, minden győzködés a frissebb magazinok részéről, amelyek azzal akarják megnyugtatni a teltebb, ducibb, molett nőket, hogy kiment a divatból a vékonyság és a formás, gömbölyded idomoké a főszerep újra, hogy átvernek, hazudnak. "

Női magazin mikor mond igazat, most komolyan? Láttam én már leírva bulvárlapban hogy XY híresség milyen szarul néz ki az utóbbi időben, a következő héten lehozták ugyanazt a képet az illetőről, hogy nézzük már meg, milyen jól tartja magát...

Sokszor átvesznek külföldi cikkeket, amik hasonlóan igénytelenül vannak megírva, de idehaza ráadásul nem is relevánsak.

Az se mindegy mit olvasol, én sok egészséges életmóddal foglalkozó cikket, azokban szó nincs gömbölyű formákról :), pedig nekem azok vannak és meg vagyok velük elégedve (homokóra vagyok, nem kövér).

Nekem az a véleményem, hogy a normális női alakot kéne egy kicsit "reklámozni". Tehát azt, hogy egy nő (nem egy kamaszlány) alapból nem kockahasú, hanem igenis kicsit husi, mert a hormonjai tesznek róla. Hogy mondjuk a 170/70 méret az még nem kövér, és ilyen méretekkel még nem kell megszállottan fogyózni, és depresszióba esni ha nem sikerül. Az meg a másik, hogy ha ilyen nőket látnál, nem kellene azon gondolkodnod hogy ez most álságos reklámkampány-e vagy sem.

2015. szept. 8. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!