Üdv mindenkinek! Kérdésem az hogy mit és hányszor kéne táplálkoznom hogy újra vissza áljak a rendes kerék vágásba?
Én egy 95kg 180cm magas 17 éves fiú vagyok, rendszeresen jártam sportolni (akkor voltam 80kg) és nem figyeltem az étkezésre de kb.1 évet ki hagytam. Elhatároztam hogy 1 honapot intenziven kondizok iskola után aztán este elmegyek futni utána keresek magamnak egy új küzdő sportot.
Ami eddig is megvan:
zabpehely
házi méz
rizs
barna kenyér
2,5l víz
némi zöldség
szeptember elseje óta rendszeres mozgás
Össze tudtok nekem hozni egy egészséges-sportos-fogyókurás étrendet? Bocsánat a rossz helyes írásommért és stílusommért!
Fehérjét miből viszel be?
Az mellékes, hogy napi hányszor eszel, csináld úgy, ahogy jólesik. Illetve természetesen az edzés körül egyél úgy, ahogy kell (előtte szénhidrát, utána fehérje és opcionálisan szénhidrát a tipikus, de inkább nézz utána hozzáértőbbeknél, én teljesen máshogy élek).
A kalória szükségletedet napi 5 étkezéssel kéne bevinned. Az étrendedben nagyon sok a szénhídrát. Pehely = szénhídrát
Méz - 90%-a szénhidrát
Rízs - keményítő alapú szénhidrát
Barna kenyér - Szénhidrát.
Hol van a vitamin és a fehérje?
Nekem a reggelim, Ebédem és vacsorám is tele van zöldséggel. Épp most csináltam ebédet elmondom neked miből áll. Grammra most pontosan nem tudom neked belőni. De kb egy maroknyi brokkoli és maroknyi karfiol, 1 fej paradicsom és 300g -400g csirkemell. A reggelim 1 virsli, 4 tojásfehérje, britamin paprikával. Tízóraim földimogyoró. A többi meg majd kiderül. Ha meg valamit nem szeretsz de mégis jó, akkor meg kell tanulnod szeretned. :)
#5: Szerencsére ami jó, de nem szeretjük, azt többnyire nem kell megennünk, hisz annyi más forrásból is bevihetjük, ami benne van és szükséges. Egyetlen ételcsoport sincs, ami nélkülözhetetlen lenne. Előnyös, hogy mindenevők vagyunk :)
A zöldség pedig szintén jobbára szénhidrát, persze úgy kb. a legjobb forrása s némelyikben nem kevés fehérje is akad, már ha hozzávesszük, hogy a zöldségeket könnyű kilószámra enni. Én is a rendes zöldségfogyasztást támogatom, hasznos, fogyáskor is előnyös, természetesen lehet máshogyan is s a szénhidrát miatt egyeseknek szimpatikusabb lehet a kevés zöldség evése. Sok jó módszer van.
shop.builder.hu
Itt olvasgass,nemcsak étrendet hanem hasznos cikkeket is találhatsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!