Hogyan kéne táplálkoznom?
Az összbevitel a legfontosabb, de azt mondják, azért a rendszeresség sem árt :) De pl. én nem ennék, ha nem vagyok éhes és nem éheznék, ha az vagyok... A kettő viszont jól összejön, én is beálltam egy bizonyos ritmusra, de attól még el tud tolódni, nem hiszem, hogy gond lenne.
Hogy mikor és mit egyél, azt Neked kell tudnod, nincsen előírás, nem is lehet, hiszen nem vagyunk egyformák. Nekem pl. elég egyértelmű a dolog, mert kb. egyféleképpen érzem magam jól. De hogy Neked mi a megfelelő, azt nem tudhatom. Van, akinek kell a reggeli, van, aki csak éhes és enervált lesz tőle, van, aki csak nagy adagokkal lakik jól, másnak a sok kis evés a nyerő. A makrotápanyagok mennyisége is elég változatos lehet, ki szénhidrátra, ki zsírra alapoz (fehérjére nem igazán lehet, túl kevés a megfelelő mennyiség ahhoz, hogy kiadja a kalóriabevitel nagy részét)...
Ha edzel, gondolom, azt tudod, hogy előtte és utána hogyan célszerű enned, milyen a tipikus szálkásító és tömegnövelő diéta (bár ez is egyénfüggő, ráadásul vannak nem tipikus módszerek is, kevés szénhidráttal, főleg szálkásításkor. tömegnöveléskor jól jön a szénhidrát, de itt sem mindenki eszik sokat belőle, van, aki csak az edzés előtt tol egy nagyobb adagot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!