Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 20 kg-t szeretnék fogyni....

20 kg-t szeretnék fogyni. Felkeressem a házi orvosom?

Figyelt kérdés
Mivel elég sokat akarok fogyni félek, hogy veszélyes és nem tudom milyen állapotban van most a szervezetem. Érdemes ilyenkor elmenni egy vérvételre labor vizsgálatra? Mit néznek ilyenkor? A házi orvosom meg tudja mondani a vizsgálatok után, hogy milyen diétával vagy edzés programmal próbálkozzak? Már ideje lenne lefogynom mert nagyon rosszul érzem magam a testemben, de nem akarom felelőtlenül elkezdeni, hogy többet ártsak mint használjak.
2010. márc. 10. 06:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ártani biztos, hogy nem árt és az orvos azt is meg tudja mondani, hogy tényleg szükséged van-e ilyen nagy mértékü fogyásra. Ha értelmes orvos, akkor tud tanácsokat is adni, hogy hogyan tudod megelözni azt, hogy a böröd kinyúlt maradjon és csak lógjon körülötted.

Egyébként mennyi idös vagy, milyen magas és hány kiló, illetve fiú vagy lány?

2010. márc. 10. 08:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen biztos, hogy szükségem van a fogyásra. A bőrömön már csak a plasztikai sebész segíthet, de arra nincs pénzem ha lenne akkor sem arra költeném, inkább a kisfiamra :) A terhesség alatt nagyon csíkos lettem, meg maradt a kötény hasam is mert császárral szültem és a vágásra rálóg a bőr:S elég tré. Most 84 kg vagyok ruha nélkül és 169 cm magas. A magasságomhoz és a koromhoz (21) képest is sok ez a súly, meg egyáltalán nem érzem jól magam a bőrömben. Le kell fogynom, de semmiképp nem akarok felelőtlenül belevágni, nem akarok lereccsenni vagy feldobni a bakancsot, fel kell nevelnem a gyerekem.

2010. márc. 10. 08:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges elmenni orvoshoz... Az a lényeg fokozatosan fogyj, és ne drasztikusan... Maximum heti 1 kg, és ezt lehetőleg nem koplalással elérni. Azért is számít a folyamatosság, mert még a végén kialakul a lyolyó effektus.
2010. márc. 10. 08:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem a házidoki kb. csak annyit tud mondani, hogy igen, fogyjon le. A vérvételből meg csak azt tudják megállapítani, mennyire vagy egészséges (teszsír, koleszterin). Mivel nem arról van szó, hogy hirtelen meghíztál, valószínűleg különösebb okot nem fognak találni.

Nem veszélyes 20 kilót fogyni, ha ésszel csinálod (másképp meg nem is lehet, mert duplán visszahízod).

Gyors eredményt ne akarj, mert egészségtelen, ráadásul még vissza is hízod duplán. Fél kg hetente az egészséges.

Naponta többször kell enni, kevesebbet. Ha kihagysz étkezéseket vagy éhezel, a szervezeted tartalékolni kezd, és hiába nem eszel, nem fogysz. Ha utána elkezdesz normálisan enni, akkor még mindig tartalék-üzemmódra lesz állva, ezért hízol majd.

Javaslat:

Reggeli: szendvics teljes kiörlésű kenyérből, sonkával, sajttal, amit szeretsz, sok paprikával, paradicsommal, uborkával, salátával. Mértékkel edd, de lakj jól. Hozzá kávé vagy tea, természetesen cukor nélkül. A kakaó általában cukrozott.

Tízórai, ha szükséges: natúr joghurt (a gyümölcsösben cukor van) vagy gyümölcs: alma, narancs. A banán nem jó, az hízlal. Ha a natúr joghurtot nem szereted, akkor turmixold össze gyümölccsel, lehet fagyasztott epret, meggyet stb. kapni, tehetsz bele fahéjat.

Ebéd bármilyen hús (de a legjobb a panírozás nélküli csirke és hal, de még rántva is elmegy), salátával vagy párolt zöldséggel. (Salátához: az öntet hízlal, ha muszáj, keveset egyél az öntetből, vagy öntet helyett használj tejfölt vagy natúr joghurtot. Ezekbe lehet fűszereket aprítani, pl. kapor, vagy reszelni bele sajtot, uborkát. A majonéz hizlal.) Ebből a normális határon belül bármennyit ehetsz. Pl. nem fogysz jobban, ha fél szelet húst eszel, de éhezel, mintha 2 szeletet eszel, és az elég. Természetesen nem lehet 5 szeletet bezabálni. Salátából, zöldségből korlátlanul lehet enni.

Uzsonna: mint a tízórai. Gyümölcsöt mértékkel egyél, mert gyümölcscukor van benne. Ugyanakkor nagyon fontos enni, mert kell a rost, a vitamin és a cukor is, ami benne van. Meg nem lesz édességhiányod.

Vacsi: mint az ebéd, csak kevesebb hús. Salátából bármennyit lehet. Hús helyett lehet 1-2 virsli, 5 deka nem zsíros sajt, sonka. 6 után ne nagyon egyél.

Lehet enni tojást is (rántotta, főtt tojás, tükörtojás), az nem hizlal, csak ha kenyérrel eszed. A kenyeret meg csak reggel lehet, és csak teljes kiörl. vagy rozskenyeret. Ha magok is vannak benne, még jobb.

Lehet enni sajtot mértékkel, és próbálj nem zsírosat, pl. mozarella. Felvágottak közül is inkább sonkaféléket.

A zsírok (mértékkel) kellenek a zsírban oldódó vitaminokhoz.

Kerülendő: gyorsétterem, cukros üdítő (a 100%-os is), minden, amiben cukor (fruktóz, glükóz stb.) van, lehetőleg az édesítő is (csak akkor használd, ha nagyon muszáj, az is hízlal, a legjobb a nyírfacukor, de elég drága: www.nyirfacukor.hu). Kerülendő minden, amiben fehér liszt van, minden, ami élesztős.

Főzeléket ehetsz, ha nincs berántva, és csak kevés teljes kiörlésű liszttel van habarva. Ezt mértékkel edd. Főzelékhez lehet húst enni.

Sült krumpli, fehér rizs szintén tilos.

Remélem, segítettem.

És ami a legfontosabb: a mozgás. Rendszeresen!! Fokozatosan kezd, először napi 10-15 perc, aztán 30, juss el oda, hogy hetente 3-4-szer 1 óra. (Amíg csak 15 percig bírod, addig minden nap csináld.) Lehet otthon is, dvd-re, ha nem akarsz edzőterembe menni. Ha tudsz úszni, az nagyon jó, mert nem terheli az izületeidet.

Norbi duci tréning dvd-t nem ismerem, de azt mondják, jó.

Én egyébként a Norbi módszerrel fogytam 7 kilót, de nincs gyerekem, a húgom viszont legalább 15-20-at, tehesség után. Érdemes megvenni a könyvét, egy elég belőlük, pl. A Norbi Titok. Ebben nagyjából le van írva az elmélet, meg hogy miket lehet enni. Felesleges viszont előregyártott Update műcuccokat venni, meg Norbi felvágottat, meg tejfölt, meg lisztet, meg mittudomén, az pénzkidobás. Maga az elv nekünk nagyon bevált.

2010. márc. 10. 08:59
 5/8 anonim ***** válasza:
46%

AZ elsö vagyok: amit irtál, annak alapján feltétlen menj orvoshoz, mert elöször is lehetséges egészségügyi oka is annak, hogy ennyire túlsúlyos vagy( pl. pajzsmirigyrendellenesség, cukorbetegség, szülés utáni hormonproblémák, stb.), ha az egészségügyi okok ki vannak zárva, akkor meg egy diétikus segitsége hasznos lehet. A saját szakálladra ne próbálkozz, mert adott sokkal több kártokozol magadnak, mint amennyi hasznod lesz belöle.

A javasolt étrend lehet hasznos, de nem feltétlenül, elvégre nem tesépitö akarsz lenni, hanem egy relativ csinos fiatal nö.

Mindenképpen fontos a rendszeres mozgás, csak étrenddel nem tudod magadat rendbehozni, mert legalább annyira formálni kell a testedet, mint amennyire lefogyasztani magad.

2010. márc. 10. 11:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek a hasznos válaszokat. Pénteken megyek dokihoz, remélem hétfőn-kedden meg lesznek a vizsgálatok.
2010. márc. 10. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem tulzó kérés, akkor ird meg lsz. hogy mi az eredmény.
2010. márc. 11. 14:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké. Ha lement a 20 kg írni fogok :D Ha nem megy le akkor is:)
2010. márc. 11. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!