Mit tegyek ha 20 kg fogyás után nincs lelkesedésem fogyni?
Ezt az eredményt kb 5 hónap alatt értem el. Természetesen mindig voltak mélypontok, de a mostanival ellentétben át tudtam rajtuk lendülni. 95 kg-ról fogytam 75 kg-ra, tehát még bőven nem lenne szabad megállnom. A célom 50 kg, de a jelenlegi helyzetben ez lehetetlen, hisz már kb 1 hete folyamatosan sütit habzsolok.
Előre is köszönöm a segítséget! :)
14/L
Ez ismerős, 2-3 év után már én is kezdtem belefáradni, habár addig is elég élvezetesen csináltam, életmódváltással, úgyhogy nem volt mit feladni (amúgyis pocsék vagyok feladásban).
Ha nem bírod, tarthatsz egy kis szusszanásnyi vagy több szünetet, hogy aztán újult erővel szigoríts be újra. Persze jó étrend és némi mozgás alap egy rendes életmódban, fogyástól függetlenül.
Miért habzsolsz sütit? Túl szigorú volt az, ahogy fogytál? Lázadás? Eszedbe jutott, hogy a süti jó (volt pár régi kedvenc étel, ami 2 év után jutott eszembe, de akkor már nem is volt annyira érdekes)? 1-2 napnál azt mondanám, van ilyen, de egy hét... Nem unod a sütit? Bár ha csak napi 2 szelet a nagyinál, azt még meg is tudom érteni valahol...
Engem is érdekel a magasságod.
S hogy mi a gond, mi a bajod az eddigi módszerrel (nálam egyszerűen nem működött tovább, az utolsó kilókhoz változtatni kellett).
Szia én 103-ról fogytam most 74-re és nekem is voltak hullámvölgyeim, de nem adtam fel és nem is fogom , mert tudom hogy képes vagyok elérni a céljaim csak idő kitartás és az étrend betartása a lényeg, máskülönben nekem a kalória korlátom szintén 1000 és 1200 között van.
Néz motiváló képeket , olvas fogyás sztorikat engem pl ezek ösztönöztek :)
Ne add fel :)
Ne számolgasd a kalóriát, 5 hónap után már nagyjából ráérzel hogy milyen mennyiségű étel felel meg neked.
Inkább válts életmódot, ez hosszú távon is tartható, és csak így lehet megakadályozni a visszahízást meg az ilyen falásrohamokat.
Semmiképp ne hibáztasd magad, nagyon szép amit eddig elértél. Gondolj inkább arra hogy ha így haladsz, karácsonyra már biztosan 50 kiló körül lesz a súlyod (bár szerintem 55-58 jobb lenne a magasságodhoz).
Próbáld ki ezt: ne egyél kenyeret, krumplit, gyors kajákat, tésztát, helyette hosszú távon laktatóbb és egészségesebb ételeket válassz: sok-sok zöldség, sovány húsok, cottage cheese, sovány túró stb.
Egy jó lecsó vagy görögsaláta finomabb mint a cukros sütik :) ha pedig mindenképp édessége vágysz, csinálj smoothiet fagyasztott idénygyümölcsökből, vagy süss te otthon valamit xilittel, lehetőleg fehér liszt nélkül.
2. voltam.
1000 kcal? Az durva, én is hasonló magasságú vagyok, 163cm, 80 körül kezdtem, de még 70 kiló alatt is 2000 kcal volt a keretem (amikor épp nem lengtem ki), kevés mozgással (nem is volt gyors, de stabilan fogytam s nekem megfelelt)... Alatta pokolian éhes lettem, ehhez is speckó étrend kellett, hogy jóllakjak. De így azért elég könnyű volt, ráadásul jó életmódot választottam, jókat ettem s eszem.
Ahogy az utolsó írta, ha már édesség (én máig napi szinten eszem őket, minimum egyszer, mostanság igyekszem leszokni, de nem lesz könnyű meccs), akkor legyen jobbféle. Holnap szülinapom lesz, citromkrémes, szederrel kirakott mazsolás répatortával, a fentiekhez képest szénhidrátszegény verzióban, nyilván liszt nélkül... Méretes adag lesz, a répa jót tesz a térfogatnak, de a tojás is... 650 kcal, 21g ch (xilittel lenne vagy 30... akadnak benne természetes édesítők, pl. a sok répa is az, de a répatorta igazán édesen jó, így eritritet is teszek bele), nekem olykor belefér és nagyon finom.
Inkább ez, mint a cukros. Nekem inkább ez, mint a semmi (cukrosat semmiképp nem ennék, rosszul is lennék tőle), amennyiben ritkán van. Szeretek néha sütizni is, miért ne?
Nagyon szép és jó, ha alapesetben nem eszel sütit, de ha már eszel, válogasd meg, milyet!
S máskor se koplalj.
Amúgy megfelelő étrend esetén sütire se vágysz.
Nem tudom, mennyit mozogsz, de az tuti sokat tud segíteni, s nemcsak a fogyásban... Persze nem ehetsz mellette 1000-1200 kcalt, az iszonyú pici, egy Nálad kisebb súlyú embernek is, fogyáskor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!