"Edzes" elott/utan egyek? Hogyan iktassam be az edzest az etkezeseimhez?
Edzés után fontosabb enni, sokan edzenek éhgyomorra. Ha nem bírod, akkor persze egyél előtte.
Mondjuk ez csak séta, ott nekem kevésbé fontosnak tűnik a tökéletesen pozicionált étkezés (amihez a testépítő témakörben értenek, az én kis mikroedzéseim után éjfél után már nem eszem... de eljön még a testépítés ideje, úgyhogy azért olvasgatok a témában), s gondolom, azért ahhoz kell egy rendes edzés, hogy pl. túltölthesd a glikogénraktáraidat... De ennyire nem vagyok benne a témában.
Sokat számít, hogy milyen típus vagy, mikor esik jól enni. Ha én délután 2-ig túrázom, akkor addig nem eszem, mert az én evésidőm akkor kezdődik és sokkal jobban érzem magam evés nélkül, az csak lenyomna. A szénhidrátbevitel is ilyen, engem a sok szénhidrát lenyom, így az még edzés után sem esélyes. Táplálkozás terén, bár van pár megszívlelendő tanács, alapvetően fontos, hogy azt csináld, ami jól is esik számodra, nem azt, amit mindenki tanácsol, de sehogyse esik jól.
Mozgás után fehérjét és szénhidrátot szokás enni, mivel a legtöbben szénhidrátra alapozzák az energiabevitelüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!