Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » "Edzes" elott/utan egyek?...

"Edzes" elott/utan egyek? Hogyan iktassam be az edzest az etkezeseimhez?

Figyelt kérdés
Azert ugy irtam az edzest, mert elsosorban arra gondoltam, hogy reggelente gyalogolhatnek, kb 10.000 lepest, nem sok, de nem is olyan keves egyelore. Estenkent pedig lepcsozgetnek(panelben lakom). Azert lenne fontos az etkezeses dolog, mert reggel 6korul szeretnek felkelni, elindulni, nincs annyira olyan meleg, es amugy elegem is van mar, hogy van, hogy delig alszom. 17 eves vagyok, es nagyon tulsulyos. Elegem van ebbol az eletmodbol amit uzok.. elegem lett magambol is, abbol, amit tukorbenezeskor latok. megvan hogy hogyan etkezzek, egy ismerosom dietetikus es o adott nekem egy tematikat az etkezesben. Egyebkent anyagcsere problemam van, gondoltam erre hasznalhatnek egy keves almaecetet, amugy is vannak jo hatasai.. mert ne. Persze nem ezzel akarok lefogyni, tenni is szeretnek erte. Szoval igy diohejban azlenne a kerdesem, hogy a kis setam elott egyek-e, esetleg utana-e, es mit. Segitsetek legyszi
2015. júl. 19. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Edzés utáni étkezés az optimális.
2015. júl. 19. 23:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Es milyen eteleket? Eloszor eddzek, aztan kezdjem a reggelit, meg a tobbit? Koszonom egyebkent
2015. júl. 19. 23:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Éhgyomorra és teli hassal sem szabad edzeni. Tehát legalább egy kispohár kefír és még valami legyen az induló. Tartsd be a fokozatosságot, ne akarj sokat egyszerre, mert akkor a legkonnyebb feladni. Sok sikert kívánok
2015. júl. 20. 00:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom :))
2015. júl. 20. 00:26
 5/6 anonim ***** válasza:
1-es voltam. Edzés előtt ha eszel, várj egy órát. Utána ügyelj hogy megfelelő mennyiségű fehérje jusson az izmaidba, mert edzéskor meghajtottad. Szénhidrát is kell egy kicsi, mert kimerülsz. Edzéssel jobb esetben elhasználtál szénhidrátot. Vissza kell enni amennyire szükséged van.
2015. júl. 20. 00:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Edzés után fontosabb enni, sokan edzenek éhgyomorra. Ha nem bírod, akkor persze egyél előtte.

Mondjuk ez csak séta, ott nekem kevésbé fontosnak tűnik a tökéletesen pozicionált étkezés (amihez a testépítő témakörben értenek, az én kis mikroedzéseim után éjfél után már nem eszem... de eljön még a testépítés ideje, úgyhogy azért olvasgatok a témában), s gondolom, azért ahhoz kell egy rendes edzés, hogy pl. túltölthesd a glikogénraktáraidat... De ennyire nem vagyok benne a témában.

Sokat számít, hogy milyen típus vagy, mikor esik jól enni. Ha én délután 2-ig túrázom, akkor addig nem eszem, mert az én evésidőm akkor kezdődik és sokkal jobban érzem magam evés nélkül, az csak lenyomna. A szénhidrátbevitel is ilyen, engem a sok szénhidrát lenyom, így az még edzés után sem esélyes. Táplálkozás terén, bár van pár megszívlelendő tanács, alapvetően fontos, hogy azt csináld, ami jól is esik számodra, nem azt, amit mindenki tanácsol, de sehogyse esik jól.

Mozgás után fehérjét és szénhidrátot szokás enni, mivel a legtöbben szénhidrátra alapozzák az energiabevitelüket.

2015. júl. 20. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!