Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen fogyókúra javasolt...

Milyen fogyókúra javasolt 1-es típusú cukorbetegek részére?

Figyelt kérdés
Túlsúlyos vagyok, de a cukorbetegségem nagyon megnehezíti a fogyókúrázást. Már csökkentettem az inzulin adagom és kevesebbet eszek, de ez nem hozott semmilyen változást. A legtöbb diéta nem felel meg, mert mindig leesik a vércukrom. Mozgás után is ez tapasztalható, pedig az izulin adagomat már nem nagyon csökkenthetem az orvosom szerint.
2008. szept. 4. 00:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Az inzulinhoz arányosan csökkentetted a szénhidrátot is???

Egyáltalán mekkora a túlsúlyod?

Egyél mindenképp rendszeresen és mozogj is.

2008. szept. 4. 10:10
 2/2 anonim ***** válasza:

hello

én is cukorbeteg vagyok, inzulinozom magam, úgy mint te.

én 175cm-hez voltam 100kiló. most vagyok 75. de ez 4évembe került.

nem tudom mióta vagy cukros, én attól a geci actrapidtól híztam meg, sztem azt a fajta inzulint már rég be kéne tiltani. a humalogot ajánlom :)

vagy te teljesen mást használsz?

na, de hogy válaszoljak: mozogj sokat. ha kevesebb inzulint adsz be, akkor nem is leszel olyan éhes, és kevesebben is fogsz enni. én sokat bringáztam, előtte mondjuk ettem 1 csokit, és mindig volt nálam szőlőcukor, ha leesne a cukrom. ésszel kell, és szép lassan. akkor eredményes a fogyás. azóta 1 deka sem jött vissza, és továbbra is fogyok folyamatosan.

abban a szerencsés helyzetben vagyok, h inzulinpumpám van, és így ha nem vagyok éhes, akkor nem is kell adnom inzulint. tehát folyamatosan adagolja a bázisrészét az inzulinnak, és a bolust, (teház a rövid hatásút) azt csak kajáláskor adom magamnak.

érdeklődj utána ennek a pumpának (Pharma marketing kft.) valamint a kezelőorvosodat is kérdzed meg. drága mulatság nem tagadom, de az életminőséged érdekében ajánlom megtenni ezt a lépést.

ha további kérdésed van írj privit!

2008. szept. 4. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!