Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Főtt kukoricát lehet enni...

Főtt kukoricát lehet enni kalóriszámolós diétában?

Figyelt kérdés
Megnéztem hogy annak nagyon kicsi a kalóriaértéke ( 90-95kb ) de viszont sok benne a szénhidrát és vannak akik kifejezetten nem ajánlják , belefér e hogyha heti egyszer kétszer a strandon megeszek egyet vagy ez ugyanolyan mintha hot dogot vagy hambit ennék ? :D

2015. júl. 1. 08:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Kalóriaszámolós diétában MINDENT lehet enni, csak nem egyforma mennységben.

Ha meg a ch-szintet is akarod figyelni, akkor jelentkezz be a kalóriabázis.hu-ra, ott a rendszer nemcsak kalóriákat, hanem ch-t, zsírt és fehérjét is számol.

Azzal meg nem érdemes foglalkozni, hogy egyesek ezt-azt nem ajánlanak, ha bármilyen élelmiszert letiltasz, akkor azzal csak azt éred el, hogy egyidö múlva annyira hiányzik, hogy egyszerre megeszel belöle 10 emberre való adagot. (A letiltás csak akkor értelmes, ha valami egészségügyi oka - allergia, vagy hasonló - van nálad)

2015. júl. 1. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
A kukorica szénhidrátjának felét kell számolni, mert csak annyi szívódik fel belőle.
2015. júl. 1. 09:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta, bármit ehetsz. Ez a Te döntésed. Az ember egy idő után rájön, miből érdemes ennie mennyiségeket, de tiltva nincs semmi, hacsak a diétád nem tiltja (a kalóriaszámolás inkább csak egy igen vázlatos módszer, étrend nem tartozik hozzá, olyan étrendet állítasz össze mellette, amilyet akarsz).

Sőt, nem is ugyanaz jó mindannyiónknak. Van, aki vígan fogy sok szénhidrát mellett, a legtöbb kalóriaszámoló is szénhidráttal fogy, nehéz elszakadniuk tőle.

Ha zavar a szénhidrát, akkor ne egyél főtt kukoricát. Én se ennék, mert tapasztaltam, hogy számomra fogyás és közérzet szempontjából is a kevés ch passzol s remekül megvagyok szénhidrátdús ételek nélkül. Illetve ha mégis ilyeneket eszem, akkor pici mennyiségben, hihetetlen, mire vagyok képes néha :D A banánt pl. csak 20g-os szénhidrátkeretnél kerülöm (ne vegye már el a zöldségtől a helyet), fölötte nem :)

Vannak ilyen ételek, amiket szeretsz és jobb a minimális, mint a teljes tiltás. De vannak olyanok, amiket lazán letilthatsz, semmi nem lesz. Voltak drasztikus és hirtelen életmódváltásaim, nem voltak nehezek. Sok ember csinál ilyeneket. Az erőltetést én sem javaslom, tehát amikor érzed, hogy szenvedés valamit csinálni, valamit nem enni s fogy a cérna... Soha semmi engedmény, pedig vágynál egy kis lazaságra néha... Az tényleg nem tartható vagy csak nagy áldozatok árán. De az, hogy sokan nem hajlandók lépéseket tenni, lemondani egyértelműen számukra káros dolgokról, aprócska erőfeszítést sem téve, meg se próbálva, milyen a kedvenc kis szénhidrátbombáik nélkül... Azt nem tudom helyeselni.

Az amúgy miért baj, hogy szénhidrát? Gondolom, eszel szénhidrátot amúgyis, bizonyára nem minimális mennyiségben. Oké, jobb nem fokozni, de mégis, nem érzem nagy változásnak.

2015. júl. 1. 10:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , a kalóriabázisra vagyok fölregisztrálva és szépen fogyok is , eddig 7 kiló ment le 3 hét alatt de kb csak zöldséget és gyümölcsöt meg tojást és csirkemellet ettem , nem voltam éhes de most megyünk balcsira és ott azért a strandon megkívánok néha ilyesmit :)
2015. júl. 1. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha megkívánod, akkor egyél belöle, de figyelj arra, hoyg ne zabarohamok legyenek belöle.

Másrészt meg a fogyász nem diétának kell tartani, hnem új életmódnak - azaz úgy kell enni, ahogy az életed további részében akarsz táplálkoni. Különben ugyanis azonnal visszahízol, ha ráállsz a régi módszerre.

A kalaóriaszámolásnak éppen az a lényege, hogy normálisan ehetsz mindent, csak a mennyiegekre kell figyelni. Ezt így tudod életed végéig is folytatni, viszont ha csak rizs-csirkemell étrenddel fogysz, akkor nem.

2015. júl. 1. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!