Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyhat az akinek...

Hogyan fogyhat az akinek nincs lehetősége mozogni?

Figyelt kérdés
Valami speciális étrend kell vagy tabletták? Tudtok ilyeneket írni?
2015. jún. 21. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Szinte mindenkinek van lehetősége mozogni (durván ágyhoz kötve vagy bénultan pedig nem fogyókúrán szokott járni az ember esze, bár ha egészségtelen feleslege van, attól jobb megszabadulni).

Egyébként kalóriadeficit kérdése, fogy-e az ember, mozgás nem kell hozzá, csak nagyon érdemes. Sokféle étrend van.

2015. jún. 21. 22:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Tabletta: semmi szintetika,csak almahej kapszula. Eves elott sok vizzel-kevesebbet tudsz enni

Etrend: mar az is jo ha kaloriabazis.hu-n szamolod h mit ettel, beallitva egy adott keretet ami alatt maradva fogyni fogsz

Mozgas: ahogy 1. irja.... Ha napi 10perced van,mar az is valami,par otthon vegezheto tornagyak is megteszi . Ezenkivul: busz kocsi helyett ahol tudsz gyalog v bringaval, lift helyett lepcso

2015. jún. 21. 23:02
 3/3 anonim ***** válasza:

A tabletták vagy nem érnek semmit vagy életveszélyesek. Mozogni nyilván nehéz, amíg el van hízva az ember. Én szerintem nem is mozgok túl sokat, semmi rendszeres sport, csak napi pár kilométer séta a kutyával, meg néha egy kis túrázás, biciklizés. Az az igazság, hogy komoly túlsúllyal nem is igen lehet többet kemény szívás nélkül. Marad az evés reformja :) Idén eddig 4,5 hónap alatt 23 kilót fogytam (120-ról) azzal, hogy megváltoztattam az étrendem.

-Csak csapvizet iszom (vacsorára másfeles tejet is, még mindig elég sokat, általában fél liternél többet, erről nem tudok lemondani). Meglepően egyszerű leszokni a többi vacakról, ha az ember szomjas, csak beborít egy pohár vizet és annyi, elmúlt.

-Erősen csökkentettem a szénhidrátbevitelt: Gyakorlatilag nem eszem péksüteményeket, csak napi kb egy nagyobb szelet kenyeret vacsorára (hozzá persze mindent, sajtot, tojást, sok zöldséget, tejet, simán teleeszem magam, de tényleg). Emellett nem eszem rizst, tésztát, krumplit, mindent zöldségkörettel eszem, ez is meglepően könnyen megy. Nem eszem müzlit, ezt azért mondom így külön, mert egészségesként van számon tartva, de durva mennyiségű szénhidrát és én ezzel se tudom moderálni magam, akár több száz grammot megeszek egy nap, ha van otthon, úgyhogy muszáj voltam elfelejteni. Persze nyilván az ilyen chips, ropi és hasonlók is repülnek, de ezekkel én sose éltem különösebben.

-Ami a legnehezebb volt nekem, az az édességekről lemondás. Lassan ugyan mintha tényleg kezdenék kicsit változni, úgy érzem egyre könnyebb, de még mindig nem tudom türtőztetni magam, ha van itthon, simán felzabálok mindent :) Így az egyetlen megoldás, ha nem is veszek, a boltban általában meg tudom állni, arra jutottam, hogy inkább gyakrabban megyek boltba, de csak minimális adagot veszek, amennyit meg is ehetek egyben, például egy darab túrórudi vagy egy 30 grammos csoki, egy darab rétes, egy gyümölcsjoghurt meg ilyenek. Szóval eszem édességet, de messze nem annyit, mint régen. Odáig kellett mennem, hogy tényleg nincs ezen kívül semmi édes itthon, egy üveg lekvár se, mert nem tudom megállni, valami bekattan és megzabálom, aztán utána átkozom a hülyeségem. Eleinte magam se hittem, hogy nincs bennem ennyi akaraterő, de pár tapasztalat rádöbbentett.

-Gyümölcsöt nassolok, mindig van itthon egy csomó és ha éhes vagyok, bekapok egyet.

-Kerülöm a zsíros ételeket, általában is kevés húst eszem. Ilyen húskészítményeket egyáltalán nem, már régebb óta, egyébként meg gyakorlatilag csak csirkét, hetente kb kétszer, bőr nélkül. Nem tudom, miért, de nekem ez nem volt nehéz egyáltalán, vannak, akik azt mondják, nem bírják hús nélkül, én ezt nem tudom, milyen lehet.

Ami a lényeg, hogy egyáltalán nem éhezek, nem számolok semmit azon a szinten, hogy grammra-kalóriára, mégis fogyok. Én elvileg az a tipikus akaraterő nélküli kövér ember vagyok, aki sose volt normál testtömegű, nem mozog sokat, nem képes tartani egy összetett diétát, totál édességfüggő, satöbbi. Volt sok gyenge próbálkozásom, amik kudarcba fulladtak. Ez a mostani szerintem azért működik, mert egyszerű, követhető elvekről van szó, jól érzem magam közben és eszem is bőven. Csak az nem mindegy, mit, tulajdonkèppen a sok hülyeség helyett komoly mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt. Az a vicc, hogy ezek egyre jobban ízlenek, olyan zöldségeket eszem szívesen, amiket korábban utáltam, simán kezd alkalmazkodni a szervezetem.

Persze hazudnék, ha azt állítanám, hogy ehhez nem kellett semmi akaraterő, de ettől még tény, hogy én nagyon messze vagyok attól, hogy az akarat bajnoka legyek és úgy tűnik, mégis összejön, most már ki merem mondani. Az a minimális akaraterő arra kell, hogy az ember a nagy zabálásokat azért kerülje, de ez könnyebb, ha nem olyasmit eszik az ember, ami nagyon eteti magát, például torta meg ilyenek. Szóval nem számolok, de az adagokkal azért moderálom magam ebédnél, ami annyit jelent, hogy nem eszek keveset, sőt, egy normál testtömegű ember mércéjével mèg mindig inkább sokat, de egyszer(!) szedek, ez fontos. Régen olyanokat csináltam, hogy a kedvenceimből simán két tele tányérnyit megettem, ez nyilván nem OK, ha fogyni akar az ember, akármit eszik.

2015. jún. 22. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!