Huha, itt az ideje, hogy elgondolkodj rajta, hogy milyen felnőtt szeretnél lenni, és tenni is érte. Szüleid is gondolom túlsúlyosak, de azért ennyire nem kéne, hogy ne érdekelje őket. Menjetek el együtt orvoshoz és kezdjetek bele egy testsúlycsökkentő programba, itt a nyár, lehet menni túrázni, biciklizni, görkorizni, úszni, sétálni, itt a sok zöldség-gyümölcs, lehet csinálni salátákat főtt tojással vagy sült hússal, csokik helyett eper-málna barack-meggy szezonja segít majd.
Üdítőket egyáltalán ne igyál, sima csapvíz megfelelő, kerüld az olajban sült ételeket, helyette párolás/főzés/grillezés, kevesebb tésztás-krumplis-rizses étel, lehet belőlük enni, de inkább a zöldség felé húzz, mint köret. Cukros tej termékeket, műzlit, agyon feldolgozott ételeket, szalámikat-felvágottakat kerüld el, nem egészségesek, helyette csinálj egy kis zabkását vagy süss tojást.
Teljesen lényegtelen, hogy hány kilónak nézel ki. Az utcán, amikor meglátok valakit nem azt nézem, hogy hány kiló, hanem az alakját. Testsúly lényegtelen. (egyébként meg lehet valaki ugyan annyi kilóval és magassággal más kinézetű)
Ez kórosan elhízott, amit azért nem kell félvállról venni. Később még valószínűleg lesznek is problémáid.
Lehet már vannak egészségbeli: pl magas vérnyomás, cukor, egészségtelen fejlődés ennek következtében. Hatalmas túlsúly van rajtad, amit azért cipelni is kell..
Nem, nem feltétlen kell őket pofon vágni/leszidni/okolni őket. Lehet nem is tudnak róla, hogy probléma lenne. Max "kissé jó húsban van"
Valószínűleg a szülei is kövérek, illetve testvére (ha van) Én még nem láttam kövér szülőket vékony gyerekkel. Ha van is, később meghízik. (1-2 kivétel persze mindig akad)
És az a szörnyű, hogy sokszor ők nem is látják magukat már kövérnek. Teljesen átlagosnak hiszik magukat, vagy pedig tudják és leszarják. (most egyéb betegségeket mellőzzünk)
Helyzeten étrend, mozgás hiánya. Általában ezek a fő problémák.
Tényleg: találkoztam olyannal, aki lényegében nem is tudja magáról, hogy kövér, nem is látja magát annyira kövérnek. És nem eggyel!! Sosem értetem, de ez van :/
Az a gond, hogy nem az én problémám, nem nekem kéne segíteni rajtuk, sajnos max tanácsokkal tudok szolgálni, amit vagy meghallgatnak vagy pedig nem. Utóbbi valószínűbb
Én azt mondom: nem feltétlenül okolhatjuk a szülőket, ha még az ők hibáik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!