Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futás közben nem kapok levegőt...

Futás közben nem kapok levegőt és már 5 perc után rosszul vagyok, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Én is úgy vagyok vele hogy biztos hogy futással lehet a legjobban alakot formálni és fogyni is.Szeretném elkezdeni, de tesi órán is alig bírom..de amúgy nagyon rég futottam..nem szoktunk suliban sem, tehát el vagyok szokva tőle eléggé.Meg ha gyalogok is pl néha nehezen kapok levegőt..Valaki van így vele?Arra gondoltam már h asztma vizsgáléatra elmegyek.
2010. febr. 28. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Edzetlen vagy.Fokozatosság a lényeg,mint mindenben.
2010. febr. 28. 15:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy asztma, vagy valamilyen légúti betegség. Vagy csak egyszerűen nem vagy formában és hamar kifulladsz :) Fokozatosan szoktasd magad hozzá az edzéshez, egyből ne nagy távval kezdj! Ha elfáradtál állj meg, sétálj és ha megpihentél folytasd.
2010. febr. 28. 15:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele, aztán tavaly kiderült, hogy van egy kis mértékű szívzörejem.
2010. febr. 28. 16:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Elküldted a tüdőgondozóba? Én is gondolkozom rajta h kivizsgáltatom magam, mert nem hiszem h ez szimpla olyasmi h nem vagyok formában :S mivel sétálásnál is jelentkezik és túlsúlyos meg nem vagyok :S
2010. febr. 28. 16:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem, munkába álláskor volt egy kötelező egészségügyi alkalmassági vizsgálatom, és ott derült ki. Aztán megemlítettem a szüleimnek, és kiderült, hogy ők erről tudnak, de sose szóltak nekem róla, egészen pici gyerekkorom óta megvan, pár hónapos koromtól tudnak róla.
2010. febr. 28. 16:49
 6/11 anonim ***** válasza:
Próbáld ki azt, hogy egy perc futás, egy perc gyaloglás. Ezt addig csináld, amíg viszketni nem kezd a talpad, hogy most már többet kéne futni, és akkor kezdd eltolni az arányokat.
2010. febr. 28. 20:17
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat:)
2010. febr. 28. 20:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Nyugi, tudod mi a baj?!

Nálam is az volt, nem jöttem rá. Egyszer kipróbáltam az egyenletes lélegzést, pár alkalom után remek lett.

Taktika:

Lélegezz csak szájon átt, és ritmusra a lábaddal. 2 be, 2 ki, a ritmusa egyenletes legyen.

Próbáld ki, és ne rohanj, kocogj.

2010. márc. 5. 20:58
 9/11 anonim ***** válasza:
utolsó jól írja: nem rohanni, futni, hanem kocogni kell. ne erőltesd az öt perc futást. válts: 2 perc futás, 2 perc tempós séta, majd újra futás stb. ha már jobban megy, növelheted a mennyiséget, a séta marad.
2010. márc. 6. 08:37
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
08:37 - Aha, csak ezt egy torna órán, amikor időre megy az iskolakör, vagy a tanár látja a futást, nem lehet megcsinálni...
2010. márc. 6. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!