Ti hány kalóriát esztek? És milyen ütemben fogytok vele?
Én kb 1200-1300 kalóriát eszek per nap, edzeni heti 5x edzek, ebből 3 konditeremben, 2x itthon egy óra trambulinozás péntek enikő videoja alapján.
Fogyni kb 7 hét alatt -4,5 kg-ot fogytam eddig, de még hátravan 7 kg az ideális súlyhoz.
Ketogénezek, szóval nem számolom a kalóriát, csak úgy kíváncsiságból szoktam kiszámolgatni néha.
Ebben az étrendben az a jó, hogy ha megfeszülök, akkor sem tudok napi 1200 kcal-nál többet bevinni, egyszerűen nem kívánom. Most már nem kell fogynom, de amíg kellett, addig átlagosan heti 1-1,5 kg-ot fogytam vele.
A ketogén diétában nagyon kevés szénhidrátot (tipikusan napi 50g alatt, de sokszor 20 vagy 30g a limit, 20 g mellett már szinte mindenki ketózisba kerül napokon belül), elegendő fehérjét (túl sokat sem szabad) viszünk be, a többi kalóriát pedig zsírból fedezzük. Az arányok nem fontosak, ahogy más étrendnél sem, csak a grammok, a test így működik. Persze elkerülhetetlen a sok zsír, ha az ember nem koplal, hiszen a másik 2 makrotápanyagból nem tudunk sokat bevinni.
A ketogén diéta vigyáz az izmokra, pozitív hatásai vannak az egészségre (bár nyilván számít, konkrétan mit eszünk... de erről nem olvastam). Tipikusan energikusabb lesz tőle az ember, az éhség és az étvágy pedig szinte teljesen megszűnik. Akad azért kivétel, de tényleg ez a tipikus. Az izmokra is eléggé vigyáz a diéta, ha rendesen eszünk fehérjét s nem is koplalunk.
Talán nem meglepő, hogy elég sokan remekül fogynak vele. Azért ez nem garantált, én még odafigyelve is inkább stagnálok, s tömegnövelésre is teljesen jó a ketogén olyan szempontból, hogy elég ritkán és viszonylag kis súlyú, térfogatú ételt enni sok kalória bevitelekor is... Azoknak alkalmatlan e célra, akik egyszerűen alig tudnak enni így. Van, aki automatikusan koplal, ha ketogénezik, nem éhes, elfelejt enni... Sokféle ember van, én éhség nélkül sem esem keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!