Ha rossz a genetikam akkor sose fogyhatok le?
De, lefogyhatsz.
Miket eszel? Ezen az oldalon túlmisztifikálják a kalóriabevitel jelentőségét, nem értik a lényeget. Nem is olyan egyszerű mondjuk, ezt aláírom.
A kalóriadeficit nem egyenértékű azzal, hogy valaki keveset eszik. Aki megbetegítően eszik, az beteg lesz, a betegség lehet az, hogy mérsékelt evés mellett sem lesz normális deficit, így fogyás sem igazán.
Tehát ezért írom itt is évek óta (és minden profilomat lepontozták 40-60% körülire) hogy az étkezések minősége alapvető. Kipróbáltam most, eszem én is a divatos zabot, tök egyszerű meg finom mézzel a zabkása, csak éppen NEM EMBERI TÁPLÁLÉK.
Te miket eszel?
Szerintem ha mindent jól csinálsz, étkezés, sport, érdemes lenne elmenned orvoshoz, nincs-e pajzsmirgybetegséged, ami gátolja a fogyást. Ez lehet genetikai is, szóval örökölhetted is, de lehet rajta segíteni.
Ha nem mutatnak ki semmi orvosi okot, akkor az étrendben vagy a mozgásban van hiba, de őszintén szólva kétlem, hiszen valamennyit biztosan kellett volna fogynod, főleg, hogy a kezdő súlyod elég nagy. 3 hónap alatt én simán le tudok fogyni 10 kg-ot, pedig sose voltam 60 kg-nál több, szóval nekem a kezdő súlyom is kevesebb. Emiatt odolom, hogyha nem indult be a súlyvesztés, akkor valamilyen orvosi háttere van, vagy hormonális, vagy vmi tápanyagérzékenység, vagy szervi.
Ne ijedj meg, nem az volt a célom, de ha idejében kivizsgáltatod magad, akkor hamar rendbe is fogsz jönni. Sok nőnek áll rendellenes pajzsmirigyműködés a háttérben, ami miatt nem fogy, illetve ami miatt meghízott.
De ne aggódj, viszont valóban irány a doki!
1 keveset eszel
2 gondolom ásványi anyagg hiányod islehet
Kicsit több sportot próbálj beiktatni, a biciklizés nem sokat jelent sajnos, ha futni nem bírsz, akkor sétálj gyorsabban, vidd fel a pulzusod, tornázz, erősíts, iratkozz be valami fitnesz órára, táncra, lényeg, hogy próbáld meg élvezni a mozgást, ne úgy tekints rá mint kényszerre.
100 kilósan nagyon kevés az 1200 kcal, minimum 1400-ra emeld fel. De egyébként nem értem, hogy miért nem fogysz, lehet tényleg nem ártana elmenni dokihoz és megvizsgáltatni a pajzsmirigyed.
Ne is fuss nagy felesleggel, megterhelő a térdednek. Amúgysem muszáj futni, én sose tudtam és sose szerettem, csinálok mást :)
Hm lehet , hogy tényleg ki kéne vizsgáltatnod magad, a leírtak alapján fogynod kéne. Egész jól eszel, ráadásul keveset, nagy a súlyod... Én is jól eszem, de 62 kilósan is fogyok azért 1700 kilokalóriával, mozgás nélkül is (ami persze nem jó, mozogni nagyon kell, minden fontos izomcsoportra szeretnék koncentrálni s annyit túrázni, mint rég, ez így jó lenne). Van, akinek kevesebb kell, de 1200 a Te súlyoddal, eredmény nélkül??? Ez nem normális.
Még bekeményíthetsz a cukor és a tönkölyliszt elhagyásával. Semmibe se kell, vagy ha valamibe igen, azt nem kell enni. Én is, a párom is elhagytuk ezeket pár éve egyik napról a másikra. Szerintem elég könnyű, ha az ember komolyan gondolja az egészségtudatosságot (liszt helyett olajos magot vagy maglisztet használok, de nem sok ilyen eset van, más ételeket eszünk. a cukraink drágák, de csak mint a méz, úgyis azt használtunk sokat. s nem kötelező sok cukrot enni). Pont a normál cukor és a glutén jó, ha megy. Bár ebben is jól csinálod, tönköly és nádcukor, a legjobban szerintem ama nem jó kategóriában, nekünk is ez volt az utolsó lépés a magvak, rizs, xillit, eritrit előtt... A rizst a fogyni nem akaró és szénhidrátrajongó párom eszi. Viszont nem értek hozzá, hogy be tudnak-e ennyire kavarni... Én cukor mellett is fogynék, ahogy mások is lazán megteszik, a kalóriadeficit elég erős dolog. De vannak érzékenyebbek, akiknél bármi bekavar s ketogén diétában fogy, ha eleget alszik, nem fogy, ha nem... Fura a test, megpróbálom megérteni, de sose fog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!